Şimdi Ara

Gümrük Bakanlığından kötü haber: 75 Euro sınırı düşürülüyor (48. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.076
Cevap
12
Favori
55.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Kygo2

Şuan kargoda gemide olan mallara ne olacak bugda mı kalacak?

Corsair Void geliyor yolda, bakalım ne olacak... Sanırım daha resmi gazetede yayınlanmadı o yüzden şimdilik sıkıntı yok. Benim tedirgin olduğum nokta şu ki, şimdi ben 70 dolara aldım bu ürünü, Amazon vergi çıkmayacağını bildiği için vergi ücreti almadı. Şimdi gümrükte takılırsa normalde Amazon kendisi hallederken acaba benim mi ilgilenmem gerekecek? Daha önce hiç yapmadım çünkü böyle bir şey. Form falan dolduruyoruz sanırım, neyse ilk sayfadan bakayım neler olacakmış. Gerçi Amazon mağdur etmez büyük ihtimalle. Parasında değilim de o süreçle uğraşmak can sıkıcı biraz onu istemiyorum...
  • Yalnızca 1 gün ! 1 gün uyanayım ve diyeyim ki bu gün ne güzel haberler var... 1 gün !!!

Allah belanızı versin. Her gün bir rezalet, her gün geriye doğru bir adım, her gün kötü-kara bir haber. Ya şehit, ya ekonomi, ya dolar, ya gümrük, ya siyaset, ya canlı bomba, ya vergi, ya zam, ya fetö, ya pkk, ya pyd, ya daeş, ya suriye, ya ırak, ya rusya, ya esad !

Yeter lan yeter yeterrr ! Kapatın şu ülkeyi artık. Evimden işime, işimden evime rahat ve huzurlu gelip bir lokma ekmeğimi bir bardak çayımı içip geleceğe mümkün mertebe umutla bakmak istiyorum.

Bunun yerine ne zaman ölürüm, ne zaman geçinemez hale gelirim diye düşüyorum.

Yeter basiretsiz, vizyonsuz, aç gözlü koltuk sevdalısı kan emiciler !

Az kaldı, tıpkı John Locke'un dediği gibi "huzur yoksa devrim var, bu bir haktır".

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antikaruh -- 24 Aralık 2016; 2:57:2 >
  • Boşuna kampanya başlatıp destek beklemeyin. Emin olun bir şey değişmeyecek. Dua edin yüzde 20 vergi oranını arttırmasınlar.
  • Süper hizmet durmak yok yola devam. Ay sonu gelince ben direk maaşı devlete yatırayım..

• Buda yetmez komple yasaklansın benzini direk 6 yapsınlar asgari ücret 1.300 yeter. dolarıda 4 lesinler madem istikrar olsun dedi halkımız alın size istikrar
  • quote:

Bülent Tüfenkci’nin haksız rekabete yol açıyor gerekçesi ile açıkladığı karara göre yeni baraj 30 Euro olarak gerçekleşecek.

Beyler insan miyiz

Haksiz rekabet nedir?? Kaziknosa Kazikbilgisayar Kazeks bunlari napacaz haksiz rekabete yol acan bunlar...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devlet baktı tüm ülke skeechers ayakkabı ile dolaşmaya başlayacak direk limitleri düşürdü

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadotato

quote:

Orijinalden alıntı: iamsonasty

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ogameci

utanmadan birde diyor avrupada 22 biz 30 yaptık

avrupada %200 araba vergisi mi var

avrupada kamu araçları mercedes maybach mı *

Taksiler bile mercedes değil mi almanyada yanlış mı biliyorum?

Arada bi fark var: Orası Almanya. Yani mercedes'i üreten ülke. Yani mercedes'e verilen para yine kendi ülkesinde kalıyor. Bilal'e anlatır gibi anlatmaya çalıştım umarım başarabilmişimdir.

