Şimdi Ara

Gümrük Bakanlığından kötü haber: 75 Euro sınırı düşürülüyor (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.076
Cevap
12
Favori
55.211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • amazon .com iyice çöp oldu bu süreçte, almanya fiyatları ise listeleme fiyatıyla aynı olacak işte. 50-75 euroluk ürünleri Almanlardan ucuza alıyorduk. bedava kargo, Türkçe açılımı mı tetikledi bu süreci acabı. özetle birbirini dengeledi iki gelişme. daha benzindir, otomobil gibi ultra popüler kullanım araçlarında protesto bir işe yaramazken bu olay change.orgla falan düzelmez gibime geliyor ama her olaya katılırım
    hepimize geçmiş olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi weros -- 22 Aralık 2016; 19:12:25 >
  • ogameci kullanıcısına yanıt
    Haber yayınlandığında en az 5-10 kişi durumun anlattıkları gibi olmadığını anlattıkları durumun halihazırda geçerli olduğunu söylemişti ancak ısrarla haberi yayında tutmuşlardı. :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiyedeki satıcı beni düşünmeyip fiyatı yüksek yazarsa ben de onu düşünmem yurtdışından alırım bu kadar basit. eminim vergi ile bile halabirçok seyi daha ucuz alabiliriz.
    bence daha önemlisi yüksek fiyatlarla uğraşmaları gerek ,eğer fiyatlarımız uygun olsa yurtdışı satışımız da artardı zaten. bir de kargo kolaylığı sağlansa çok güzel olurdu ama yok faiş fiyatlı satıcılarımızı korumamız gerek o da kazansın.

• Ulan milli birlik beraberlik adına eyvallah diyordum ama yeter artık. Işleri güçleri şirketleri ve zenginleri korumak olmuş bunların. En küçük bir şey de bile halkın zararına olan ne var ise onu yapıyorlar. 200 liralık bir şeyi ülkede 1000 liraya satıyorlar. Bir de utanmadan haksız rekabet demiş. Tabi halka 1000 liradan geçirirken haklı geçiriyor. Bu kararın alınmasında %100 teknosa - hepsiburada gibi şirketlerin de payı var. 10 liralık kalem dahi almam bunlardan.
  • Devlet ne için var?
    Halkını vatandaşını düdüklemek için var.
    Sen devlet olarak aldığın vergileri düşür ilk önce piyasa ucuzlasın zaten o zaman kimse yurt dışından almaz. Aradaki fark 2 katı olmuş belki daha fazla buna kazık denir.
    o kazığı vatandaşa sokacağınıza boş bakanlar kendinize sokun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiRaNTx -- 22 Aralık 2016; 19:24:48 >
  • Umarım kısa süre içinde nükleeri yeriz aklımız başımıza gelir.
  • Yeter ulan yeter, nasil bir doymazlik bu arkadas, vatanimi milletimi böylesine seven ben, artik sinirleniyorum!
  • ahahahahah beyler toplanın hele adamın dediklerine bakın .

quote:

Yurtdışından gümrüksüz alışveriş yapma limitinde yapılan düzenlemeye ilişkin Tüfenkci, şu bilgileri verdi:

- Geçtiğimiz Meclis toplantımızda bana intikal ettirilen bir sorun vardı. "Yurtdışından Türkiye’ye 75 avroya kadar olan siparişler gümrüksüz girebiliyor ve bu da haksız rekabete yol açıyor" dediler.

- İncelemeye aldık ve bizim e-ticaret firmalarımız yurt dışına ürün gönderdiğinde gümrüklerde karşılaştıkları oranlarla, bizim yurt dışından e-ticaret yoluyla ithal edilen ürünlere gümrük muafiyet oranlarımızın çok yüksek olduğunu gördük.

- Bunun önerisini Bakanlar Kuruluna götürdük ve 30 euroya düşürdük. Avrupa bunu 22.5 euro olarak uyguluyor. Önümüzdeki birkaç gün içerisinde de Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girer.

meğer yıllardır avrupalı amerikalı kardeşlerimiz hepsiburadadan vatandan alıp çok vergi ödüyorlarmış ahahahhaahhahahahaahaha

• haksız rekabet nedir ya bu adamlar bilmiyor ya da biliyorlar ama işlerine gelmiyor.

ben yurtdışından aldıgım ürünün vergisini versem bile burada satılandan daha çok kar elde ediyorum.

eee sen yurtdışı siparişlerine kota koyacagına Türkiyede satış yapan firmalara düzenleme getirsen daha faydalı olmaz mı !

bence 30 euro çok siz onu 3 euro yapin gelen her ürüne vergi kitleyin daha çok para kazanırsınız.
  • ''Yurtdışı alışveriş barajının 75 eurodan 30 euroya düşürülmesini indirim olarak algılayan anadolu çomarları tüm yurtta indirimi kutlamaya başladı.''

