Şimdi Ara

ThermoShield ISI YALITIMI BOYA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
1
Favori
37.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar iç cephe veya dış cephe için ısı yalıtımında hazır sıva veya boya diye tabir edilen THERMOSHIELD diye bir ürün var.Nasa ve uzay mekiklerinde kullanıldığından bahsediliyor.Isı yalıtım değeri starfor ve izocamdan vb. daha iyi gözüküyor.Gerçekten ısı yalıtımı bu kadar iyimi,çünkü sonuçta boya (300mikron kalınlık)Bu ürünü kullanan arkadşlarımız varsa yorumlarını sonuçlarını paylaşırlarsa çok memnun oluruz.
    Teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mxcolt45 -- 22 Ocak 2016; 9:00:35 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

ThermoShield ISI YALITIMI BOYA: Bilmeniz Gereken Her Şey

ThermoShield, ısı yalıtımı sağlayan nano teknolojik bir boyadır. Ev ve iş yerlerinizin enerji verimliliğini artırmak için tasarlanmıştır.

Isı Boyası Nasıl Çalışır?

Isı yalıtımı boyası, geleneksel boyalardan farklı olarak, duvarlarınızın yüzeyinde yansıtıcı bir tabaka oluşturur. Bu tabaka, güneşten gelen ısıyı yansıtır ve böylece iç mekanların serin kalmasına yardımcı olur. Kış aylarında ise ısıyı içeride tutarak enerji tasarrufu sağlar.

ThermoShield ISI YALITIMI BOYASI'nın Faydaları

• Elektrik ve doğalgaz faturalarında tasarruf sağlar.
    • İç mekan sıcaklığını düzenler ve konforunu artırır.
    • Yoğuşma ve küf oluşumunu azaltır.
    • Çevre dostudur ve solvent içermez.

Kullanıcı Yorumları

ThermoShield ISI YALITIMI BOYASI kullanıcıları, enerji faturalarında önemli tasarruflar sağladıklarını ve iç mekan sıcaklıklarında gözle görülür bir iyileşme bildirmektedirler.

• "Nanomax ısı boyası yorumları çok olumlu. Elektrik faturamda %25 indirim gördüm."
    • "2 kombi ısı boyası yorumları da iyi. Evin içi yazın daha serin, kışın ise daha sıcak oluyor."
    • "Isı boyası yorumlarını okuduktan sonra ThermoShield'i denemeye karar verdim. Gerçekten işe yarıyor!"

En İyi Isı Yalıtım Boyası Hangisidir?

Piyasada çeşitli ısı yalıtım boyası markaları bulunmaktadır. En iyi seçeneği belirlemek için farklı markaların yorumlarını okumak, özelliklerini karşılaştırmak ve ihtiyaçlarınıza en uygun olanı seçmek önemlidir.

ThermoShield, kullanıcı yorumları ve bağımsız testler tarafından desteklenen, sektördeki önde gelen ısı yalıtım boyası markalarından biridir. Enerji tasarrufu, konfor ve sürdürülebilirlik hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bunu bugün ben de çok merak etmiştim umarım bir aydınlatan olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sanırım daha kimse kullanmadı bu ürünü...
  • YALİTİM kadar olma z % 10 bir faydası olur ben isonem kullanmistim faydası var ama Yeterli olmadı xpe strafor kullandım çözüm oldu

• bende evi boyatmak için boya bakarken isonem ve hy-tech markalarının ısı yalıtım boyalarını gördüm. Ürünler hakkında yorum bulmak çok zor. Bir kaç kişi kullandım memnunum demiş. Bu kişiler reklam amaçlı mı yoksa gerçek kullanıcı muallak. Forumda kullanan arkadaşlar varsa yorumlarını merakla bekliyoruz.
  • Boyaya yalitim işi pek inandırıcı gelmiyor açıkçası.

