Şimdi Ara

Güç Kaynağı Yeter mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    - Core 2 Quad Q9400 İşlemci
    - P5QL - EM Anakart
    - Samsung 80GB SATA Harddisk
    - LG DVD Reader-Writer
    - Kasa Fanı

ve resmini eklediğim, 400 Watt'lık, 12V Çıkışı 300 Watt'lık güç kaynağı var.

Sisteme R7 260X eklemek istiyorum. 120 Watt tüketiyor galiba. Sizce güç kaynağı yeterli olur mu?Güç Kaynağı Yeter mi?

• R7 260X 400 500 tl var herhalde sende tahminimce biraz daha ekleyip sistemi düzeltebilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: asko56

R7 260X 400 500 tl var herhalde sende tahminimce biraz daha ekleyip sistemi düzeltebilirsin

Hayır biraz daha uyguna buldum. Korkum güç kaynağının yetip yetmemesi. Eğer güç kaynağı değiştirmek durumunda kalacaksam GTX 750 TI alacağım. Güç ihtiyacı çok daha az R7'ye göre.
  • hocam kaç tl ye buldun bide istedigin oyunlar neler bide yaşadıgın yer nere ise ona görede sistemupgrade de yapılabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 9 Nisan 2017; 13:41:44 >
  • quote:

hocam kaç tl ye buldun bide istedigin oyunlar neler bide yaşadıgın yer nere ise ona görede sistemupgrade de yapılabilir

Bir arkadaşımdan çıkma alacağım. Merak ettiğim konu power karşılar mı acaba?
  • hocam sizin sistem

266 W yiyor ekran kartsız ram 4gb ddr2 olarak yazdım

dedigin ekran kartı ile

385 W

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 9 Nisan 2017; 13:51:18 >
  • quote:

hocam sizin sistem

266 W yiyor ekran kartsız ram 4gb ddr2 olarak yazdım

dedigin ekran kartı ile

385 W

Biraz fazla olmadı mı?

İşlemci: 95
    Anakart: 30
    Ekran Kartı: 120
    2 Soket DDR2 Ram: 10
    DVD RD: 25
    Harddisk: 6
    Klavye Mouse: 3
    CPU Fan: 3
    USB Portlar: 10
    Ses Kartı: 7
    Fan: 2

Toplam: 311 filan olması gerekmiyor mu?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PC Güç Kaynağı Tavsiyesi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hocam psu calculatörde hesapladım sizde tektek yazın çıkan osnucu buraya yazın

http://www.coolermaster.com/power-supply-calculator/
  • ELinizdeki monitör nedir? Bu psu kaç senelik? Ayriyetten ekran kartı için net toplam bütçeniz nedir?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

hocam psu calculatörde hesapladım sizde tektek yazın çıkan osnucu buraya yazın

http://www.coolermaster.com/power-supply-calculator/

Load Wattage: 344 W
    Recommended PSU Wattage: 394 W

Ekran kartıyla birlikte. Benim korkum, powerın 12V çıkışı 300 watt. Ne kadarı 12V' ye yükleniyor?
  • hocam 394 watt gerek diyor sisteme 550 watt olmalıki psu anca yetsin
  • techniquest35 kullanıcısına yanıt
    Hocam max 300'e kadar, 2.el düşünüyorum. GTX 750 TI az enerji tüketiyor. Ama biraz daha yüksek fiyatı. R7 260X daha uygun ama eğer power yetmezse powerı da değişmek zorunda kalacağım. O durumda GTX daha uyguna geliyor. Powerın resmini ilk iletiyi ekledim. 8 yıllıktır. Şu an 9600GT(96 watt) ile yükleniyorum. +25 watt daha kaldırır mı acaba?
  • asko56 kullanıcısına yanıt
    İyi hoş da, ben bu sistemin 25 watt altını şu an bu power ile kullanıyorum.
  • hocam bilemiyecegim orasını ama bence sistemini yenile işlmecin aşırı derece güç tüketiyor biraz daha para ekleyip güzel bi upgrade yapsan psu da almana gerek kalmaz

intelin sitesinde yazan

TDP 95 W

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 9 Nisan 2017; 14:25:13 >
  • TURK- T kullanıcısına yanıt
    Riske etmek olmaz. GTX 750 Ti daha uygun olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam GT 740la deneyince Q9400 işlemci oyun performansında %100'e yakın çalışıyor. Bu darboğaz olması anlamına mı geliyor? GTX 750 TI aldığımda verimsiz kalır mı işlemcinin yanında?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.