Şimdi Ara

Gümrük Bakanlığından kötü haber: 75 Euro sınırı düşürülüyor (47. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.076
Cevap
12
Favori
55.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ne gerekiyorsa yapalım bu saçmalık olmasın.
  • Halkın birşeylere sahip olmaması için ellerinden geleni yapıyorlar.
  • yıl 2020

* Gümrük sınırı 30 eurodan 0 a indirildi.

* benzin lt si 20 tl oldu

* her yere yol yaptık ama yolları kullanmak ücretli ( dolar bazında. peki neden dolar ? biz hükümet olarak TL nin geleceği olmadığını biliyoruz fakat halk mal. bu yüzden dolar. ha bi de halk dolarları bozdursun. )

* eeeey ameriha...güleni iade eeeet.

* bıçak kemiğe dayandı. pkk ve ışid i temizleyeceğiz

* Türkiyeye sığınan 10 milyon suriyelinin nufusu 20 milyon olmuştur.

* Suriyeliler ülkemizde iç savaş başlattı, haklarımız falan filan

* ohal 15 sene daha uzayacak

* Tr de heryerin ismi değişecek. Şehitler sokağı, şehitler köprüsü vs vs. Normal sokak ismi kalmayacak.

Not: " Dağ 15 " ve " polat alemdar intikam peşinde " gibi film serileriyle halkın gazını almaya devam...

Halk : Hüüloooooooooğ...yetmeeeeeez...oooooooh

• SORGUMEMURU S kullanıcısına yanıt
    Bulundugum ile çinden 10 gunde gelen takipli kargo, bulundugum ilde 17 gun sonra evime getirildi. Sen zannediyormusun ki o daglar onlar icin onemli ? Ustelik sikayette bulundugum zaman yogunluktan oturu gibi basit bir cevap verdiler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye'de 30 Euro'nun altında fiyatla ürün satan firmalar ise haksız rekabeti çok sevdiklerini belirten bir dilekçe vermiş olmalı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • N11(Doğuş), Hepsiburada(Doğan) ve Teknosa (Sabancı) nereye baksak aynı kan emiciler. Kardeşim sizin 100 liraya mal ettiğiniz bir şeyi gidip 500 liraya satmaya hakkınız yok. Siz üretici değilsiniz aracısınız ya 50 euro çıkış fiyatı olan malları araya 200-300 lira sıkıştırarak satmak nedir ya?

Fifa'yı kutulu millet 40-50 euro arasına aldı Teknosa 320 liraya satıyor yuh artık yuh. Bakan saçmalıyor ihracatçı başımızın üstünde ama böyle kan emici tüccarları korumaktan başka bir şey değil bu yeni karar.
  • Kurt Knispel kullanıcısına yanıt
    Büyük firmalar iyicene zarar etmeye başlamıştı teknosa şubelerinin yüzde 30 40 ını kapattı zaten onlar bile çok fazla etkilendiği için çözümü yine yükü vatandaşın üstüne bindirerek çözmeye çalışıyorlar sonu yok bunun 2011 de 150 euroyu 75 euro yapmışlardı şimdi de 30 euro 3 sene sonra aldığınız her ürüne derlerse şaşırmayın.
  • bugün İzmir İkea da birçok İngiliz gördüm alışveriş yapıyorlardı, adamlar resmen bedava alıyor ürünleri
  • Olsun ben hep 30 avroluk alıyom, reyim gene erduvana tabiki de vergi alacak , bu memlekette bo kadar adama nasıl hizmet edilecek?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PSN_vs_XBOXLive -- 23 Aralık 2016; 23:55:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FreeRun

bugün İzmir İkea da birçok İngiliz gördüm alışveriş yapıyorlardı, adamlar resmen bedava alıyor ürünleri

adamların parası değerli bizimki gibi yerlerde deyilki devlet sagolsun
  • Zaruri durumlar dışında para harcamayın, birkaç yıl dişinizi sıkın ve paranızın değerini bir şekilde koruyun.
  • Keşke üretsek de ülkemizden alsak. Hem üretemiyoruz hem de üretilene bir dünya vergi koyuyoruz. Bu vergilerin bir kısmını üretime ayırabilseydik...

