Şimdi Ara

Gümrük Bakanlığından kötü haber: 75 Euro sınırı düşürülüyor (44. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.076
Cevap
12
Favori
55.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yunusesss

adamlar dizayn ediyor, projesini çiziyor, mühendisini istihdam ediyor. masraflarını yapıyor sonunda 500 dolara bir telefon çıkarıyorlar.

bizim ülkemize o telefon girerken fiyatı 3.500 tl oluyor. saçmalığa bak. bütün külfetine katlanan elin gavuru hiç bir şey yapmadan bu paradan daha fazlasını cukka eden bizim devlet.

haksız rekabetmiş. neyin rekabeti lan. bu ülkede adam gibi birşey mi üretiliyorda rekabet olucak. sony ile samsung ile bmw ile nike ile rekabet edecek türk malı mı var bu ülkede?
    yani diyorlar ki bu malı 3 e alıyorsan 5 lira da devlete vereceksin. yada gidip kıytırık çakma türk malı ürünleri alacaksın. Allah bin belanızı versin. millet sizin 15 temmuzda g*tünüzü kurtardı. utanmadan bu milletle dalga geçiyorsunuz.

Hocam fazla youtube kanallarına takılmam fakat geçen gün bi video izledim Orkun Işıtmak arkadaşımız bir şehir efsanesini gerçekleştirip, ABD' ye günü birlik gidip bir adet Iphone alıyor, orada yediği içtiği vs. dahil tam aynı fiyata geliyor. Hatta 3 dolar sarkıyor onu da sokak sanatçısına verip geliyor. Manidar bir video. Iphone alıp bedavadan New York'da bir gün gezmiş oluyorsun

Not: Tabi önceden vizesi vardır, vize masrafları dahil olsa geçer..

• quote:

Orijinalden alıntı: tomthejeer

Ben bu ülkeden ayrılma kararı aldım.

Vatandaşına geçirmek için her yolu deneyen bir devlet var artık. Neymiş haksız rekabet oluyormuş. E o zaman sen sat daha ucuza senden alalım. Amazon a ürünüm hatalı dediğin an ikiletmeden yenisini yolluyor, var mı Türkiyede bunun gibi bir oluşum?

İmam hatipleriniz, çocuk tecavüzcüleriniz sizin olsun saygıdeğer hükümetim. Ülkemin doğusunda bir köy doktoru olup fukaraya yardım etmekti amacım ama artık beni bezdirdiniz. Bundan sonra derslerime çalıştığım kadar yabancı dilime de çalışıp terk edeceğim vandalizmin topraklarını..

Basit bir hayattı dileğimiz yahu. Basit, sevecen, bombasız bir hayat. Bize bunu çok gördünüz saygıdeğer hükümet. Bizi hiç istemediniz.

+100000 uçurum kime var birazda ondan bahsetsinler amazonda kargo dahil 150 tl olan mause trde alt sınır 370tl hatta bazı yerlerde 400~500 tl arasında idi black friday de gerçekleri kendilerine göre çarpıtan devletime çok teşekkürler(!)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar bugün 30€ üzeri sipariş versem neolur? gümrüğe takılır ve vergiyi ödermiyim
  • Ya üzülen arkadaşlar ne çok kastınız bırakın sevindirmeyin birilerini, isterseler 1 Euro yapsınlar ben yinede Amazon.de'den alacağım sizde yapın.Zaten Amazon'un bir çok ihtiyacımızı karşıladığını düşünüyorum 50 Euro üzeri kargo bedava ayrıca Amazon vergisi düşüyor sonra kendi ülkemizin vergisini koyuyor oda Amazon'un aynı fiyatına denk geliyor. Vergisi dahil bir çok ürünü Türkiye'den daha ucuz fiyata yinede alabiliyorum.Allah bildiği gibi yapsın ne diyim!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi downrock -- 23 Aralık 2016; 16:45:3 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Paul Klee

Ayda yılda amazon.de'den 50 euroya kitap alacaktım. Türkiyede satılmayan kitaplar. Hevesim kursağımda kaldı. Ulan bi kere de şirketlerin değil halkın yararına olan bi iş yapın yazıklar olsun!!! Düzenleme yapıyorsunuz bari belli mallar için yapın. Küfür ve beddua etmek istiyorum ama banlarlar şimdi..

Hocam kitaplar vergi disi galiba.

• Karanlık Ülke kullanıcısına yanıt
    Sana ekmek gökten ilahi yolla iniyor herhalde...
  • quote:

Orijinalden alıntı: AngryGamer

Arkadaşlar bu kararın ne zaman yönetmeliğe girecek olduğunu bilen birisi var mı acaba? Bazıları 2 yıl diyor bazıları ise pazartesi günü diyor.

Hocam halkın zararına ya en kısa zamanda çıkar faydalı bişey yapıcak olsalar 3 senede yürürlüğe girerdi ama...