Dur o zaman ben de bilale anlatır gibi anlatmaya çalışayım, eleman demiş ki "avrupada kamu araçları mercedes maybach mı" ben de dedim ki "taksiler bile mercedes değil mi?" Yani o kamu araçlarının mercedes olmadığını ifade eden bir soru cümlesi kurarken ben gerçekten mercedes mi değil mi bilmediğim ama taksiler bile mercedes iken kamu araçlarının mercedes olmaması garip geldiği için böyle bir soru yönelttim. Kim üretmiş, para kimde kalmış falan tamamen konunun dışında yani.

Birine çokbilmişlik taslamadan önce bir düşün lütfen, acaba adamın ne söylediğini anlamış mıyım diye

O zaman soruna cevap vereyim: Hayır güzel kardeşim binmiyorlar, onlar bile Maybach Brabus'a binmiyorlar. Hatta Almanya dışındaki bir ülkede -eğer otomotiv üretimi varsa- mercedes'e dahi binmiyorlar. Kuvvetle muhtemel hiç avrupaya gitmediğinden olacak ki taksilerin mercedes olduğunu biliyorsun fakat sokaklarda türkiyedeki kadar bmw mercedes göremeyeceğini bilmiyorsun.

Neyse ban yemek istemiyorum

Avrupanın birkaç yerine birkaç defa gittim çokbilmiş kardeş, ama hep turistik yerleri gezdim makam arabaları neymiş diye bakmadım

Adam gibi soru sordum neye biniyorlar diye, yaptığın artistligin haddi hesabı yok, hayır sana da sormadım ki

Daha yazmıştım ama boşver siliyorum, benle muhattap olma lütfen

Öyle gelip de " onlar da mercedes biniyorlar, neden binmesinler" imaları yapıp buraya gelip "sadece sordum" demek güzel geri vites. Şehirleri sadece turistik yerlerinde fotoğraf çekilmek için ziyaret etme, sosyo-kültürel yapısını da incele benden sana tavsiye. Muhatap istemiyorsan ya yazmayabilirsin hadi eyvallah

Hala devam ediyor ya

Söylemediğim şeyleri söylemişim gibi yaptıkça ben de susamıyorum

Git kitap mitap oku, oku da belki bir gün okuduğunu anlamayı öğrenirsin.

Adam gibi sadece bana garip gelen bir noktayı sordum ve sen hiçbir şekilde muhattap bile değildin, geldin hiç alakası olmayan şeyleri ima ettiğimi falan söylüyorsun. Bir de konuya dahil de değilsin yırtık dondan çıkar gibi çıktın.

Sana mı soracağım nasıl gezecegimi, sen kimsin? Yine de merak ediyorsan söyleyeyim, gittiğim zaman yerel halkla muhattap olabildiğim kadar olmaya çalışıyorum, yeri geliyor ingilizce bilmiyorlar işaret diliyle anlaşıyoruz, çok fakir yerlerde de dolanıyorum merak etme. Ayrıca Eyfel Kulesi'nin önünde fotoğraf çekilen tarzda biri degilim, kulenin ilginç gördüğüm ayrıntılarını çeken tarzda biriyim. Yine de bu sadece beni ilgilendirir, istersem sadece Eyfel Kulesi'nin önünde çekilip de gidebilirim.

Hadi bunların hepsini geçip böyle imalar yaptım diyelim, sen kimsin hiç tanımadığın senle hiç iletişime geçmemiş adama direk salak imaları yapıyorsun? Yaptığın gibi hiç ima etmedigim, söylemediğim şeyleri söylemişim, ima etmişim gibi yapmanı da geçerek söyledim bunları, hala çok saçma bir şey yapıyorsun. Üstüne bir de utanmadan bunları yapıp geri vites falan diyorsun.