• Malı şu an kargoda olanlar, bu yeni sınır resmi gazetede yayınlanmadan uygulanmaz derdim ama bu ülkede fiiliyat yasaya değil yasalar fiiliyata uyduruluyor, o yüzden ne olur bilmiyorum. Hem yasaları neden fiiliyata uyduruyorlar onu da anlamış değilim; ne gerek var ki? Mesela yeni anayasa yapılmak isteniyor, ne gerek var ki anlamıyorum, sen rahat ol, istediğini yap, yasalara uymayınca bişey diyen mi var?

Alımlar azalmaz, zira vergiyle bile ucuz ve birçok ürün de burada bulunmadığından dışardan alınıyor bu yolla. Devlet de bunu biliyor, amaç vatandaşın cebinden nasıl 3 kuruş daha fazla alırım. Zorunlu BES gibi kendi vatandaşını dünyaya rezil eden bi sistem getirildi bu ülkeye yahu....Yahu daha nesini çözemediniz, devlet vermez....alır. Veriyorsa bil ki senden neler alıyordur sen daha farkında değilsindir, belki de çocuğun farkeder kimbilir?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aliexpress de çok etkilemez ama amazonu etkiler zaten son aylardaki dolar euro kurunun artması bir avantajı kalmadı.

İşin enteresan tarafı daha birkaç hafta önce gümrükte çalışanların çok yoğun olduğundan dolayı sınırı 150 euro ya çekeceğiz dediler.

Burada sadece suçlu hükümet değil e-ticaret firmalarıda baskı yapmış.Buna tepki göstermek için bu sitelerden alışveriş yapmamamız gerekiyor.

Hiçbirşey yapamıyorsanız

Twitter destek

#GümrükSınırıDüşmesin etiketi ile gündem oluşturalım ben attım tweet.

Change.org destek

https://www.change.org/p/g%C3%BCmr%C3%BCk-ve-ticaret-g%C3%BCmr%C3%BCk-muafiyeti-75-ya-geri-%C3%A7ekilsin

• İş itiraz etmeye gelince herkes aslan kesilmiş.Sandığa gidince meeeeeee.
  • Şuan kargoda gemide olan mallara ne olacak bugda mı kalacak?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kygo2

Şuan kargoda gemide olan mallara ne olacak bugda mı kalacak?

Aynen bilen biri yok mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amazon dünyanın EN İYİ müşteri hizmetleridir NOKTA.

Benim en az 100 tane siparişim var yıllardır ve her defasında telafi ediyorlar yanlışlarını, bir gün geç geldiyse bana kargo parasını iade ediyorlar, birkaç gün gecikcekse express kargo ile ürün gönderiyorlar ve diğer geç gelecek ürünü de geri yollamanıza gerek yok diyorlar. Ben artık utanıyorum müşteri hizmetlerine mesaj atmakla çünkü alışık değilim böyle bir sisteme.

Daha geçen cuma kahve makinesi TR'de 380TL ben 50euroya aldım. Ürünü aldıktan 5 dakika sonra siparişi iptal ettim daha iyisini alacağım diye ve adamlar siparişimi iptal etmediler, ürünü gönderdiler, teslim aldım, 50euro değil 51 euro para iadesi yapıp üstüne kahve makinesi size yeni yıl hediyemiz olsun içtikçe bizi hatırlayın dediler. İnanmayana gerçekten mail yazışmalarını da gönderirim, inanın bende inanmakta güçlük çekiyorum ama adamlar işini doğru yapıyor.

Diğer taraftan HB'dan telefon almıştım, telefon bozuk geldi iade etmek istediğimde sim kartı taktınız iade almayız dediler. Yaklaşık 2 ay uğraştığım olay sonucunda paramın kargosu hariç paramı geri yolladılar, tabi bunun için en az 200TL cebimden para verdim pttlere telefon görüşmelerine ora bura şura..