• BEN PAZAR GÜNÜ 150 TLYE KAMERA ALDIM.. KÖTÜ OLDU DEGİL Mİ BENİM İÇİN.... Gümrüğe takılır mı lütfen cevaplayin
  • BEN PAZAR GÜNÜ 150 TLYE KAMERA ALDIM.. KÖTÜ OLDU DEGİL Mİ BENİM İÇİN.... Gümrüğe takılır mı lütfen cevaplayin
  • tangoemin T kullanıcısına yanıt
    Dostum siyaset yapmak istemissin ama onun yeri bu konu degil kaldiki saçmalamıssın gönül isteriki görünmeyeni görmemizi sağla o da bu ön yargılarla çok zor..
  • @Zuhu, çok kötü bir durum değil yani, olur da deveye koyulursa en kötü ihtimal 30 TL gümrük vergisi ödersiniz.
  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    BEN DE PAZAR GUNU AKSİYON KAMERASİ ALDİM 40 DOLARA AMA ODERMİYİM BİLMİYORUM.Eger ogrenirsen banada söylersin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zuhu -- 23 Aralık 2016; 16:49:41 >
  • mkeles84 kullanıcısına yanıt
    ya dolarda yüksekken aldım zaten bütün arkadaşlar 110 a aldı ben 150 ye bide bu cenabet iş geldi başıma.

• quote:

Orijinalden alıntı: ali222

quote:

Orijinalden alıntı: Paul Klee

Ayda yılda amazon.de'den 50 euroya kitap alacaktım. Türkiyede satılmayan kitaplar. Hevesim kursağımda kaldı. Ulan bi kere de şirketlerin değil halkın yararına olan bi iş yapın yazıklar olsun!!! Düzenleme yapıyorsunuz bari belli mallar için yapın. Küfür ve beddua etmek istiyorum ama banlarlar şimdi..

Hocam kitaplar vergi disi galiba.

Bi bilgi bulamadım baktım da. Emin misin? Şimdi sipariş veririm bi de gümrüğe takılır uğraş dur ondan sonra
  • quote:

Orijinalden alıntı: AngryGamer

Arkadaşlar bu kararın ne zaman yönetmeliğe girecek olduğunu bilen birisi var mı acaba? Bazıları 2 yıl diyor bazıları ise pazartesi günü diyor.

Buguz gazete de okudum çok kısa bir süre içinden yazıyor haftaya kesin yürürlüğe girer.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Isallah benim ecigara gelmeden girmez . Allahin belalari 30 euroda cok az oldu ya. Vergiyi dusurceklerine ithalatcilarin milleti soymasini engelleseler. Biz tuketiciler emin olun 20 30 fazla verir yurt icinden aliriz. Ama saticilar soyduklari icin bizi mecbur kaliyoruz yurtdisina.

• Amazon'da gümrük vergisi ile ilgili yardım sayfası şöyle diyor:

quote:

AmazonGlobal ile İthalat Ücretleri Depozitosu (Vorauszahlung der Importgebühren)

Gerçek İthalat Ücretleri, benden tahsil edilen İthalat Ücretleri Depozitosundan fazlaysa ne olur?
    Gerçek İthalat Ücretleri hesapladığımız İthalat Ücretleri Depozitosunu aşarsa herhangi bir ek ücret ödemeyeceksiniz.

https://www.amazon.de/gp/help/customer/display.html?nodeId=202014840

İnşallah bu şekilde oluyordur yoksa son siparişlerimin teslimatı gümrük düzenlemesine yetişmeyecek bu gidişle.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gerginix

