Şimdi Ara

🔥 Dolar 35,69 - Euro 37,00 - Altın 3.219 | 01 ŞUBAT🔥 (12087. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
18 Misafir - 18 Masaüstü
5 sn
244.620
Cevap
1.169
Favori
12.272.620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1154 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
16. Sırada  bugün en iyi #4
Giriş

Şu başlığı düzeltsin biri

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hava soğudukça gece pumpları artıyor

• ry4n kullanıcısına yanıt

Bende ona bakiyorum. Arttıkça artıyor. Sanırım dövize gecme zamani geldi artık.

• TH3ROCK kullanıcısına yanıt

bakalım kalıcı olacak mı

34,70 gördü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ry4n -- 15 Kasım 2024; 2:50:37 >

Bir noktada arttıracaklar ama benim anlamadigim bu kadar kısa sure içerisinde 30-40 kurus artmasi nasil olabiliyor piyasa kapalıyken?

Dustu bu seferde

Gece operasyonu çekiyor olabilir belki birileri?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

İste nasıl oluyor teknik olarak onu sordum. Sen ben banka uzerinden alamıyoruz degil mi dolar bu saatte? Eger öyleyse nasıl artıyor veya düşüyor

Banka her saat dolar satıyor ama fahiş makas aralığına katlanman suretiyle. Piyasalar açılınca normal haline dönüyor. Gece vakti kimlerin alım satım yaptığına dair fikrim yok ama böyle 30-40 kuruş birden oynuyorsa büyük kurumlar veya Carry Trade'çi yabancılar yüklü işlem yapmış olabilirler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dolar'da gece operasyonları...
    😏

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adamlar 1 yıldır dövize geçme zamanı geldi herhalde diyor,ama ne hikmetse yine de TL'de kalıyor..

• Byd işi yine yalan oldu diyolla

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • acquiles A kullanıcısına yanıt

bazı kişilere vermesi gereken "çorba parasını" vermemişler herhalde...

• adolf1 kullanıcısına yanıt
    Teşvige karşılık istenen teminat kısmında anlaşmazlık var. Artık ne istiyorsak adamlar kabul etmiyor..

Zaten fabrika bitip (olursa bu yatirim tabi) araç üretilene kadar 55bin araç vergisiz ithal edilebilecek bilgisi sızmış durumda. Bu kota zaten beklenen brindurum aksinde piyasa allak bullak olur..
    Ama o 55 binin vergisiz fiyat farkı kullanıcıya yansimyacak. Kabaca byd nin 1 milyar dolarlık yatırımın yarısını, bu araçları daha pahalıya satarak amorti etmesi planlanlmis. Yani 2 milyonluk araç 1.8e satılacak 1.4e değil gibi düşünün.. Bu hem togg ölmesin, hem piyasa bozulmasın (zira AB malları indirime giderse rekabet için ÖTV geliri düşer).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 15 Kasım 2024; 9:47:55 >
  • Fed Başkanı Powell, ABD ekonomisinin güçlü seyrettiğini vurgulayarak faiz indirimlerinde aceleye gerek olmadığını söyledi.

Powell’ın temkinli yaklaşımı swap piyasasında aralık Fed faiz indirimi ihtimalini de düşürdü. Önceki gün yüzde 80’e kadar çıkan Aralık ayı için indirim ihtimali bugün yüzde 60’dan daha az seviyede fiyatlandı.

bloomberght
    Küresel piyasalarda Powell-Çin ayrışması
    https://m.bloomberght.com/kuresel-piyasalarda-powell-cin-ayrismasi-3734636

ABD Merkez Bankası'nın faiz indirmeye ara verdiği bir durumda Türkiye hayatta faiz indiremez. Öyle bir lüksümüz yok. Zaten, bugüne kadar düşük faiz politikamızdan dolayı felç olan ekonomimiz tamamen çöker. Şu an ki dünya ekonomisinde Türkiye'nin faiz indirmesi ekonomik intihar olur. Enflasyon son sürat yükselmeye ve akabinde ülkemizdeki suç oranları son sürat artmaya başlar.

Yüksek enflasyon = Yüksek suç oranı

• Virtual Reality kullanıcısına yanıt

Sayın CB NAS2.0 çıkışını boşuna yapmadı...Piyasayı paraya boğmak, faizi kademeli indrim dövizi kademeli salacaklar..

ikinci seçenecek, faiz sabit kalacak,döviz olması gereken yere gelecek, bunun yarattığı enflasyonist baskı ile fiyatlar artacak, alım gücü daha da düşecek.

üçüncü seçenek, sabit kur rejimi ve sabit faiz devam edecek, işsizlik tavan yapacak, ihracat durma noktasına gelecke.

Tercih sizin seçenek çok :)

• Politika faizi bu ayda sabit kalacak sanırım banka vadeli hesap yenileme faizini yine aynı oranda teklif etti... Faiz düşüşü olsa vadeli faizlerinde düşüş olurdu... Ama Aralık ayında ilk indirim gelecektir...

• acquiles A kullanıcısına yanıt
    Hocam tespitiniz muhteşem ya inecek ya çıkacak ya da sabit kalacak diyorsunuz yani.

• Yapılacak çok açık . Önden enflasyon arkadan faiz düşecek. Burada önemli olan sıkılaşmayı koruyarak bunu yapmak.

Aylık enflasyon ile aylık faiz getirisi arasındaki makas korunacak.

Şu an aylık enflasyon %2,5 - %3 arasında geziyor. %2 seviyesine geldiği zaman faiz indirimleri peyder pey başlayacak.

Normalde ocak ayında TCMB faiz indirimlerini başlayacak ama asgari ücret zammının Ocak ayındaki etkisinin geçmesini bekleyebilir.

Faiz indirimleri şubatta başlayabilir.

Dolar mevzusuna gelince artık Türkiye'de dolar sadece ihracat potansiyelini iyiden iyiye kaybetmemek için TCMB tarafından gıdım gıdım salınabilir.

Son 8 ayda TCMB'nin swap hariç net rezervi neredeyse 100 milyar dolar artmış.

Dolara talep dengeli bir hal almışken , Dolar yatırım aracı olamaz artık bu saatten sonra.

• Arondir kullanıcısına yanıt
    Bir şey demiyorum, seçenekler bunlar. Hepsinin bir avantajı ve dezavantaji var.. Bilime göre mi, ranta göre mi, oya göre mi karar verilecek önemli olan bu.

Ben tahminimi oydan yana kullanıyorum.. Zira bilimi terkedeli çok oldu bu ülke..

Kararı ne olacağı ne siz ne ben ne Şimşek ne Trump ne de babil hükümdarı bilemez.. Tek bir kişi bilir, THE ECONIMIST...

Gerisi boş laf.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 15 Kasım 2024; 12:54:23 >
  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.