Yani hal böyleyken, siz hala daha Türkiye'den ürün alır mısınız?

Aynı ürün amazonda %10 daha pahalı olsun ben yine amazonu alırım niye?
    Ürün bozulduğu zaman adamlara sadece mesaj atıyorum adamlar yeni ürün gönderiyorlar sorgusuz sualsiz. Tabi bunu suistimal etmeniz de hoş olmaz.

Konuya dönecek olursak, vergi bindirimi yapıyorsan yap arkadaş aferin de, rekabet dediğin şey aslında senin yüzünden oluyor. Yurtdışı alişverişlerine esktra vergi alacağına sen önce kendi ESNAFINDAN aldığın zibilyon vergiyi düşürsen daha mantıklı olmaz mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: SaLiVa

Amazon dünyanın EN İYİ müşteri hizmetleridir NOKTA.

Benim en az 100 tane siparişim var yıllardır ve her defasında telafi ediyorlar yanlışlarını, bir gün geç geldiyse bana kargo parasını iade ediyorlar, birkaç gün gecikcekse express kargo ile ürün gönderiyorlar ve diğer geç gelecek ürünü de geri yollamanıza gerek yok diyorlar. Ben artık utanıyorum müşteri hizmetlerine mesaj atmakla çünkü alışık değilim böyle bir sisteme.

Daha geçen cuma kahve makinesi TR'de 380TL ben 50euroya aldım. Ürünü aldıktan 5 dakika sonra siparişi iptal ettim daha iyisini alacağım diye ve adamlar siparişimi iptal etmediler, ürünü gönderdiler, teslim aldım, 50euro değil 51 euro para iadesi yapıp üstüne kahve makinesi size yeni yıl hediyemiz olsun içtikçe bizi hatırlayın dediler. İnanmayana gerçekten mail yazışmalarını da gönderirim, inanın bende inanmakta güçlük çekiyorum ama adamlar işini doğru yapıyor.

Diğer taraftan HB'dan telefon almıştım, telefon bozuk geldi iade etmek istediğimde sim kartı taktınız iade almayız dediler. Yaklaşık 2 ay uğraştığım olay sonucunda paramın kargosu hariç paramı geri yolladılar, tabi bunun için en az 200TL cebimden para verdim pttlere telefon görüşmelerine ora bura şura..

Yani hal böyleyken, siz hala daha Türkiye'den ürün alır mısınız?

Aynı ürün amazonda %10 daha pahalı olsun ben yine amazonu alırım niye?
    Ürün bozulduğu zaman adamlara sadece mesaj atıyorum adamlar yeni ürün gönderiyorlar sorgusuz sualsiz. Tabi bunu suistimal etmeniz de hoş olmaz.

Konuya dönecek olursak, vergi bindirimi yapıyorsan yap arkadaş aferin de, rekabet dediğin şey aslında senin yüzünden oluyor. Yurtdışı alişverişlerine esktra vergi alacağına sen önce kendi ESNAFINDAN aldığın zibilyon vergiyi düşürsen daha mantıklı olmaz mı?

Yazdığın birçok şeye katılıyorum.Birde şöyle birşey var Türkiye'deki teknik servislerin coğu ota boka kullanıcı hatası diyip müşteriden para almaya çalışıyor.
    Örneğin bazıları samsung markayı sevmez kusura bakmada samsung'un teknik servisi birçok teknik servisten kat kat iyi adı yerli olan markalar örnek alacağına herşeye kullanıcı hatası diyor.

Samsung s3 vardı root ladım bir süre kullandım makina uçtu adamlar 1 haftada anakartını değiştirdi.Şuan kullandığım telefonuda bir kaç ay önce servise verdim anakartı sarj soketi pili değiştirdiler.

• Sen istediğin kadar kullanma(Ne desek kullanmıyorsunuz zaten) o kullanları destekliyorsan anca kendini avutursun. Çünkü görüyorsun biliyorsun.
  • 
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.