Şimdi Ara

Güç Planı Ayarını Hangisini Seçeyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
20.877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Masaüstü bilgisayarımı yaklaşık 1 sene önce aldım ve yeni farkettim: Güç Seçeneklerinde bilgisayarımın güç planı Dengeli olarak ayarlı. Yüksek grafikli oyunlar oynuyorum bu ayar iyi mi yoksa yüksek performans mı ayarlı kalsın?
    Sizde burası ne olarak ayarlı?

Güç Planı Ayarını Hangisini Seçeyim?

Bilgisayarımın özellikleri:
    - Windows 7
    - AMD Phenom II X6 1055T işlemci
    - ASUS HD6850 1 gb 256 bit ekran kartı
    - 4 GB Ram

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cowboy-12 -- 23 Şubat 2013; 20:02:53 >

• kardeşim Bilgisayara sag tıkla Özellikler performans bilgileri ve araçlarına tıkla görsel efekleri ayarla diye yazı var ona tıkla sonra iyi performans için ayarlayı seç
  • Teşekkürler cevap için. Peki bu ayar iyimidir ve bu ayar tam olarak ne işe yarıyor? Sende güç planı ne ayarlı?
  • fişe takılıyken yüksek kullan
  • Laptopsa yüksek performansta çok ses çıkarır ve boşa çalışır dengeliyi öneririm boşa harcamaz yinede sen bilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: imparatormert

Laptopsa yüksek performansta çok ses çıkarır ve boşa çalışır dengeliyi öneririm boşa harcamaz yinede sen bilirsin.

Hayır masaüstü bilgisayar. Acaba oyuna girince yüksek performans çıkınca dengeli ayarlayayım diyorum da sürekli de hep böyle yapmak da sıkıcı olur.

@Irou masaüstü bilgisayar olduğu için fişe takılı.

Arkadaşlar oyun oynarken yüksek performans ve dengeli ayarları arasında fark oluyor mu?
  • Öyleyse Dengeliyi öneririm oyun oynarken ve gezinirken ayarlıyor güç planını
  • masaüstüyse yüksek performansı ayarlarım oc yoksa ısınma sorunuda olmaz boştayken yüksek performansta maksimum cpu kullanımı falan ayarlar yane performansı arttırıyor masaüstünde her zaman yüksek performans olmalı
  • Benim tavsiyem herzaman Dengeli. En iyisi o.

Bu arada oyunlarda Dengeli, Yüksek Performans ve Güç Tasarrufu planlarının arasında bir fark yok.
  • Teşekkürler arkadaşlar cevaplarınız için. Kafam karıştı da yüksek diyen dengeli diyen var :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cowboy-12 -- 27 Şubat 2013; 13:47:09 >
  • Yüksek performans
    Yüksek performanslı güç planı parlaklık düzeyini en üst düzeye çıkarır ve bilgisayarınızın performansını artırabilirsiniz. Düşük pil ömrü tradeoff olduğunu ve daha fazla güç nedeniyle daha fazla ısı üretimi CPU, LCD ve aygıtlar tarafından kullanın. CPU fan daha hızlı ve daha sık çalışır. Bu güç planı, oyun veya video düzenleme için kullanmak istediğiniz komut istemi yanıt için mükemmeldir. Fırsat maliyeti müşterilerle önemli bir konudur. Yüksek performanslı güç planı hareket başına daha fazla güç gerektirir, ısı üretimi artırır ve Fanlar gibi parçalar geçmeden talebinde artış koyar.

Avantajları
    Daha parlak görüntü. (Dışında kullanmak yararlı olur.)
    Bilgisayar performansı çok yüksek bir düzeyde çalışır.

Dezavantajları
    Daha fazla ısı üretimi için olasılığı vardır.
    İşlemci performansı kısa boşta dönemlerde getirilmemiştir.
    CPU fan daha sık yukarı döner.

• Hiç bir fark yok masaüstüyse acıma zaten yüksek performansa al

İşlemci frekansını sabitleyen uygulamalar kullanabilirsin bu arada

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • S.a. cümleten. Ürün masaüstü olduğu için renk konusunda bir sıkıntın olacağını düşünmüyorum laptop kullanımında renk olayı olması ve bunun kullanılması ev içi ev dışı yani bulunduğun ortama göre ışık ayarlama vs yani pek de masaüstü için öyle önemi bir ayar değil. Yüksek performans öyle ahım şahım bi fark yaratmıyor açıkçası hani gözünde büyütme ama bi dene oyun oynarken felan hoşuna giderse onda devam edersin. Hani ben onu mu yapayım bunu mu yapayımdan ziyade neyin ne işe yaradığını öğrenip hoşuna gittiği gibi kullanman daha mantıklı bence. Bu arada yüksek performans olarak kullanırsan bir kaç ayarı da yükseltmen gerek ve bununla alakalı google bir sürü yazı var yaparsın kolayca.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.