• Bu kış havaların soğuk gitmesiyle bu ürünlere ilgi hayli fazla.Bu kimyasalların pahalılığı ve güvenirliği yüzünden genel kullanımın çok sınırlı olmasından dolayı doyurucu bilgi pek yok.
    Sadece firmaların yazdıkları ile yetiniyoruz.
    Bu ürünü uygulayıp çok iyi veya kötü demek ile gerçek bir veri olacağını sanmıyorum.Bunun için uygulayan arkadaşın konu hakkında bilgili ve tecizatlı olması lazım doğru değerlendirme için.
    Ben de bu ürünleri denemek isteyenlerden biriyim.Oturduğum alanların ısı kayıplarını kayıtlamış durumdayım ve uygulamam olursa farkı kesin görme imkanım olacağını düşünüyorum.Küçük bir alanda deneme niyetindeyim lakin litrelik ambalajlarda malesef satışlar yok.
    Bir de daha önce yine bu forumda dile getirmiştim ürünlerin açıklamalarında radyan ısının kayıplarını engellediği yazıyor.
    Oysa bizim evlerimizin içindeki ısının dışarı kaçması iletim ve taşınım yoluyla oluyor.Bu durumda içten yapılan boyama bir şey kazandırmayacak ve ancak dış cephede yaz günleri evin içini soğutmada büyük fayda sağlayacak gibi gözüküyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sıvı Soğutmada Oto Radyatör
    12 yıl önce açıldı
    ALiminyum yüzeye boya???
    15 yıl önce açıldı
    İÇ DUVAR ISI YALITIM
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bursada olan varsa bu ısı yalıtım boyaları hakkında yardımcı olabilirim... nedir, ne değildir konu hakkında bilgi almak isteyen varsada yazarım buraya...
  • mxcolt45 M kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım biz kulandık. Kesnilikle yalıtımı çok iyi. Kullanacagınız ürünlerde LAMDA değerine bakınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gl35

Arkadaşım biz kulandık. Kesnilikle yalıtımı çok iyi. Kullanacagınız ürünlerde LAMDA değerine bakınız.

acaba nereye kullandınız duvar tavan? bir de nerden tedarik ettiniz acaba? deneme amaçlı almak istiyorum ama genelde büyük kovalarda satışı yapılıyor bu tarz ürünlerin tam güvenemedim doğrusu
  • Selam arkadaşlar , ürünün Türkiye temsilcisi firma thermoshield için ısı hesabında kullanılan lambda (ısıl iletkenlik hesap değeri) değerini 0,00021 W/mK olarak beyan ediyor. Ancak ne ellerinde ne de diğer ülke temsilciliklerinde bununla ilgili bir data shied yok. Ayrıca ana üretici olduğunu düşündüğüm Thermo shield USA web sayfasında da bol bol fotoğraf ve kullanım bilgisi dışında teknik veri yok. İnternette araştırdığınızda Türkiye de 20 nin üzerinde farklı marka ile benzer ürünler olduğunu görürsünüz. Lambda değerlerini 0,00012 lere kadar çektiğini iddia edenler mevcut. Ancak hiç bir firma bu değerlerle ilgili teknik bir belge veya geçerli bir sertifika sunamıyor. Bu da doğal olarak bahsedilen yalıtım değerlerinin afaki olduğu kuşkusunu beraberinde getiriyor.

Ben konunun standart ve yönetmelik tarafını da bilen bir kişiyim. Yasada belirtilen yetkinlikte sertifikalandırılmamış ürünlerin (gerçekten iddia edilen özellikler sağlansa bile) tesisat projelerinde kullanılması ve onaylattırılması mümkün olmadığı için dikkatli olunmasını öneririm.

• Isı yalıtım boyasında,farklı bir markanın satışını yapıyorum..şuana kadar uyguladığımız müşterilerimizden olumlu geri dönüşler aldık... Almadan önce boyanın teknik özelliklerine kesinlikle bakın,lamda değeri önemli bir kriter. Boyayı kullanmadan önce uygulamasını görmenizi öneririm satılan yerde. görsel ve fiziksel olarak test edin.
  • 1-2 milimetrelik boya tabakasinin isi yalitimina bu kadar katkisi varsa, bir baska deyisle etken maddesinin isil gecirgenlik katsayisi bu kadar dusuk bir urun yapabilmislerse boya filan satmakla ugrasmasinlar. :) Uydu roketlerinden mermer bicagina, fren disklerinden, dis yalitim levhalarina kadar bir cok alanda kullanilir, diger yontemlere kiyasla cok daha ekonomik bir cozum olan bu madde ile cok ta zengin olurlar.

Tahminim, 5cm yalitim levhasinin 10'da biri kadar bile isi tutmaz o boya. Yaptiginiz masrafa yazik olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: goril35

