Şimdi Ara

Güç kaynağını ters kullanma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar güç kaynağım kasanın altında takılı ve havayı dışarıdan alıyor ancak bu şekilde kullandığımda gürültülü çalışıyor. Denemek için fan yukarı bakacak şekilde çalıştırdım ve ses kesildi. Psu'yu bu şekilde kullanmak sorun oluşturur mu bilenler cevaplarsa sevinirim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Biraz daha fazla ısınabilir, çünkü içerdeki havayı çekip üfleyecek soğutma yapmak için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

Biraz daha fazla ısınabilir, çünkü içerdeki havayı çekip üfleyecek soğutma yapmak için.

Şimdi kontrol ettim, vida delikleri ters taktığımda denk gelmiyor. Mecbur bu şekilde kullanmaya devam edeceğim. Cevabınız için teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Psu eğer kasaya tam sabitlenmiyor ise mutlaka bir titreşim yapar ve buda rahatsız edici bir ses çıkarır.
    Normalde kasa alt tarafı eğer delikliyse ve psu alt taraftaysa ki artık %90 oraya konumlanıyor, fanın aşağıdaki ızgaradan temiz hava çekmesi için alta bakmalı.
    Ama tam tersi olmaz mı ? Tabiki olur. Sadece temiz hava çekemediği için bir kaç derece daha ısınabilir buda fanın biraz daha hızlı dönmesine sebep olabilir ısı duyarlıysa eğer.
  • peki fanı alta verdiğimizde psu nun kasa içine sıcak hava bırakma oranı artmıyor mu ?
  • Hayır, aşağı taraftan havayı çekip, psu güç kablosunu taktığın ızgaralı bölümden dışarı çıkar hava. Kasa içine hava girişi olmaz yani psu dan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chris Brown

Psu eğer kasaya tam sabitlenmiyor ise mutlaka bir titreşim yapar ve buda rahatsız edici bir ses çıkarır.
    Normalde kasa alt tarafı eğer delikliyse ve psu alt taraftaysa ki artık %90 oraya konumlanıyor, fanın aşağıdaki ızgaradan temiz hava çekmesi için alta bakmalı.
    Ama tam tersi olmaz mı ? Tabiki olur. Sadece temiz hava çekemediği için bir kaç derece daha ısınabilir buda fanın biraz daha hızlı dönmesine sebep olabilir ısı duyarlıysa eğer.

Dediğiniz gibi psu alt tarafta ve havayı dışarıdan alıyor. Sıkı bir şekilde monte edildiğini de kontrol ettim. Benim psu'nın sorunu tam olarak ne bilmiyorum ancak fan aşağıya gelecek şekilde takıldığında ses yapıyor ancak bu titreşim sesi değil sürtünme sesi. (Gır gır gır gır gır şeklinde çok rahatsız edici bir ses.) İşin garibi sadece sıcak havalarda oluyor, bütün kış gayet normal çalıştı. Sanırım fanın takılı olduğu kısım sıcağın etkisiyle biraz gevşiyor, bu da fanın ses yapmasına yol açıyor. Şu anda fanı yukarı konumlanacak şekilde taktım ve hiç ses yok.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.