Şimdi Ara

Gümrük Bakanlığından kötü haber: 75 Euro sınırı düşürülüyor (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.076
Cevap
12
Favori
55.211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Madem Avrupa da gümrük verigisi için limit 22.5 EURO eyvallah üstü için verelim vergimizi. Avrupada yurt dışından telefon alımı servest bırak o zaman telefon alımınıda görelim. Bu kadar Avrupa özentisi iseniz hadi buyrun önden bekliyoruz....

• quote:

Orijinalden alıntı: drhardware

quote:

Orijinalden alıntı: Suppordle

quote:

Orijinalden alıntı: drhardware

iyi olmuş iyi. popüler konularda amazon konusunu görmekten bıkmıştım. hadi gidin amazoncular taksimde çıkıp protesto yapsın çok tatlı olursunuz bence

Katılım zamanı: 21 Ekim 2010

Üye olma zamanı ile nasıl bağlantı kuruyorsun bilmiyorum merak da etmiyorum ama 2003 de interneti kullanan birisi için diyecek bir şeyim var "kaba etindeki teller kadayıf olmuş, bunaklık belirtileri gösteriyorsun".

Hadi selametle fosil...

• böyle bir kararda teknosa, vatan gibi niteliksiz firmaların başvurusu olmadan bu iş olmaz, illa gidip vatanın teknosanın içini yerle bir mi edelim. bu ülkede artık huzur kalmadı, hak kalmadı, vatandaşçı değil şirketçi bir bela var tepemizde. ülke bitiyor, ülke çöküyor, yıllardır kurtarmaya çalışanlar yıldı. bu ülke artık cahilliğe giden bir gemi, ya durup gemi ile birlikte cahilliğe gideceğiz ya da gemiden atlayıp, risk alıp, bu gemiden kurtulacağız. bu ülkenin başına artık MUSTAFA KEMAL ATATÜRK bile gelse 10 senede kurtaramaz bu ülkeyi
  • Mantıklı olmuş ülkenin parası ufak bi mebla da olsa dışa akıyordu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İşlerine gelmediği zaman AB ye giydirirler, işlerine geldiğinde ise AB yi örnek gösterirler. Depremden sonra 1 yıllığına koyulan ÖTV 15 yıldır uygulanıyor, Araçlardan hem ÖTV hem de ÖTV nin KDV si alınıyor, Doğal Afet Sigortası DASK fonundan toplanan paralarla paralı yollar yapılıyor; "bakın yol yaptık" denilerek halka o yollar para ile satılıyor, o yollara tuzak gibi hız sınır düşüş tabelasının dibine TEDES denen kameralar koyulup kütür kütür ceza kesiliyor.

Tam bu olayı anlatan bir hikaye var. Dikkatle okunmasını tavsiye ederim;
    Vezirler huzura çıkmışlar:
    - Padişahım, hazinede para kalmadı. Yeni vergilere ihtiyacımız var, diyerekten.. . Padişah, kavuğunun altından kafasını kaşımış,
    - Eeee! Ne vergisi koyalım?, demiş..
    - Köprülere adam koyalım, geçenden bir akçe alsınlar! Padişah,
    - Tamam, demiş. Aradan bir süre geçtikten sonra sormuş vezirlerine:
    - Tepki var mı?
    - Hiç bir tepki yok!
    - İyi o zaman köprünün diğer tarafına adam koyun, çıkandan da bir akçe alsın! Aradan bir süre geçmiş, Padişah:
    - Var mı şikayet?
    - Yok! Halkının tepkisizliğine kızan Padişah, gürlemiş:
    - Köprülerin ortasına da adam koyun, gelip geçeni becersin! Aradan birkaç gün geçmiş, halktan bir tepkinin olmamasına içerleyen Padişah, çağırmış vezirlerini,
    -Halkı dinleyelim hele bir, demiş gitmişler köye, Padişah sormuş:
    - Var mı şikayet? Ses yok. Padişah tekrar :
    -Var mı şikayet ? Şikayeti olan söylesin! diye gürleyince arkalardan cılız bir ses duyulmuş:
    -Padişahım, o köprünün ortasındaki adam var ya!..
    - Eeee!, demiş Padişah bir umutla...
    - Akşamları çok kalabalık oluyor, sıra uzuyor, eve geç kalıyoruz, bir adam daha koysanız...

