Arkadaşlar sizin bir konuda fikrinizi almak istiyorum. Bu konuda çok araştırma yaptım çeşitli fikirler ortaya atılmış ama ben tam olarak aradığım cevabı hiçbiryerde bulamadım.
Benim kavga dövüşle işim olmaz. Olursada Allah ne verdiyse artık diyenlerdenim. Benim amacım vücudumun her bölgesinin güçlü ve dayanıklı olması ayrıca kondüsyon tabiki. Yani yüklü miktarda ağırlığı kaldırabilmek uzun mesafe taşıyabilmek seri şekilde merdiven çıkıp inebilmek uzun mesafe koşabilmek vs. Az birşeyde kaslı bir vücudumuz olsa fena olmaz tabiki ama abartılı bir vücut istemiyorum.
Bu doğrultuda hangi sporu yapmalıyım sizce. Body istediğim güç dayanıklılık ve kondüsyonu bana verirmi yoksa boks kickboks tarzı bir spormu yapmalıyım. Boks veya kickboks la daha seri olacağımı ve kondüsyonumun daha sağlam olacağını tahmin edebiliyorum. Muhakkak boks güçte sağlayacaktır ama bir ağırlığı kaldırabilmek ve uzak mesafe taşıyabilmek hususunda body daha iyi iş görür gibi geliyor bana .siz bu konuda ne düşünüyorsunuz ? Eğerki ağırlık kaldırmak taşımak konusunda body daha iyi olur derseniz kondüsyon ve serilik konusunda taviz verebilirim. Zaten evimin hemen yanında 4-5 tane vg salonu varken boks için 2 vesait yapmalıyım kickboks için ise bi yarım saatlik yol yürümeliyim.
Bir ağırlığı kaldırıp uzağa taşımak kolların güçlü olması konusunda kol gücü ve dayanıklılık hususunda body bokstan daha iyidir derseniz yada body hemen hemen boksun kazandırdığını kazandırır derseniz body e gidicem siz bu konuda ne düşünüyorsunuz ? Lütfen görüşünüzü benimle paylaşın...
Sürekli bir ağırlığı uzun mesafe taşıyabilmekten bahsetmişsin hayırdır hamal falan mıısın ?Meslek icabı mı nedir onu da söyleseydin daha iyi olurdu ama neyse..
Bence kuvvet kazanmak istiyorsan kendi ağırlığınla çalışmayı ihmal etme şınav amutta şınav barfiks falan çek spor salonuna yazıl vg. squat bench press ve deadlift i hakkıyla yap gayet sağlam olursun ayrıca ayağa takılan ağırlıklar var onları alıp da merdiven inip çıkabilirsin kardiyo da yapman snn için iyi olur
yok hamal felan değilim :)) ben sadece neyi kıyaslamaya çalıştığım ortaya çıksın diye o örneği verdim.
Yani ben eşit şartlar altında eşit sürede çalışmış boksör ve vücutcuyu bu şekilde kıyaslamaya çalışıyorum. Derdim kimin sert yumruk atacağı değil hangisinin kolu ile en fazla yükü kaldırabileceği ve hangisinin daha uzun süre kolunda o ağırlığı tutabileceği sırtında omzumda taşıyabileceği ?
Senin dediğin şeyin önce Crossfit olduğunu sandım, sonra okuyunca anladım ki sen Powerlifting denen dalı kastediyorsun. Powerlifting güce dayalı spordur. En ağır kaldıran kazanır. Araştır onu istersen
crossfit powerlifting bunlar nedir bilmiyorum bu konularda boksörmü iyidir bodycimi ?
bak arkadaşım sen ne bodynin ne de boksun verebileceği bir şey istiyorsun. Sen ya dağcılık ya da komandoluk yapmak durumundasın. takarsın çantayı sırtına, alırsın eline mg3ü ya da bixiyi, ya da takarsın sırtına RPG7yi bi yirmi kilometre yürüsün dağ bayır (ha mühimmatını, istihkakını, yedek çamaşırı, battaniyeyi, uyku tulumunu, suyunu vs. söylemiyorum daha), sivilde de dağcılık klüplerinde tırmanış değilde dağ yürüyüşü altında geçirirsin sırtına çantayı yaparsın. Bu dediklerimin ne boks ile ne de body ile alakası var kısaca.