Şimdi Ara

Gümrük Bakanlığından kötü haber: 75 Euro sınırı düşürülüyor (45. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.076
Cevap
12
Favori
55.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: jubaxx

Isallah benim ecigara gelmeden girmez . Allahin belalari 30 euroda cok az oldu ya. Vergiyi dusurceklerine ithalatcilarin milleti soymasini engelleseler. Biz tuketiciler emin olun 20 30 fazla verir yurt icinden aliriz. Ama saticilar soyduklari icin bizi mecbur kaliyoruz yurtdisina.

Bahsettiğiniz ürün yasaklı ürünler arasında. Kontrolden geçip adresinize gelirse, kendinizi şanslı hissedin. Geçen ay iş yerimden 2 kişi bu üründen satın aldı. 1 kişinin ürünü gelirken, diğeri adrese teslim edilmeden geri gönderildi. Geri giden paketin üstünde Part Filter yazıyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

quote:

Orijinalden alıntı: evereve

quote:

Avrupada 22.5€ işi doğru mu?

Mesele vergi vermek değil. Amazon gibi yerlerde veririz %18i geçeriz de aliexpress gibi yerlerden alınanlar ne olacak? Her seferinde gümrüğe mi gideceğim.

yalan. akp propagandası.
    ab gümrük birliği içinde vergi sıfır, zaten gümrük birliği'nin mantığı bu.
    üstte konulan link ab dışıdan gelen ürünler için.
    mesela çin'den ab'ye gelen ürünler için 22,5 euro evet. bu adamlara gram koymuyor elbette zira hem paraları değerli hem de yıllık gelirleri oldukça yüksek.

buna ek olarak türkiye'de dışarıdan ürün almanın tek nedeni ucuzluğu değil. ürün çeşitliği, satış sonrası hizmet, içeriye ithal edilmeyen ürünlerin satışı vs. bir sürü kriter var.

O zaman gümrük birliği anlaşmasını ihlal etmiş olmuyor muyuz?

Bir de mesela aliexpress te çok sayıda Avrupalıların yorumu oluyor. Bunlar 30€ civarı bir şeyi nasıl sipariş ediyorlar?

vergisini ödeyip alıyorlar. düşün bizim için bile bir şey değil aliexpress vs fiyatları, adamlar için sudan ucuz zaten vergisi umrunda değil kimsenin.
    bakanlar kurulu bu muafiyet miktarını 30-150 euro arası belirleyebiliyor. türkiye kanunlarına göre sıkıntı yok, gümrük birliği anlaşması nezdinde emin değilim. tek taraflı vergi oranı değiştirme şansı yoktur elbette ama artık açık mı buldular ne yaptılar anlamadım. bir gümrükçü arkadaş gelse de açıklasa.

• Bu işin bir de uygulama boyutu var. Gümrük memurlarının canı sıkılacaktır. Ben Amazon Amerika'dan 10 kez falan gümrük sınırının üzerinde alışveriş yaptım hepsinden iade geldi. Yavaş kargoyla söylerseniz ve paketinizin büyüklüğü fazla değilse genelde gümrük memurları geçsin gitsin diyor. Ancak Amazon.de maalesef öyle değil onda 3/3 paket gümrüğe takıldı. Çünkü Almanya paketi UPS ile yani ekspres kargo ile yolluyor. Ekspres kargo için ne kadar çok posta gümrüğe takılırsa o kadar iyi, bu sebeple de gidip elleriyle gümrüğe teslim ediyorlar "Bakın bu paketin değeri 78 Euro o sebeple gümrük işlemi yapmanız lazım buyrun" diye veriyorlar. Gümrük memurunun da "Yok geçsin gitsin ya" diyecek hali olmuyor bu durumda. Yoksa sıklıkla geçmeyen ürünlerin, mesela atıyorum monitör için aktif dönüştürücü, hangi kod ile gümrük vergilendirmesinin yapılacağının belirlenmesi gümrük memuru için büyük bir çile. Bu sebeple zorla ellerine iliştirilmezse ya da 1000 USD'lik bir paket falan değilse genelde gözardı ediyorlar ama tabi o N11'den Hepsiburada'dan, vs.'den aldıkları paralar burunlarından fitil fitil gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightsniffer -- 23 Aralık 2016; 18:18:30 >

• Türk şirketlerini korumak, vatandaşa saplamak...