• Vergi bağla, aç kalalım.
  • Yetimin hakkını yiyenler şimdi sizin cebinizde ki 2 kuruşuda göz dikti, karşınızda Yeni Türkiye gurur duyun. Hergün kan, gözyaşı, savaş, haksızlık, adaletsizlik ve şerefsizlik...
  • Iyice soguttular kendilerinden. O sirketletin hepsi batacak.

Oyle kriz geldi ki, vatandasa boyle yaparak inadina lara harcatmayacaksiniz.

Ben 75 euroya alisveris yapiyorum diye bu ulke batacaksa , varsin batsin.

75 euroyi gectim.inadina yurdisindn butun alisverisimi yapicam.

Turk turizmcilerin Turke davranisindan oturu Yunanistanda tatil yapiyordum bu haber benim bol bol Amerika ziyaretinyapmama neden olacak
  • Bence 1 euro yapılmalıydı ya da yurt dışı alışverişleri engellenmeli, yapanlar gözaltına alınmalı. 150'ye çıkacağı haberi olmasa bu kadar kızmazdım. Yurt dışından hiç alışveriş yapmadım ama bu kadarına da pes! Haksız rekabet filan uydurma sözler.
  • Yerinde bir karar olmuş.
  • Arkadaslar bu gercekten dramdır. Bu adamlar ne yasa yaptiysa ne harekete gectiyse halkin zararina oluyor amac sadece kendilerinin ve kendi yandas firmalarinin kazanmalari bu adamlar dinci guya ama dünya malina en cok deger veren bunun icin halki soyan insanlar

Buna bir dur deyin ve bu ulkede uretilmeyen hic bir seyi gercekten cok ihtiyaciniz yoksa bu ulkeden almayin biraz disinizi sikin yandas yerlerden alis veris yapmayın

Hep beraber dişimizi sıkıp buna bir dur dememiz gerek ülkemizde üretilmeyen hiç bir ürünü ülkemizden almayalım
  • Devlet adı altında başka bir şey bu.
  • Almıyorum lan vergi gerektirecek hiçbir şey anasını sattıklarım vatandaşa geçirin bakalım almıyorum ne telefon ne bilgisayar bilgisayar toplamaya niyetim vardı yapmıyorum lan ayıp be 30 euro yazık ülkeden gitme yolu olsa keşke şimdi bir kaç vatansever adı altında çıkıp kapı orada diyecek ama onlara bir çift sözüm var sizden daha çok vatanseverim.
  • ben ihtiyacım dısında yada sırf gösteriş olsun diye alısveriş yapmayan, pek bir sey almayan asgari ücretin biraz üzerinde çalısan biriyim şimdi insafsa ahlaksa aynı ürün olan basit bir örnek olarak söylüyorum bir ayakkabı gördüm şimdi 35 euroya kargo ves 42-43 euro ile geliyor aynı ayakkabı trde 220-270 tl cok kazansam tabi derim alayım benzine zam elektrige zam maaştan kesinti hayır ben mi çok kazanıyorumda her şeye kota koyuluyor. bizim üreten firmalararın çoğu için diyorum vergi veriyoruz diye yanı başlarına Suriyelilerin açtıgı vergi vermediği kaçak olarak sattıgı marketlere ilk el atsınlar. Biz medeni uygarlıgı yakalamaya çalısıyoruz diyoruz ya külliyen yalan bizden daha fakir toplumlar teknolojiye daha az para harciyorlar. İnsanımız ulaşmasınlar diye elinden gelen her şeyi yapıyorlar ya pess başka bir şey demiyorum Konuyu pek parçalamadan Benden haksız para keseceksin ben dünyanın en cok vergi ödeyenin önünde gelicem ama bunun karşılığı her şeye en pahalı olarak ulaşcagım. tşkler ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cuara86 -- 22 Aralık 2016; 19:46:40 >

