Şimdi Ara

gümüş servis denilen servis tarafından dolandırıldım ne yapabilirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar selam; yaklaşık 1.5 ay önce kombi arıza şikayeti sebebiyle internette yetkili servis arıyım dedim.Alelacele ilk çıkan siteye baktım ve aradım (sözde eca servisi 444 9 513 numarasını) ardından ertesi gün güyya yetkili servis elemanları geldi kombiye doğru dürüst bakmadan 600 tl arıza çıkardılar. parça siparişi vermeleri gerekiyormuş 300 tl ücret talep ettiler bende verdim .Ancak içime kurt düştü internetten biraz araştırdım gümüş servis diye bir servis raporu verdiler. şikayetvarda bir çok şikayet okudum benim durumuma benzer.O an dolandırıldığımı anladım ardından tekrar servisi aradım ve yaptırmaktan vazgeçtiğimi ve servis ücreti dışında ödediğim ücretin geri ödenmesini talep ettim.Bana tamam dediler servis ücreti 40 tl parça siparişi geçildiği içine 60 tl alacaklarını geri kalan 200 tl iade edeceklerini söylediler ve İBAN aldılar ama gel gelelim 1.5 aydır ödeme falan yok kaldı ki birçok kişiye aynı tekniği uygulamışlar.Kısacası dolandırıldım.Ancak ben bunun üzerine bir bardak soğuk su içmek istemiyorum.Bununla ilgili nasıl bir süreç izlemeliyim( BİMER e şikayet etsem olur mu tüketici mahkemesine şikayet etsem sonuç çıkar mı veya başka neler ve nasıl yapabilirim) bunu sizlerden öğrenmek istiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler.
    DİPNOT: 444 9 513 numarasını yani gümüş servis denilen yeri duyun yakınlarınıza duyurun en azından ben gibi başkaları daha dolandırılmasın.

• Yav arkadaşlar şakamısınız kombinin firmasını niye aramıyorsunuz ?
  • maalesef nette ilk karşıma çıkan siteyi yetkili servis sandım aceleci davrandım kombi tamiri konusunda bu tiplerin türeyeceğini hiç düşünmemiştim.
  • ZATEN Yetkili olan servislerin, internet aramalarında üst sıralarda çıkmak gibi bir gayreti olmaması nedeniyle bunu fırsat bilen bazı açıkgözler, bazı firmalar ile anlaşarak REKLAM adı altında ve neticede bedelkarşılığında google aramalarında en üst sıralarda yer almaktadır.

Bu anlamda yetkili servis aramalarınızı GOOGLE üzerinden servis araması yapmak yerine firmanın RESMİ sayfasındaki SERVİSLERİMİZ bölümlerinden yapmanız veya direkt olarak müşteri hizmetlerine arıza kaydı bırakmanız her zaman için en mantıklı olanıdır.

Bunun dışında size bırakmış oldukları servis formu, yaşadıklarınızı anlatan bir dilekçe ile savcılığa giderek SUÇ duyurusunda bulunabilirsiniz zira bu aslında nitelikli dolandırıcılık kapsamına giriyor yani bana göre hakem heyetinden ziyade savcılık daha doğru bir kapı. Yine de hukuksal boyutta uzmanına danışmanız tavsiyedir elbette.

