Şimdi Ara

güç kaynağı çıkışları nasıl ölçülür?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
4.933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • dijital multimetre aldım ama nasıl ölçeceğimi bilmiyorum mutalaka ölçmem lazım güç kaynağı çıkışlarını bi bilen varsa anlatsın lütfen

• digital multimetrenizi dc ölçecek konuma getirin.Multimetreye bağlı bulunan iki kablodan kırmızı olanı sarı renkli psu kablolarından birine diğerini siyahlardan birine temas ettirin.Bu şekilde cihaz çalışırken 12 volt değerini görmüş olacaksınız.Kırmızı psu kablosu ise 5 volttur.Tabii bunun yerine bunu gösteren programlarda var onlarıda kullanabilirdiniz.Aslında elektronik bölümünde size daha fazla yardımcı olurlar...
  • Kolay gelsin psu'nuzun 20 pinlik olduğunu varsayara anlatıyorum

avometeryi dc volt kademesine alın psu'yu bilgisayar çalışırken ölçmek isterseniz (kısa devre yapmaya dikkat) 12 volt 5 volt çıkışlarını ölçebilirsiniz optik sürücülerin bağlandığı 4 pinli güç kablosunu elinize alın siyah iki pinden birinin içine avometrenin siyah probunu sokun diğer kırmızı probu kırmızıya takın 5 volt göstermeli sarı olana takarsanız 12 volt göstermeli

bilgisayar çalışmadan ölçmek isterseniz anakarta bağlı olan tüm güç kablolarını sökün sökürken dikkatli bakın neyi nerden söktüğünüz unutmayaın yukarıdaki şemada gösterilen 14.uçu(yeşil) siyah uçlardan biri ile kısa devre edin psu çalışmaya başlayacaktır.voltmetre dc volt kadamesinde olacak siyah probu 20 pinlik connectorde herhangi bir masse yazan yere sokun kırmızı probu şemdaki yere soktuğunuzda yanında yazan volt değeri gözükmeli

Bu kadar niçin gerek duyduğunuzu anlamadım ama herhangi bir kısa devre yapmamaya dikkat edin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karmaşık -- 31 Ocak 2007; 15:05:35 >

• çok teşekkürler ama psu 24 pin
    o zaman ne yapcaz
  • O zaman şema bu

16.uçu yeşil uçu siyah uçlardan biri ile kısa devre edicen gerisi aynı
  • kardeşim çok teşekkür ederim zahmet oldu akşama ölçerim
  • Bir sorum olacak multimetre ile bir guc kaynaginin kac watt oldugunu olcebilir yada hesaplayabilir miyiz ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Güç Kaynağı Sıkıntısı
    12 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.