-Zaytung
  • "Sayın Bakanım, Müsteşarım ve onun sadık ekibi,

Ben 24 yaşında bir mühendisim. Bu yaşıma kadar vaktimin çoğunu ders çalışarak geçirdim, sınavlarda iyi skorlar elde etmek için çabaladım. Mahallenin uslu çocuklarındandım işte. Sonrasında mezun oldum, ve öyle bir dönemde mezun olduk ki, çoğu arkadaşım iş bulamadı. Ve evet hiçbiri de niteliksiz, işsiz kalmayı hakedecek insanlar değildi. Ben ise güç bela asgari ücretin biraz üstüne iş bulabildim. Sayın Bakanım;
    Mezun olmadan önce araba hayalleri kurar iken, kendimize zor yeten maaş bulduk, yetmedi üstüne ÖTV'yi artırarak gerçek olmayan araba hayalimizi rafa koymak zorunda kaldık. Sayın Bakanım, mutluluğu küçük şeylerde bulmaya çalıştık, Türkiyede'den daha ucuza aldığımız bir elektronik alet, kimi zaman bir ayakkabı ve ya mont. İşte siz bu gümrük kararı ile bununla bizim küçük dünyamıza göz diktiniz, içerlenmemizin sebebi budur. Bizler kimseye zararı olmayan, efendi ve parlak çocukların mutluluğunu çalmayı hedeflediniz. Bunu haketmedik sayın Bakan, haketmedik..."

• Arkadas hic yuzumuz gulmeyecek mi bizim.30 euro nedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phantom II -- 22 Aralık 2016; 19:18:18 >
  • Rezillik
  • https://www.change.org/p/ankgumbm-gumruk-gov-tr-vergiden-muaf-yurt-dışı-gönderi-limiti-75-euro-altına-düşmesin

https://www.change.org/p/ankgumbm-gumruk-gov-tr-vergiden-muaf-yurt-dışı-gönderi-limiti-75-euro-altına-düşmesin

• En sonunda bağlatıtıracaklar kaçak elektrik ve suyu yemin ederim dışarısı -10 dereceyken evin içinde don atlet gezeceğim.Verdiğim vergileri ödeyeceğim faturalardan düşmüş olacağım o zaman.

Ulan ülkeye girişi 50 bin tl olaran arabadan 50 bin tl vergi almak günah değil misal 2 tlye mâl olan elektrik su doğalgazın biriminden 2 tl vergi almak günah değil 2 tl olan benzinden 3 tl vergi almak günah değil milleti soymak için her şeye vergi ismini koymak günah değil

AMA

Ben kaçak elektrik kullanınca günah.Kaçak su kullanırsam günah.Vergi kaçırırsam günah.

Bu ......... günahları hep bana mı yazılıyor günahkar ben miyim günaha girmeyim diye hep ben mi öpüleceğim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bnym97 -- 22 Aralık 2016; 19:20:31 >
  • Şu alnına kodumun ülkesinde her gün bi kötü haber olmak mı zorunda
  • Bir devlet vatandaşına bu kadar düşman olur mu? UBER konusuna yazdığım mesajı aynen buraya da kopyalıyorum, devletin karakteri olmuş bu durum.

"Bu konuya özel söylemiyorum. Ben anlamıyorum, devletin görevi vatandaşını tutup taliplerine doğru domaltmak mı? Bu vatandaşın suçu ne, gelen vuruyor giden vuruyor. Devlet vatandaşının tarafında olup onların hayat standardını yükseltmeye çalışacağına, vatandaşını rant gruplarına peşkeş çekiyor hem de hayatın her alanında."

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyi olmuş iyi. popüler konularda amazon konusunu görmekten bıkmıştım. hadi gidin amazoncular taksimde çıkıp protesto yapsın çok tatlı olursunuz bence
  • vay a***q ya böyle şey mi olur .. alışmıştım ne güzel burdaki fiyatlara kıyasla amazondan ucuza getirtmeye.. vergi sınırı 150€ olacak haberleri varken nerden çıktı şimdi düşürtmek..

• ÜLKEMI SEVIYORUM TEKNOSADAN ALIYORUM VATAN DÜŞMANLARI GÜMRÜK SINIRI DÜŞTÜYSE FETÖDEN DOLAYI HALA ÜZERIMIZDE OYNANAN OYUNLARI ANLAMIYIR MUSUNUZ???? SOKAĞA ÇIKARTIP İÇ SAVAŞ ÇIKARMAK ISTIYOLAR O YÜZDEN HAYDI TEKNOSALARA
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.