Şimdi Ara

Gün Kurusu kayısı 1kg 52.76TL (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
164
Cevap
6
Favori
14.703
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Buzdolabında muhafaza edin

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • yedikeresekiz Y kullanıcısına yanıt

Kesin çözüm Gün Kurusu kayısı 1kg 52.76TL 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SSERKAN78 S kullanıcısına yanıt

benim de bildiğim kükürt sarıckayısıda olur. zaten kükürt sarartmak için kullanılıyor diye biliyorum

• yedikeresekiz Y kullanıcısına yanıt

Merhaba,

Benim bildiğimde sarı olanlarda olur. Normal kayısı gibi yumuşak kıvamlıdır.

Konuda bayağı takılma olmuş, kükürt kelimesine.

https://www.memleket.com.tr/kukurtlu-kayisi-sagliga-zararli-degil-777095h.htm

Gün Kurusu kayısı 1kg 52.76TL

• İlk defa içinden çekirdek çıkan kuru kayısı gördümGün Kurusu kayısı 1kg 52.76TL 

• 55tlden satışta

• Ben aldım , yedimde , gayet güzel

• Az önce geldi kayısılarım.
    Taneler küçük ve yumuşak.
    Tatlı ve tatsız karışık.

Ben pişman olmadım. Fiyatına göre iyi.

• Beğenmeyen varsa yarı fiyata satın alırım

• Satıcı üretiyor sanki kayısıyı, kükürt olayını satıcıya sormuşlar :) :)

Yedikleri herşeye bu kadar dikkat ediyorlar sanki..

Kükürtsüz,islimsiz kayısı bulmanız çok zor. Bulursanız da fiyatı 200 TL'den aşağıdaysa %10000 kükürtlüdür. Kükürtünde bir zararı yoktur. Yediğiniz herşeyi böyle araştırıyorsunuzdur kesin sağlıksız birşey yemiyorsunuzdur:)

• nasiledekkinasilola kullanıcısına yanıt

Herseyi bilen(bildigini zanneden) bu tiplerlerden başımıza ne geliyorsa geliyor.Sen ne biliyorsun milletin neyi arastırip arastırmadigini ne yedigini ne yemedigini.Satan zaten üreticinin firması değışık arkadas.Sırf şuraya iki kelam yazayımda egom tatmin olsun, dısarda iki lafı bi araya getiremeyecek bu tipleri iyi bilirim. İlk önce ac bi bak ureten kim satan kim ondan sonra buraya yazda rezil olma bari herbokolg kardes.

Hakkımızda

2009 yılında Kocaeli ilinin Gebze ilçesinde kurulan Milhans Gıda ve Tarım Ürünleri Ticaret Şirketi olarak sağlıklı, yerel ve yüksek kalitedeki kuruyemişleri sizlerle buluşturmayı kendimize hedef olarak belirleyerek bu yola çıktık.

Türkiye’nin önde gelen perakende zincirlerine özel etiketli ürünler üretmenin yanı sıra, farklı ülkelerden özel markalara ürün sağlıyoruz. Özel markalı üretimlerimize ek olarak, Milhans markalarımız olan Otto ve List markalarıyla ürünlerimizi dünyanın çeşitli lokasyonlarındaki nihai tüketicilerle buluşturuyoruz. Bugün tecrübeli 240 personeli ve 2 üretim merkezi ile hem yurt içine hem de 32 ülkeye ihracat yaparak tüketicilerine doğal ve sağlıklı ürünlerini ulaştırmaktadır.

• SSERKAN78 S kullanıcısına yanıt

Geçmiş yorumlarıma bak bakalım sen herşeyi bilen bu tip diyorsun da. Üreten adam gidip kayısı mı yapıyor yoksa benim gibi kayısı üreticileri mi? Ha ne dersin çok bilen arkadaş.. Maşşahın var.. Herkes gelip malatyada kayısıyı kendi yapıp markasını basıp satıyor valla bravo hayran kaldım bu mantığına:) Ekleme: bu mantıgınla başına çok iş gelir zaten, ayakta kaldığına şükret değişik insan.. Şu yorumla yanlış kişiye yorum yaptığının farkına varamazsın, kendimi sana ıspat edecek de değilim, 30 senedir kayısı yapan bir adamım, sen kendi işine bak bence.

Ekleme: Çok kendini bilen bu arkadaş satıcıya kükürt olayını sorduğunu için bu kadar parlamış, o soruyu ona sorması gibi bu gereksiz yorumu yapmasını normal buluyorum:) O soruyu sorana herşey normal. Birde gelip üreten ve satan kim demiş, maşallahı var valla.

Satıcı malatyaya gelip kayısısını döküyor, kükürtsüz satıyor kendi markasını basıp.

Fıstığı da gidip antep'ten döküp satıyor. Aynen.. :)

Aklıma gelmişken; ben burada zamanım oldukça kayısı hakkında birşeyler yazmaya calısıyorum en başından beri.

Senin gibi satıcıya sorarak bu işi öğrenmedim. Senin gibi tanımadığım adama çok bilmişler demedim. Hoş onları derken kendini belli ettin o da ayrı.

Bu işleri klavyeden de öğrenmedim, senin gibi.. Bilgin olsun, sana faydası olur belki, yorum yapmayı öğrenirsin, kime ne diyeceğini öğrenirsin. Bu işi yapan adama gelip satıcıya sordum bunu dedi satıcı üretiyormuş dememeyi öğrenirsin belki:)

Neyse, sen satıcılara sorarak hayatına devam et. Daha fazla yazmayacağım sana, yeter bu kadarı anlarsan, anlamak istersen o da. 10kg aldım korkmuştum diye yorumlar yapmazsın belki bundan sonra:) 50 liraya kükürtsüz kayısı da bulursan kaçırma ha gene satıcıya sor, üretene bu işin içinde olandan doğru bilgiyi almak yerine kendini kandırmaya devam et hayatın boyunca. Bu şekilde iyi ayakta kalmışsın, umarım bundan sonra da kalmaya devam edersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nasiledekkinasilola -- 28 Mayıs 2022; 15:1:51 >

Kardeş zararsız demişsin de öyle değil işte...