Bu kış havaların soğuk gitmesiyle bu ürünlere ilgi hayli fazla.Bu kimyasalların pahalılığı ve güvenirliği yüzünden genel kullanımın çok sınırlı olmasından dolayı doyurucu bilgi pek yok.
    Sadece firmaların yazdıkları ile yetiniyoruz.
    Bu ürünü uygulayıp çok iyi veya kötü demek ile gerçek bir veri olacağını sanmıyorum.Bunun için uygulayan arkadaşın konu hakkında bilgili ve tecizatlı olması lazım doğru değerlendirme için.
    Ben de bu ürünleri denemek isteyenlerden biriyim.Oturduğum alanların ısı kayıplarını kayıtlamış durumdayım ve uygulamam olursa farkı kesin görme imkanım olacağını düşünüyorum.Küçük bir alanda deneme niyetindeyim lakin litrelik ambalajlarda malesef satışlar yok.
    Bir de daha önce yine bu forumda dile getirmiştim ürünlerin açıklamalarında radyan ısının kayıplarını engellediği yazıyor.
    Oysa bizim evlerimizin içindeki ısının dışarı kaçması iletim ve taşınım yoluyla oluyor.Bu durumda içten yapılan boyama bir şey kazandırmayacak ve ancak dış cephede yaz günleri evin içini soğutmada büyük fayda sağlayacak gibi gözüküyor.

hocam ısıyı yansıtma özelliği olduğından dolayı bu tür boyaların iç cepheden de uygularsanız çok faydasını görürsünüz..boyanın özelliği mantık olarak ısıyı arkasına geçirmemesi.. ışığın yansıması gibi aynadan.iç ve dış cephede de etkisini hissedebilirsiniz.

• hocam bu boyaları şöyle düşünebilirsin.. sahilde güneşlenirken ,güneşten korunmak için palto mont vb. şeyler giymiyorsun.. Güneş kremi kullanıp güneşten korunabiliyorsun.bu boyalarda mantolama vb. göre ince olabilir ama ısıyı yansıtıcı özelliğinden dolayı ısı yalıtımı sağlar.
  • Sitemizde yan blok Thermo Shield malzemesi kullanarak geçen kış dış cephe yalıtımı yaptırdı. Oturan komşular çok iyi randuman aldıklarını söylüyorlar. Geçen yıl Ankara'da çok çetin bir kış geçmesine rağmen % 30 yakıt tasarrufu sağlamışlar.

Ben de bizim binanın yönetimine yardımcı olmak için biraz araştırdım. Anladığım kadarıyla bu tür sürülebilir termal izolasyon ürünlerini ilk geliştiren ABD'li THERMOSHIELD firması olmuş. Ürün doğrudan Amerika'dan ithal ediliyormuş. Adamların 1980'lere uzanan geçmişi var. Diğer markalar da bunu taklit etmeye çalışıyor. Yerli çakmaları da üremiş, ama forumlarda bu diğer marakalar hakkındaki yorumlar pek iyi değil.

Thermoshield'in enerji verimlilik sertifikaları ve YANMAZLIK özelliği de varmış. Londra'nın göbeğinde bina cayır cayır yandı gözlerimizin önünde. Yangının bu kadar büyümesinde yakın zamanda binanın dış cephesinde kullanılan mantolama malzemesinin büyük etkisi olduğu söyleniyor. Hal böyle olunca, thermoshield gibi bir ürün değer kazanıyor bence. Yönetime seçenek olarak sunacağım.

• iyi günler arkadaşlar.
    Bir ürün hakkında bilgilendirecektim sizi.
    Isollat ısı yalıtım kaplaması ısıyı hem ışınım hem iletim yoluyla kesmektedir. Rus menşeili bir ürün ve rusyanın iklim şartlarına göre üretmişler. içeriğinde mikron boyutunda vakumlu seramik kürecikler bulundurmaktadır. vakumlu olması sebebiyle ısıyı iletmemekte. ısı iletim katsayısı 0,002 - 0,007 w/mK . A sınıfı yanmaz darbelere karşı dayanıklı ve %200 esnek malzemedir. uygulama kalınlığı 1-1,5mm sadece. daha ayrıntılı bilgi internet sitelerinde mevcut. şuan Ankara'da şantiyelerde yoğun bir şekilde uygulamalarını yapmaktadırlar.
  • Boya tür yalıtım malzemelerden fazla verim alınacağını düşünmüyorum

Birde bu tür ürünler ucuz değil 18 kg 4 yıl önce 225 TL almıştım metre karesi 15 TL geliyor

Verim yüzde 10 verim sağlamıştır o kadar

mantolanamayan yerlere sürmüştüm

• erkmyil E kullanıcısına yanıt
    Bu ürünle ilgili web sayfalarındaki açıklamadan başka , bir belge yok!.. Ayrıca referans listesine Ankara' da binalarda , yoğunu bırakın sayılı uygulama gördüm..
    Nasıl bu kadar emin olduğunuzu paylaşırmısınız??
  • Konuyu hortlatalım,

Evet arkadaşlar, bu ve benzeri ürünleri kullananlar yokmu, tecrübelerinizden yararlansak
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.