1- Üretmediğimiz şeyleri tüketmeye alıştık.
    2- Üretmediğimiz şeyleri alırken, bunu karşılayacak döviz için Turizm ve tekstil dışında pek sesimiz soluğumuz yok.
    3- Yurdum dünyanın en zengin mutfağına sahip. Bunun sebebi her çeşit tarım ürününü üretecek kadar uygun toprağı ve iklimi var. Ancak biz bu toprakların üzerine beton dökmekle, AVM yapmakla övünüyoruz.
    4- Çin varken dünyanın hiçbir ülkesi işçilik maliyetlerini onlar kadar ucuza çekemeyeceği için sanayi yaratma şansımız da yok. Avrupalı ve ABD'li şirketler Çin'in ürettiği her şeyin patentine sahip, onlar için bir sorun yok.
    5- Bu ülkenin tek şansı tarım ve hayvancılık. Hem de yerli tohum - yerli hayvan kullanarak yapılanından. Eskiden sıradan tarım dediğimiz şeyin adı şimdi organik tarım oldu ve organik ürün zengin işi haline geldi. Senin yerli tohumunla üreteceğin domates en az Samsung Note 5 kadar kar bırakacak bir zenginlik.
    6- Geçenlerde Trabzon'a gelen Katar emirine havadan Trabzon yaylaları peşkeş çekildi. Çünkü üretmediğin şeyleri tüketip, dışarı kaçan parayı içeri geri sokacak bir sektörün olmadığı için (Tekstil işinde de Çin aldı başını yürüdü. Turizm zaten dış politikamız yüzünden kan ağlıyor) bir şekilde paranın dışarı çıkmasına engel olman lazım.
    7- Ancak benim şu sıralar bakındığım Celestron SLT130 Teleskop Amazon Almanya'dan gelirse her şey dahil 1750₺ tutacakken Hepsiburada'da aynı model 3200₺'ye satılıyor. Tüketici olarak ben makroyu hesaplayamam. Ancak gündelik olarak, cebimden çıkan anlık parayı düşünürüm. Ayrıca bu ürünü Hepsiburada'dan alsam ne yazar ki HB de üretmiyor. İthal ediyor. Kısacası HB'den ürün almak paranın ülke dışına çıkmasının, tüketici adına daha masraflı yolu.
    8-Adnan Menderes ile başlayan yozlaşma zirve yaptı. MArshall yardımı adındaki istila ile ülkeme soğan aroması sokuldu. Süt tozu sokuldu. Üreticim yok edildi. Üreticimin üstüne Soma Kömür Madeninde beton döküldü. O çiftçiler devlet eliyle yıllardır sistemli bir şekilde, küresel politikalara ülkemi peşkeş çeken komisyoncu hükümetlerle ucuza çalışan tekstil veya maden işçisine dönüştürüldüler. Sonra fıtrat dendi, o mesleği seçmeseydi dendi bir beton daha döküldü.
    9- Sen ülkenin kaynaklarını işlemek yerine, ülkeyi elin gavurunun oyuncağa çevirdiği pazara dönüştürüp komisyonu cukka edeceksin, sonra da insanlar yurt dışına para kaçırmasın diye gümrük sınırını 30'a çekeceksin.

Önce İsviçre bankalarındaki paraları ülkeye sokun, ondan sonra millete dolar bozun, alışveriş yapmayın deyin.

Gümrük sınırının aşağı çekilmesi yerli firmalara hizmet ediyor falan eyvallah ama asıl amaç yurt dışına kaçan ve geri getirilemeyecek bu parayı azaltmaya, en azından ufak bile olsa tüm harcamalardan vergi koparmaya çalışıyorlar. Ülkenin hemen hemen tek gelir kaynağı vergi kaldı. Bir yerde mecburen yapılan bir hareket. Ancak sorunun kaynağını kurutmayan, göçebe kavimlerde rastlanacak günü birlik bir politika. Aklı ve bilimi terk etmiş, anlamadığı her şeye tekbir getirir olmuş ülkemin referanduma kadar 3 nefes daha almasını sağlar mı diyen zavallı bir durum.

Burada da konuşuldu ve daha çok su kaldırır ki şöyle bir durum da var. İnsanlar dünya yıkılsa yaşamlarına devam etme eğilimindedir. Yakınında bir canlı bomba patlamadığı müddetçe ertesi gün siyah giyinir, facebook profil resmini karartır, bir iki kınama twiti atar ancak yaşamına devam eder. Yani yaşıyor olmanın doğası bu. Ülke batmış, iç savaşa sürüklenmiş vs... bu kadar uzağı hesaplamaz. Trafikte araç sürerken 2 metre ileride bir kamyonun devrilmesi ile 12 insan ölür mesela. Siz bunu sadece ulaşmak istediğiniz yere bir gecikme olarak algılarsınız. Ölenlerin kıyameti arkadaki arabaların korna sesleri tarafından bastırılır. Bir ülkenin ekonomik değerlerini işlemeyip, dışarıya kasıtlı bağımlı hale getirilmesinin sonuçları da kısa vadede o kaza yüzünden evine geç kalmış adamın yaşadığı türden bir stres üretir sadece. Ta ki kapınıza dayanana kadar ne yaparsınız, hayatınıza devam edersiniz. Yani alışveriş yaparsınız, borç alırsınız ya da tasarruf yapmaya çalışırsınız. 30€ işine duyulan tepki de buna benzer bir ruh hali yaşıyor. Tamam 20 metre ileride insanlar öldü de biz de eve geç mi kalalım nerede bu çekici nerede bu ambulans! modunda olur insan.

Suda yavaş yavaş haşlanan kurbağa misaliyiz. Yaranın köküne kibrit çakmayıp tarihi geçmiş merhem ve ithal sargı bezleri ile iltihabı tüm vücuda yayan ancak anlık ağrıyı dindiren işler yapıyoruz.

Edit: Yurtdışından ülkeye ucuz ürün getirip çantacı misali ticaret yapan MÜSİAD - TÜSİAD gibi kurumlara üye olma potansiyeli taşıyan arkadaşların durumu da pek tabii iyi olmadı.

Güzel yazmışsın.

• Yaw he he...

Yurt dışı alışverişlerde de vergisiz miktar 150 euro ya çıkacak diyip sonra 30 euro ya indirdiniz.

İnanak mı !!!

• 
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.