Belki bu sefer anlarsın diye tekrar deniyorum, daha da basit anlatmayı deneyeceğim: Avrupa'da kamu araçlarının ne olduğunu bilmiyorum, adam da Mercedes'e binmediklerini söyledi. Bana da taksiciler bile Mercedes kullanırken kamu araçlarının o kadar lukse ulaşmaması garip geldi, ben de bana garip gelen noktayı "kendisine" sordum. Bak buraya dikkat, ona sordum sana değil. Avrupada her yerin Mercedes BMW olmadığını da biliyorum, hadi bilmiyorum diyelim sana ne?

Umarım daha da iftira atma yuzsuzlugunde bulunmazsın

Şimdi de ağlamaya mı başladın geri vitesçi? Önce nerde paragraf başı yapman gerektiğini öğren, sonra gel kimin kitap okuması gerektiğini tartışalım. Yazdıklarını okurken gözlerim kanadı.

Bana göre saçmaladığın bir mevzu gördüm -tabi daha sonra geri vitese taktın- ve gerekeni söyledim. Burada biri sana bir şey yazdığında bu kadar ağlayacaksan, sorularını ulu orta yerlere yazma. Git özelden PM at, biz de karışmayalım. Ha yapmayacaksan da öyle herkese açık bir platforma yazıp bizden de cevap yediğinde ağlamak yok. Hadi eyv

Bu mesajınla ya tamamen troll olduğunu ya da daha reşit olmadığını (zeka yaşı bakımından) kanıtladığın için şu an içim rahat, teşekkür ettim. Kimseden cevap aldığım için ağlayacak değilim, öte yandan adam gibi cevap veremeyen bazı çocuk veya çocuk kafalıların forumda takılmasından, kendini zeki sanmasından... Neyse boşver, suç bende, hala hiçbir şey anlamadığı konuda geri vitesci falan diyen bir yüzsüze laf anlatmaya çalışıyorum. Hadi iyi forumlar diyeceğim ama senin gibiler içine ettikçe pek mümkün değil.

Hahaha ne ağladın be geri vitesçi? Sanal ortam böyle bir şey işte, gerçek hayatta bunları bana dese ağzıyla burnu yer değiştirecek çocuk gelmiş bize neler diyor. Git hadi ötede oyna yoksa çok doldururlar ağzını böyle.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• bu millete az bunlar az. daha da ağır olmalı şartlar.

dolar olsun on lira
    benzin olsun on lira
    hatta şu an benzin5 lira ya, bi beş lira daha benzin vergisi eklesinler
    amazondan ürün alanların pazarına bakıp bu pazar iyiymiş ya biz bunları nası soymayı akıl edemedik deyip bir de oraya el atsınlar. yüzde beşyüz yapsınlar vergileri.
    elektrik su doğalgaz on katına çıksın

ama yetmedi bu insanlara bu zamlar. biraz daha zamlanmalı herşey yetmezzzzzzzzzzz

arabaya bin binme vergisi, benzin al alma vergisi, nefes alma vergisi, yaşamak vergisi, insan olmak vergisi alsınlar.....

ama yetmediiiiiiii, bu insanlara yetmedi bunlar. biraz daha biraz daha yolmaları lazımmmmmmmm.

yetti beeee. yettiniz artık be. insanlıktan çıktık şurada ya.
  • Gel de bu durumu çomara anlat şimdi, ne önemi var bu olayların öyle değil mi? duble yol, 3. havalimanı, 3 köprü...
  • Akrep gibisin kardeşim,

korkak bir karanlık içindesin akrep gibi.

Serçe gibisin kardeşim,

serçenin telaşı içindesin.

Midye gibisin kardeşim,

midye gibi kapalı, rahat.

Ve sönmüş bir yanardağ ağzı gibi korkunçsun, kardeşim.

Bir değil,

beş değil,

yüz milyonlarlasın maalesef.

Koyun gibisin kardeşim,

gocuklu celep kaldırınca sopasını

sürüye katılıverirsin hemen

ve âdeta mağrur, koşarsın salhaneye.

Dünyanın en tuhaf mahlukusun yani,

hani şu derya içre olup

deryayı bilmiyen balıktan da tuhaf.