• kesinlikle haklısınız yetkili servis için müşteri temsilcisine ulaşmak en doğrusu ancak aceleci davranınca insanın nutku tutuluyor sanki ve hataya meyilli oluyor ya bende onu yaşadım sanırım.Ancak defalarca aradım servisi tamam ödemeyi yapıcaz diyorlar ve ödemiyorlar.savcılığa başvursam bir sürü kalemde ücret tahsil ederler mi? sürecide tam bilmiyorum araştırmaya devam edeceğim teşekkürler
  • böyle işler aceleye gelmez. dua et eca kombine demir döküm parçası takıp yeni kombi almak zorunda bırakmadı.
  • aynen öyle tevekkeli içime kurt düştü ve o akşam netten araştırayım dedim gümüş servisi şikayetvarda bir sürü şikayet var ve milleti dolandırmakla kalmıyorlar, tamiri yapmadıkları gibi cihazları da bozuyorlarmış o gece servisi iptal ettirdim aksi halde param gibi cihazım da elden gidecekti.
    ertesi gün yetkili eca servisine ulaştım ve 150 tl masrafla sorunu çözdüler .sözde servis denilen bu gümüş servis oysa ki 600 tl masraf çıkarmıştı yazıklar olsun bunlar resmen şebeke olmuş nitelikli dolandırıcılık yapıyorlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam özellikle forum ortamında YETKİLİ servislerden öyle korkuttular ki insanları, yetkili servis beceriksiz, yetkili servis bilgisiz, yetkili servis pahalı, yetkili servis cahil, yetkili servis ukala vs vs diye diye meydana bu üçkağıtçı topluluğun çıkmasına vesile oldu bu durum maalesef. Bu söylenenlerin hepsi olsa da neticede RESMİ olarak verilmiş bir YETKİ, dolayısı ile RESMİ anlamda karşınızda bir MUHATAP var demektir.

İşini hakkı ile yapan ustalarımızı elbette tenzih ediyorum lakin, X firmada 3 ay çalışan ve 2 kart söküp takmayı öğrenenlerin gidip çok kolay ve DENETİMSİZ iş yeri açmaları o derece kolay ki ülkemizde, ne yeterlilik belgesi ne vergi levhası ne belediye ruhsatı ne mesleki akreditasyon hiç bir şey yok, ama iki tornavida bir kurbağacık biraz da yarım yamalak bilgi ile insanlara 600 Lira masraf çıkartıp işi yürütmek var maalesef.
  • aynen öyle hocam sonuna kadar katılıyorum.İnsanlar yetkili servis pahalı olacak diye gözlerinde büyütüyorlar servisleri.Hal böyle olunca diğer üç kağıtçılara kalıyor meydan ve onlarda bu denetimsizlikte istediği gibi at koşturuyor.İşin ilginci ve kötü yanı ise bunlara yaptıklarına rağmen dur denmiyor ve bu tezgahları sürekli sürdürüyorlar.Şikayetvar da ve no sorgula adlı sitelerdeki yorumları okuyunca şaşıp kalıyorum adamlar resmen bu teknikle geçiniyorlar milleti dolandırıyorlar sözde servisiz diyede hizmet veriyorlar.Ben durumu detaylıca izah edip BİMER e yazacağım bakalım ilk girişimim o olacak inşallah netice alırım.
  • Mutlaka takipcisi olun lutfen, milletce umursamadigimizdan oluyor bunlar. Gelismelerden hanerdar ederseniz sevinirim hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam bu tipler zaten kimse uğraşmadığı için yaşamlarını sürdürüyorlar kaderci davranıp çıkacağı varmış vs... denilerek herkes geçiştirip peşine düşmüyor. Ben elimden geldiğince uğraşacağım (uzun bir süreç olsa da)inşallah belli kazanımlar elde ederim .İlerleyen zamanda gelişme olursa ki olmasını umuyorum buradan paylaşırım
  • Evdekıler hazırladıkları sahteye sıteye kanarak yetkılı servıs sanıp cagırmıslar adamlar ısten anlamıyor dırek beyın bozuk motor bozuk yapıstırıyorlar ınternetdekı yorumları okuyunca hemen yapıstım telefona 1 saat once verdıgım makıneyı gerı ıstedım parca sıparıs ettık veremeyız dıyorlar zorla dolandıracaklar. dükkanlarını basıp makınemı gerı aldım.

adı sanı tabelası bıle olmayan bı dukkan 2. el spotcu dukkanı satıyorlar buyuk ıhtımalle makınelerı o sokak komple spotcu dolu ben beklerken yıne adı sanı olmayan bı doblo ıle bir sürü makıne tasıdılar. dükkanların usta bile yok telefona bakan kadın ıle dukkanda kı kadın buyuk ıhtımalle aynı kadın.

dükkan resmi ekte bunlar tokatcı. heryere sıkayet edın.

gümüş servis denilen servis tarafından dolandırıldım ne yapabilirim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.