Şimdi Ara

gümrük vergisi hakkında;

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

yurtdışında (Fransa) yaşayan bir akrabamız var onun vasıtasıyla türkiyeye 2.el araba getirtmek istiyoruz.ancak bu konudaki mevzuata tam hakim değilim açıkcası.
    Araç Wolkswagen Golf 1,6 motor. Ve 2000 model.5000 euro fiyat verdi bize.
    gümrük vergisi,diğer masraflar,vs. konularında bilgi verebilirmisiniz yada nereden bilgi alabilirim.

Yorumlar için teşekkirler.

• quote:

Orjinalden alıntı: gorgonat

arkadaşlar herkese merhaba

yurtdışında (Fransa) yaşayan bir akrabamız var onun vasıtasıyla türkiyeye 2.el araba getirtmek istiyoruz.ancak bu konudaki mevzuata tam hakim değilim açıkcası.
    gümrük vergisi,diğer masraflar,vs. konularında bilgi verebilirmisiniz yada nereden bilgi alabilirim.

3 yaşından büyük araç getiremezsiniz.

Onları ustunuze alabilmek için ya yabancı uyruklu ya da ikametinizin dışarıda olması gerek.

Edit: Plakayı degistirmeden 6 ay kullanabilirsiniz sanırım. Sonra bir giriş çıkış yapmak gerekiyor galiba yurtdışına.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crein -- 4 Mayıs 2006; 12:06:10 >
  • belkide bu forumda sorulupta en çok cevap alınamayan konudur bu .
    mesela bi vatandaş çıksa şurda aracın alım ücretine göremi vergi uygulanıyor yoksa marka ve modeline göremi eğer böyleyse nasıl bir vergilendirme oluyor bunları bir cevaplasa eminim forumda şahsına en çok dua edilen kişi olacaktır
  • quote:

Orjinalden alıntı: istako

belkide bu forumda sorulupta en çok cevap alınamayan konudur bu .
    mesela bi vatandaş çıksa şurda aracın alım ücretine göremi vergi uygulanıyor yoksa marka ve modeline göremi eğer böyleyse nasıl bir vergilendirme oluyor bunları bir cevaplasa eminim forumda şahsına en çok dua edilen kişi olacaktır

o vatandas çıkmıştı bir ara.
    Forumda aratırsan bulursun. Hatta gumruk sayfasından linkler falan vardı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: crein

arkadaşım müthişsin yani tam yarım saatimi yedin . yarım saattir forumda arama yapıyorum.
    senin söylediğin olay gümrükte bekleyen şeylerin satışı için verilmiş bir link .
    ahirette iki elim yakanda bilesin yarım saatim uçtu gitti yaw

• quote:

Orjinalden alıntı: istako

quote:

Orjinalden alıntı: crein

arkadaşım müthişsin yani tam yarım saatimi yedin . yarım saattir forumda arama yapıyorum.
    senin söylediğin olay gümrükte bekleyen şeylerin satışı için verilmiş bir link .
    ahirette iki elim yakanda bilesin yarım saatim uçtu gitti yaw

Hayır o değil. Dışarıdan araba getirirken ne kadar masraf yapılıyor falan onunla ilgiliydi.
    Bir tanıdığım için ilgileniyordum ben de onun için dikkatimi çekmişti.
    Ama şimdi oturup bir yarım saat daha harcama. Obur tarafta 4 elinin yakamda olmasını istemem

• kesin bi bilgi yok veya onca aramama rağmen ben bulamadım .

bu arada crein yazını yarım saat önce okudum ve şu anda bilki eller 4 e çıktı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gümrük vergisi nasıl ödenir?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • crein;

yani 3 yaşından küçük araç getirmem imkansızmı.bunun bir yolu yokmu ya.
    peki 3 yaşından küçük getirmek istesem bu durumda gümrük vergileri vs .neye göre belirleniyor.

teşekkrler
  • malesef eger özürlü aracı olmayacaksa hiç girmeyin nakliye +antrepo+gümrük vergisi herhalde kdv ötv bir seyler daha bulurlar ve size bu olay 15-16 bin nin üzerine mal olur.bir gümrük müşaviriyle contact kurun.
  • anladıgım kadarıyla 3 yaşın altında araç getirilemiyor.3 yaşın üstündede vergi fena biniyor.
    nasılda heyecanlanmıştım ya.

yorumlar için sagolun
  • ya benm tanıdığım bi tane camaro buldu gümrükde takılmış alıcakmış ama oda merak ediodu arabanın fiyatı 20000 civarı (dolar tabi) eğer 10000 tyl yi aşmassa masraflar alıcam diodu bu konuda bizi bilgilendirirseniz sevinirim (camaro 1970 ksur model 0 km miş)
  • 3 yasından buyuk araba getiremezsin artı getirsende vergilerle falan aynı parayı buluyor o kadar zahmete degmez zaten orda satılan arabalar burdakiler kadar full degil mutlaka bi eksigi vardır ya kliması yoktur ya arka camları manueldir on camları bile manuel olanını gordum sıfır golf un orda bizim golfler onların golflerine 10 basar anlican
  • quote:

Orjinalden alıntı: gorgonat

arkadaşlar herkese merhaba

SANA Bİ KIYAK YAPİM BÖLE Bİ ARKADAŞ VAR ONDAN AYRINTILI BİLGİ ALIRSIN. http://forum.donanimhaber.com/m_4030762/mpage_8/tm.htm
    quote:

Orjinalden alıntı: m3syndikat

kim demis sifir arac ithalat edilebilir diearkadasim yanlis biliorsun en fazla 3 yasinda olacak aracin yani sifir arac sokamiyorsun trye adam toptan sokmuyoki sadece bi arac gecirecek gumrukten arkadasim aracinin degerinin %15i kadarini gumruge oduyorsun ve artik turk oluor arabanve plaka isleri fln ama bence hic ugrasma gumrukten arac al en karlisi? gumrugun el koydugu araclar ihale ile satiliyor hemde hesaplibende zamaninda araba cikartmistim trye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RECEP____KOVBOY -- 5 Mayıs 2006; 4:09:33 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.