• BurakMolla kullanıcısına yanıt
    Peki sipariş tarihine mi bakılır yoksa ülkeye giriş tarihine mi? Şu an hazırda kargoya verilmiş siparişlerde bu etki nasıl olur acaba bilginiz var mıdır?
  • Comar esnaf mutludur,ama sizden yine alışveriş yapmayacağım
  • Şu konuda bir kerelik ağız dolusu sövme hakkımız olsaydı iyi olurdu.O oy veren parmaklarınız parmaklarınız kırılsın.O beyninizin içindeki karanlık sizi yoketsin.Yapanında yaptıranında hepiniz umarım acı bir ölümü tadarsınız.Artık yetti lan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tysonpearl

İşlerine gelmediği zaman AB ye giydirirler, işlerine geldiğinde ise AB yi örnek gösterirler. Depremden sonra 1 yıllığına koyulan ÖTV 15 yıldır uygulanıyor, Araçlardan hem ÖTV hem de ÖTV nin KDV si alınıyor, Doğal Afet Sigortası DASK fonundan toplanan paralarla paralı yollar yapılıyor; "bakın yol yaptık" denilerek halka o yollar para ile satılıyor, o yollara tuzak gibi hız sınır düşüş tabelasının dibine TEDES denen kameralar koyulup kütür kütür ceza kesiliyor.

Tam bu olayı anlatan bir hikaye var. Dikkatle okunmasını tavsiye ederim;
    Vezirler huzura çıkmışlar:
    - Padişahım, hazinede para kalmadı. Yeni vergilere ihtiyacımız var, diyerekten.. . Padişah, kavuğunun altından kafasını kaşımış,
    - Eeee! Ne vergisi koyalım?, demiş..
    - Köprülere adam koyalım, geçenden bir akçe alsınlar! Padişah,
    - Tamam, demiş. Aradan bir süre geçtikten sonra sormuş vezirlerine:
    - Tepki var mı?
    - Hiç bir tepki yok!
    - İyi o zaman köprünün diğer tarafına adam koyun, çıkandan da bir akçe alsın! Aradan bir süre geçmiş, Padişah:
    - Var mı şikayet?
    - Yok! Halkının tepkisizliğine kızan Padişah, gürlemiş:
    - Köprülerin ortasına da adam koyun, gelip geçeni becersin! Aradan birkaç gün geçmiş, halktan bir tepkinin olmamasına içerleyen Padişah, çağırmış vezirlerini,
    -Halkı dinleyelim hele bir, demiş gitmişler köye, Padişah sormuş:
    - Var mı şikayet? Ses yok. Padişah tekrar :
    -Var mı şikayet ? Şikayeti olan söylesin! diye gürleyince arkalardan cılız bir ses duyulmuş:
    -Padişahım, o köprünün ortasındaki adam var ya!..
    - Eeee!, demiş Padişah bir umutla...
    - Akşamları çok kalabalık oluyor, sıra uzuyor, eve geç kalıyoruz, bir adam daha koysanız...

Haykirdim ama durum ayni :)

Kacinilmazdan zevk aliyor halkimiz, daha detayli bu soz ama ban yeriz simdi..

• tam olarak neyin çıkmasını bekliyordunjz olayı anlamadim ben

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence bosuna yaziyorsunuz.. aldiklari oyun yuzde 50sinin yuzde kaci yurtdisindan alisveris yapiyor ki ? Yuzde kaci tatile cikiyor ? Yuzde kaci egitim icin para harciyor ? Yuzde kaci istanbulda ankarada izmirde buyuksehirlerde yasiyorda kopruleri otobanlari kullaniyor ?

Boşuna umutlanmayin bu böyle gider..
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.