Biz diyoruz ki kükürt kullanımının belli bir sınırı var. Gıda mühendisleri denetiminde tam donanımlı işletmeler hariç bazı üreticiler bu sınıra çok dikkat etmeden kurutma işlemi yapıyorlar..Gün Kurusu kayısı 1kg 52.76TL 

Gün Kurusu kayısı 1kg 52.76TLAbdurrahman özsoyyoutube
    Kayısı Kükürtleme İşlemi Nasıl Yapılır
    https://www.youtube.com/watch?v=8fcrS8DI5j4&feature=youtu.be

Çok uzağa gitmeye gerek yok. Youtube ta adam kükürtü eklemiş bir kabın içine yakıyor.

Bilinçsiz şekilde kükürt kullanımı gıdayı zararlı hale getiriyor.

Bilimsel makaleler de bazı çalışmalar yapılmış.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/7426352/

"Kükürt dioksit, koruyucu ve antioksidan özellikleri nedeniyle gıda ve içecek endüstrilerinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Tavsiye edilen konsantrasyonlarda kullanıldığında sağlıklı kişiler için zararsız olmakla birlikte, yüksek seyreltmede bile hassas kişiler tarafından solunduğunda veya yutulduğunda astımı indükleyebilir. Yaklaşık dokuz astımlıdan biri, kükürt dioksit içeren 'alkolsüz içecekler' içerek kötüleşen astım öyküsü veriyor"

İşte dikkat etmediğimiz için kanser vakalarında patlama yaşanıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi press-tij -- 28 Mayıs 2022; 15:32:9 >

• Kupon beklerken stok bitmişti. 100/40 ile 2kg sipariş geçtim teşekkürler.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

"Kükürt sarartmak için kullanılır, gün kurusunda kükürt olmaz." diye biliyorduk, bu hatalı mıdır?

• Benim 2 kg lık siparişim geldi. Malesef kayısılar çok küçük. Bazıları yumuşak bazıları sert. Yumuşak olanların tadı eh işte. Arada çürük çarık olanlar da var. Herkes parasına göre diye yorum yapıyor ama ne aldığımızı önceden bilmek hakkımız. Paket üzerinde küçük boy, orta boy ya da büyük ve jumbo boy gibi ibareler olmalı. Bunlar da kişiden kişiye değişmemeli. Geçen ay çiçek sepeti kampanyasında Peymanın Mutfağım serisini 73.90 fiyattan çek kullanarak 58.90'a almıştık. O zaman da farklı yorum yapanlar olmuştu. Peymanla List'i karşılaştırırsam Peyman orta boya, hatta yer yer büyük boya girer bence. Açıkçası List hayal kırıklığına uğrattı beni. Daha önce gittigidiyor kampanyasında Listin normal sarı kuru kayısısını almıştım ve memnun kalmıştım. Orta-büyük boy sınıfında lezzetli ve sağlıklı kayısılardı. Şimdi bu 2 kiloyu nasıl bitirecez bilemiyorum. Gerçi arada çürük olanları ayıklayınca biraz azalır ama sert olanlar sıkıntı. Ben değernendirmede direk bir yıldız vereceğim.

Bu da karşılaştırmalı fotosu:
    Sol taraf List, sağ taraf Peyman.

Edit: Kusura bakmayın. Resimler yan çıkmış. Bu durumda üst taraf List, alt taraf Peyman.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bahtiyaraziz -- 28 Mayıs 2022; 15:33:29 >

• bilgi@sayar kullanıcısına yanıt

Daha önceki mesajımda aşamaları bile yazmıştım.

Kayısıda sadece kükürt kullanılmaz zaten. Kayısı uzun süre dayanıklı olsun diye yapılır. Ekstra bir sürü ilaç katan bile var..

Gün kurusu kayısı tamamen doğal olması gerekiyor, güneşte doğal olarak kurutulması gerekiyor. Gün kurusu kayısıda kimyasal madde kullanılıyor uzun süre dayanması için çünkü gün kurusu kayısı çabuk güvelenir.

Genelde islimden sonra kükürde atıyorlar güvelenmemesi için. Bu bilgiyi de kimse vermez size :) Biz doğal yapıyoruz ama bu işlemi yapan adam da yok dediğini duydum:) Doğal deyip satmaya çalışanlar..

BÜYÜK DİPNOT: KİMSE KENDİNİ KANDIRMASIN SATICIYA SORARAK. 50-55 LİRAYA-70-80 LİRAYA DOĞAL KAYISI HİÇBİR ŞEKİLDE BULAMAZSINIZ. BEN ÜRETİYORUM, BEN SATIYORUM, 30 SENEDİR BU İŞİN İÇİNDEYİM. BABAMDAN,DEDEMDEN,BÜYÜK BÜYÜK DEDEMLERDEN BERİ KAYISININ İÇİNDEYİM.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nasiledekkinasilola -- 28 Mayıs 2022; 15:42:38 >

• 2 kilo da ben sipariş ettim. İnşallah memnun kalırız.

• Valla memnun kalırsınız. Ben 2 kilo aldım, elbette ufak boyutlu ama lezzetli. Doypack ambalajda geldi, ha ilk Jumbo boy istiyordum derseniz kg fiyatı 150 ye yakın

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.