Ve bu dünyada, bu zulüm

senin sayende.

Ve açsak, yorgunsak, alkan içindeysek eğer

ve hâlâ şarabımızı vermek için üzüm gibi eziliyorsak

kabahat senin,

- demeğe de dilim varmıyor ama -

kabahatın çoğu senin, canım kardeşim!

• Esnafi düşünün birazda. Siz yurtdisindan ucuz ucuz alırsanız 10 katı fiyata nasıl kitlesin size. Yazık değil mi adamlara. Hem sizin neyinize oyle salamon adidas .mahalle pazarindaki adam kime satacak. Sonra da niye yerli üretim yok. Oyle elektronik seylerede para harcamayın. Hobileriniz de olmasın.

Standart Vatandaş olarak gelin aksam evde Tv izleyip çay için yollar kopruler icin hükümete şükredin. Algıyı yukseltmeyin.
  • Bunu yaptiran e ticaret siteleri belli, nasil Vestele alma aldirma dediniz eger gercek tepki vermek istiyorsaniz bu buyuk e ticaret sitelerinden alisveris yapmayin bundan sonra

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hitman

Esnafi düşünün birazda. Siz yurtdisindan ucuz ucuz alırsanız 10 katı fiyata nasıl kitlesin size. Yazık değil mi adamlara. Hem sizin neyinize oyle salamon adidas .mahalle pazarindaki adam kime satacak. Sonra da niye yerli üretim yok. Oyle elektronik seylerede para harcamayın. Hobileriniz de olmasın.

Standart Vatandaş olarak gelin aksam evde Tv izleyip çay için yollar kopruler icin hükümete şükredin. Algıyı yukseltmeyin.

Agzindan bal damliyor kardesim kasik kasik yemek istiyorum o kadar guzel tadi ...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FreeRun

bugün İzmir İkea da birçok İngiliz gördüm alışveriş yapıyorlardı, adamlar resmen bedava alıyor ürünleri

Yurt dışında yaşayan Türklere ne demeli? Türk Lirasının her geçen yıl değer kaybetmesinden o kadar memnunlar ki, mevcut iktidara desteklerini artık hayatta bırakmazlar. Euro, Dolar, Sterlin ile maaş alanlar resmen zengin oldu.

Bu saatten sonra seçimlerde, gümrükteki sandıklardan Türkiye ekonomisinin hayrı için oy çıkacağını zannetmiyorum.

Türkiye de döviz kuru arttıkça yani Türk Lirasının değeri düştükçe yurt dışında yaşayanlar son sürat zenginleşiyor.

Seçimlerde, yurt dışında yaşayan Türklerin oy kullanmasının, memleket hayrına en ufak mantığı yok. Hatta zararı var.

Akıl var mantık var. Kazancını Euro, Dolar, Sterlin ile sağlayıp da Türkiye de başka bir partiye oy veren insanın aklından zoru olmalı. Yurt dışındaki Türkler hayatlarından çok memnunlar. Türkiye ekonomisinin kötü gidişatı onları zengin ediyor. Mevcut iktidarın değişmesini isteyip de niye macera arasınlar ki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virtual Reality -- 24 Aralık 2016; 13:25:03 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bundan sonra gıda hariç tüm alışverişini yurtdışından yapmayan ne olsun hadi bakalım.

• Egonomi cogh eyiiiiiiii

hüloğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğ
  • Sadece zorunlu ihtiyaçlarınızı karşılayın. Yılbaşında veya diğer günlerde evde eğlenin. Türk malı ürünler kesinlikle zorunda kalmadıkça almayın. ÜLKER TORKU BİM e adım bile atmayın.
    PROTESTO etmemiz lazım çünkü elmasa vergi yok ve bizim ihtiyacımız olan şeyleri uygun fiyata anca aliexpress gibi bulabiliyorduk.
  • Bu karari verenlerin , onaylayanlarin , guzel karar diyenlerin , karari savunanlarin Allah belasını versin .
  • 
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.