Şimdi Ara

güç ünitem yandı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • imzamda ki Ocz Stealthxstream 600W Slı psu kullanmaktaydım fakat yandığını düşünüyorum.
    konuyu anlatayım , haberleri izlediyseniz denizli son bi haftadır sürekli sağanak yağmur aldı.bu arada sürekli elektrik gitti geldi ve en son yağmurdada evimim çok yakınına şimşek düştü.
    gece sıkıldığımda pc yi açayım diye bi elimi attım pc den ses gelmedi.içini açıp baktığımda kablo temassızlığı yoktu.power in içine bi baktım.içine sakız bulanmış gibiydi, bobinlerin üstünde arasında, kart da sigortaların arasında.onu görünce dedim kesin pert oldu PSU.doğru mu düşünüyorum?aldığımda böyle şeyler yoktu diye hatırlıyorum.pc nin açılmama sebebi bunun dışında bi şey olabilir mi?böyle yüksek gerilim anında zaten psu nun kendisini kapaması gerekmiyomu?
    Yanlışlarım varsa lütfen bilgilendiriniz.
    eğer psu yandıysada Q9550 - EP45-DS3R - HD4870 PCS+ - 4 GB HyperX - 1 adet Sata HDD - 1 adet Philips DVD writer buna uygun PSU tavsiye eder misiniz?250 TL fiyata kadar.Benim incelediklerim ;
    1- Ocz Fatality Serisi 700W Gamer 80Plus
    2- Ocz Fatality Serisi 550W Gamer Modüler
    3- Cougar HEC-700TE 700CM
    4- High Power Absolute 550W 80Plus
    5- High Power Absolute 650W 13.5CM Fanlı Modüler 80+
    6- High Power Absolute 700W 13.5CM Fanlı MODÜLER80+
    Sistemde OC yapmıyacağım , CF de yapmıyacağım.Tavsiyelerinizi bekliyorum.

• diğer bileşenlerin zarar görmediğinden emin misniz? + OCZ kaynakları genelde pahalı oluyor ürünü tamir edebiecek bir yer yok mu?
  • PSU nun içinde gördüğünüz beyaz madde bazı parçaları sabitlemek için kullanılan yapıştırıcıdır. Bir şey yapmadan önce PSU nun arızalı olduğundan emin olun. Evde başka bir cihaza bir şey olmazken sadece PSU nun arıza yapması ilginç. Ayrıca yeni PSU almanıza gerek yok, boşa masraf etmeyin eğer arıza yaptıysa PSU nuzu tamir ettirin. Garantisi dolmamışsa arızaya gönderin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HexfeT -- 14 Haziran 2010; 9:44:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HexfeT

PSU nun içinde gördüğünüz beyaz madde bazı parçaları sabitlemek için kullanılan yapıştırıcıdır. Bir şey yapmadan önce PSU nun arızalı olduğundan emin olun. Evde başka bir cihaza bir şey olmazken sadece PSU nun arıza yapması ilginç. Ayrıca yeni PSU almanıza gerek yok, boşa masraf etmeyin eğer arıza yaptıysa PSU nuzu tamir ettirin. Garantisi dolmamışsa arızaya gönderin.

PC' nin fişini çekip bir kaç kez açma tuşuna basın, sonra fişi takıp tekrar deneyin bir...
  • valla epey bi uğraştım olmadı arkadaşlar.bugun bi abinin yanına götürdüm baksın diye oda kısa devre yaptırıp bakalım dedi ama psu yine tepki vermedi.büyük ihtimalle yandı.umarım sadece psu da kalır.başka parçalarda yanmamıştır.
    şimdi psu yu önce garantiye göndermeyi planlıyorum , kabul etmezlerse burda içini açıp sigortalarını kontrol ediceğiz yapamazsakta malum yenisini alıcam.
    benim sinirimi bozan o kadar para verip kaliteli alıyoruz psu yu ama yinede böyle saçmalıklar oluyor.OCZ nin türkiyede serviside yok kaç gün bekletcekler bakalım.
    yorumlarınız için teşekkür ediyorum.farklı düşüceleriniz varsa memnun olurum.
  • Hocam Yurt dışında olsa bir elektrik kesintisinden dolayı zarar gören elektrikli araçların masrafını ülkedeki ilgili kuruluş ödemek zorunda ama bizde neyin altyapısı düzgün ki elektrik düzgün çalışsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jinjin