Senin şirketlerin, dış piyasada 50TL olan ürünü 150TL'ye halkına çakarken sesin çıkmıyor da, milletin alacağı monttan, bottan, ıvır zıvırdan kazanacağın 20-30TL vergiye mi göz koyuyorsun?

Millet millet olsa al sana yanıt diyip sandıkta yapıştırır cevabını da bizde maalesef hep en çok seven seviliyor.

Altımız, üstümüz, her yerimiz vergi.

Sanayiden, üretimden kazanamadıklarını vatandaşa vergi olarak saplıyorlar ama insanlar ısrarla anlamak istemiyorlar.

Son sözüm, isterseniz 1€'ya indirin, yine de o kazıkçı yerli şirketler yerine yurt dışından almaya özen göstereceğim.
  • Zuhu kullanıcısına yanıt
    daha resmi gazetede çıkmadı sorun olmaması lazım. ama tabi burası türkiye.
  • kotayı arttıracaklar 2 yıl sonraya erteliyorlar. zam gelecek, vergi gelecek ertesi gün uygulamada düpedüz halka zulüm.
  • Millet limitin artmasını bekliyordu, ne oldu da tersi bir karar verildi. Bari değişmeseydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blindfire -- 23 Aralık 2016; 18:43:37 >
  • https://www.change.org/p/g%C3%BCmr%C3%BCk-ve-ticaret-g%C3%BCmr%C3%BCk-muafiyeti-75-ya-geri-%C3%A7ekilsin

Change org kampanya var. Limit geri çekilsin diye. Biliyorsunuz çok tepki olunca geri adım atabiliyorlar.
  • enJr E kullanıcısına yanıt
    Bir kaç güne resmi gazetede çıkacağını söylüyorlar.. Ve kampanya varmış change.org da ona kesinlikle katılın ..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1905sss 1 kullanıcısına yanıt
    5.000 destekçinin yeterli olacağını sanmıyorum ben ama yinede her yerde paylastim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zuhu -- 23 Aralık 2016; 19:05:52 >
  • Ben 75 avro sınırı varken windows tablet getirmiştim son olarak cihaz 230 usd ye almıstım normal honkong postası ile geldi gümrüğe takılmadan sorun artık şu ki didik didik edecekler posta işleme merkezinde devlet bu konuda eminim çoktan uyarmıştır hatta bence ordaki ekibin sayısıda artırılmıştır. Ups dhl fedex falan sakın bişey göndertmeyin bu saatten sonra donunuzu alırlar vergi ayagına bireysel ithalatı kesmenin farklı yontemleri var ancak bu çözüm değil

Ülke olarak şuan okadar çok sorun varki sürekli yamalayarak çözmeye çalışıyoruz ve hiç birzaman dikiş tutmuyor yara iğleşmiyor ve kangren oluyor sonra ekonomik kriz oluyor insanlar daha da fakirleşiyor

Amerikalı ajanların dediği gibi ülkede fakirliğin artması borcla kontrolu ele gecirmek anlamına gelir şuan türkiyedeki vatandaşın durumunda olduğu gibi

Bizim ülkemizde bunlara alışın çünkü yönetenleri kafası refah bir halk için çabalamak değil

sefalet ve fakirlik ak partinin istediği bir zümre çünkü fakir insanın sorgulama şansı olmaz sefalet hertürlü iyi şeyi alır vatandaşın elinden

Bu yönetim başta olduğu sürece bizim açımızdan iyi olan hiçbirşeyin gerçekleşeceğini düşünmeyin

• MMistanbul kullanıcısına yanıt
    İmza var düzenlenmiş change.org da

• quote:

Orijinalden alıntı: ReDDerhan

quote:

Orijinalden alıntı: patren

bu kadar aç gözlülük olmaz,
    sadece amazon.de yi engelemek için yapılan bir hareket,
    bu verginin arkasında n11,hepsiburada teknosa gibi firmalar vardır arkadaşlar,

arkadaşlar ilerde yaşadığımız için yaşama vergisi, çocuğumuz olunca doğum vergisi alcaklar aha buraya yazıyorum

Sıçtığımız .oktan vergi almazlarsa iyi.

dolaylı şekilde zaten alınıyor çevre temizlik vergisi ile
  • Yurtdışından alışveriş yapan biri değilim ama imza kampanyasına katıldım beyler.İnşallah resmilik kazanmaz
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Avrupada 22.5€ işi doğru mu?

Mesele vergi vermek değil. Amazon gibi yerlerde veririz %18i geçeriz de aliexpress gibi yerlerden alınanlar ne olacak? Her seferinde gümrüğe mi gideceğim.

yalan. akp propagandası.
    ab gümrük birliği içinde vergi sıfır, zaten gümrük birliği'nin mantığı bu.
    üstte konulan link ab dışıdan gelen ürünler için.
    mesela çin'den ab'ye gelen ürünler için 22,5 euro evet. bu adamlara gram koymuyor elbette zira hem paraları değerli hem de yıllık gelirleri oldukça yüksek.

buna ek olarak türkiye'de dışarıdan ürün almanın tek nedeni ucuzluğu değil. ürün çeşitliği, satış sonrası hizmet, içeriye ithal edilmeyen ürünlerin satışı vs. bir sürü kriter var.

O zaman gümrük birliği anlaşmasını ihlal etmiş olmuyor muyuz?

Bir de mesela aliexpress te çok sayıda Avrupalıların yorumu oluyor. Bunlar 30€ civarı bir şeyi nasıl sipariş ediyorlar?

vergisini ödeyip alıyorlar. düşün bizim için bile bir şey değil aliexpress vs fiyatları, adamlar için sudan ucuz zaten vergisi umrunda değil kimsenin.
    bakanlar kurulu bu muafiyet miktarını 30-150 euro arası belirleyebiliyor. türkiye kanunlarına göre sıkıntı yok, gümrük birliği anlaşması nezdinde emin değilim. tek taraflı vergi oranı değiştirme şansı yoktur elbette ama artık açık mı buldular ne yaptılar anlamadım. bir gümrükçü arkadaş gelse de açıklasa.

Gümrük ücretini nereye ödeyeceğiz hocam sıkıntı orda. Amazon önceden ücreti kesip kendisi ödüyor. Ama aliexpress de yok bu. Kolay bir yolu olsa biz de öderiz. Evime kadar gelen ürün için şimdi bir yerlerde işlem yapmam gerekecek.

• Hobar kullanıcısına yanıt
    Ufak meblağları postacı tahsil ediyor hocam. Ancak limiti nedir bilmiyorum.
  • Ekonomi yorumcusu Prof. Dr. Burak Arzova'ın konuyla alakalı düşünceleri.

• Merhaba gençler ben Kim ağabeyiniz. Bir konuda sizi aydınlatmak istiyorum; Bunlar daha iyi günleriniz. Daha da kapanacaksınız. Dünya ile irtibatınız hepten kopacak. Tecrübeyle sabit.

Gümrük Bakanlığından kötü haber: 75 Euro sınırı düşürülüyor

ama üzülmeyin, bana gelip gidebilirsiniz, sıkıntı yok. Biz kapalılar bir birimizi severiz.

Sevgiler

Kim Jong-Un

• Yurtdışından getirilen televizyon, radyo, video player
    , tablet ve uydu alıcılarıyla bazı cihazlar için bir defaya mahsus olmak üzere, 1-80 euro arası bandrol ücreti alınacak.
    http://www.ntv.com.tr/ekonomi/yurtdisindan-cep-telefonu-bilgisayar-televizyon-ve-radyoalacaklar-dikkat,k4ffCatM30GUBfk189YCdA

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • maxtreme kullanıcısına yanıt
    adam ne dokturmus
  • 
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.