Hocam Yurt dışında olsa bir elektrik kesintisinden dolayı zarar gören elektrikli araçların masrafını ülkedeki ilgili kuruluş ödemek zorunda ama bizde neyin altyapısı düzgün ki elektrik düzgün çalışsın.

valla kardeş dediğin gibi altyapı sıfır ülkede , nereye gidersen git , hangi kuruluşa bakarsan bak benim düşüncem sıfır altyapı.yok şöyle tıkır tıkır işleyen bir kuruluş.

PSU yuda gönderdim bakalım hayırlısı garantiye kabul edeceklermi acaba.benim bildiğim böyle akım/gerilim yükselmesi veya düşmesinde kabul etmiyorlar ama hayırlısı.yoksa 200 tl bayılcam bidaha.Bu arada tavsiyede bekliyorum arkadaşlar , yukarı sistemi yazdım. OCZ Fatal1ty 550W de gönlüm ama önerilerinizi bekliyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Güç kaynağı patladı
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sevgili kardeşim,

PSU yıldırım düşmesi gibi bir nedenden "yandıysa" öncelikle sigortası yanar. Sigorta bir koruma önlemi olup tam da bu tür durumlar için düşünülmüştür. Sigortanın direnç değerine kadar olan akım-voltaj dalgalanmalarında gücü PCB devreleri keserken, aşırı yüklenme (overload) durumlarında gelen akım/voltaj değeri sigorta direncini aşıyorsa sigorta yanar. Öyle PSU içinde Alien kusmuğu misali bir şeyler olacak kadar bir akım geldiyse ne kokudan durulur evde ne de sigorta sağlam kalır. Bence öncelikle sigortaya bir bak. Yandıysa bu sigortanın yenisini alıp takmak çocuk oyuncağı bir iş... Eli havya lehim tutan herhangi biri takabilir. Sigorta yanma vakası eski dandik PSU'mda olmuştu resimlerini ekte veriyorum. Geçmiş olsun, kolay gelsin.

(Site pert... resim ekleyemiyorum sonra ekleyeceğim)
  • kardeşim çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için.şimdi garantiye gönderdim ürünü bakalım garanti düzeltmezse.burda dediğin gibi sigortalarını kontrol ettireceğim.umarım sorun sigortalardadır.
  • Elimden yüzlerce arızalı PSU geçmiştir. Sigortası atıpta arıza yapmamış, sadece sigorta değişimi ile kurtulan PSU ancak %1 i kadardır. Sigorta arızayı engellemek için değildir. Cihaz arıza yaptıktan sonra arızanın daha da büyümesini ve yangın tehlikesini önlemek içindir.

@dolphin_87

Bırak PSU nun neden arıza yaptığını anlamayı, içini dahi açmayacaklardır. OCZ nin servisi yoktur. Olsa bile PSU nun neden arıza yaptığını kolay kolay kimse anlayamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HexfeT -- 17 Haziran 2010; 11:45:57 >
  • bide tüm elektronik aletlerde dikkat ettiyseniz garanti belgesinde garanti kapsamına girmeyen etkenler diye bölüm var nerdeyse %95 de ''doğal afetlerden kanaklanan(yıldırım)gibi etkenlerden dolayı gelecek zarardan şirketimiz sorumlu değildir yada garanti kapsamına girmez'' diye bilirtiyorlar bu yüzden hiç garantiye yollama bence 30 iş günü yani hafta sonlarını saymıyolar bu da 5 hafta yapıyo 5hafta bilgisayarsız kalman demek.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.