Şimdi Ara

günde 15 saat çalışan klima ayda kaç para elektirik yakar ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
47
Cevap
0
Favori
146.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [tek tabanca] -- 3 Ağustos 2008; 18:22:29 >

• özcelikle marka model belirtmen lazım kimi klima az yakıyor kimisi çok yakıyor ona göre
  • örnek olarak bu klima kaç para yakar sözde 100 watt diyolar ama.

http://www.domino.com.tr/stok.php?MARKA_ID=1&KAT_ID=5&ALT_KAT_ID=124&STK_GR_ID=308&STK_ID=2976
  • quote:

Orjinalden alıntı: the turk

örnek olarak bu klima kaç para yakar sözde 100 watt diyolar ama.

http://www.domino.com.tr/stok.php?MARKA_ID=1&KAT_ID=5&ALT_KAT_ID=124&STK_GR_ID=308&STK_ID=2976

bu verdiğiniz klima o klima değil, RAS 10 SKVP Daiseikai Super Inverter Min.kapasitede çalışırken 100 w yakıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: aligursan

özcelikle marka model belirtmen lazım kimi klima az yakıyor kimisi çok yakıyor ona göre

yaa işte ortalama ayda ne kadar para gider , 15 saat çalışsa günde
  • Bazı kullanıcılar Toshiba inverter klimada 1 ay aralıksız kullanımda 20-25 ytl fark geldigini belirtiyorlar.
  • cevabı alamıcaz herhalde
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşım klimanın kwatt değerlerine bak, saatlik kullanımıdır o. Misal soğutmadan 1 Kwatt harcayan bir klima için, saatte 15 Ykr yakıyor. Yani Günde 10 saat çalıştırsan, ekstradan 45 YTL faturana eklenir ayda. Tabi klimadan klimaya değişir. Özelliği gereği inverter klimalar çok daha az yakar örneğin.. Fikir vermesi için yazdım yalnızca..
  • quote:

Orjinalden alıntı: the turk

örnek olarak bu klima kaç para yakar sözde 100 watt diyolar ama.

o klima 100 watt ı durmaya yakınken yani termostat yapacakken 100 watt yakar her zaman 100 watt yakmaz
  • Zibro S 2035 20 m2 orta derece ısı kaybı bir yerde soğutmada 24 saat kapatmadan 26 derecde kullanırsanız 20-25 ytl ödersiniz,ısıtmada ise 22-23 derecede kullanırsanız 25-30 ytl harcarsınız...
  • peki bu klimalar soğutmada mı daha çok elektirik yakar , ısıtmada mı ?
  • bende hıtachi inverter var 14 lük
    faturam 106 ytl geldi daha dün
    15 metrekare odam var klima orda takılı arada 1 metre en 5 metre boyunda koridor var ve tam karşıda yatak odası var orasıda 15 metrekare ben bu şekilde kapılar açık kullanıyorum diğer tükm odaların kapıları kapalı, günde ortala 12 saat açık kalıyo yani geceden sabaha kadar 106 ytl geldi faturada dediğim gibi.....
    eğer az gelmesini istiyosak aynı odayı soğutup kapıyıda kapatmak gerek....
  • quote:

Orjinalden alıntı: Bumin Kağan

bende hıtachi inverter var 14 lük
    faturam 106 ytl geldi daha dün
    15 metrekare odam var klima orda takılı arada 1 metre en 5 metre boyunda koridor var ve tam karşıda yatak odası var orasıda 15 metrekare ben bu şekilde kapılar açık kullanıyorum diğer tükm odaların kapıları kapalı, günde ortala 12 saat açık kalıyo yani geceden sabaha kadar 106 ytl geldi faturada dediğim gibi.....
    eğer az gelmesini istiyosak aynı odayı soğutup kapıyıda kapatmak gerek....

106 ytl klimanın harcadığı değildir tabiki normalde faturanız ne geliyor.Evde kullandığnız elektrikli aletler nedir ve nerede oturuyorsunuz.Bunları açıklarsak daha iyi bilgiedinilebilir.
  • doğru diyosun normalde 30 ytl civarı yani klima tahmini 70-80 ytl arası elektrik tüketmiş ama dediğim gibi ben daha fazla alanı soğutmaya çalışıyorum tabi birde yüzde 20 zamlı geldi sanırım bu ay elektrik faturası sence normal mi bu kullanıma göre m birol arkadaşım????
  • Arkadaslar, oncelikle ortalama cevap vermek gerekirse, 3 boy klimayi ele alalim;

18.000Btu/h kucuk boy yaklasik olarak saatte 2000 watt ceker. yani saatte 2kw.

24.000 Btu/h orta boy yaklasik saatte 2700 watt ceker buda saatte 2.7 kw yapar.

48.000 btu lar ise buyuk boy olarak adlandirilir. bunlar 5000 watt uzerindedir, yani saatte 5 kw cekerler.
  • Bu arada fiyatlandirma ile ilgili birsey yazmadim cunku bildiginiz uzere her ay elektrige zam gelmekte ve bu zamlarda %20 den asagi olmamaktadir. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Baikal__

Arkadaslar, oncelikle ortalama cevap vermek gerekirse, 3 boy klimayi ele alalim;

48.000 btu lar ise buyuk boy olarak adlandirilir. bunlar 5000 watt uzerindedir, yani saatte 5 kw cekerler.

yanlız hesabına hayran kaldım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: eina

quote:

Orijinalden alıntı: Baikal__

Arkadaslar, oncelikle ortalama cevap vermek gerekirse, 3 boy klimayi ele alalim;

yanlız hesabına hayran kaldım :)

arkadaşlar selamlar. ben de merak ediyorum ama kesin bir cvp yok. 8-9 saat çalışşa bir klima ne kadar yakıyor. şunu öğrenmek istiyorum. ortalama bir rakam ve kliması olup da farkın ne kadar olduğunu söyleyen olursa da memnun olurum

• başladı yine sineğin yağını hesaplama zamanı.

• quote:

Orijinalden alıntı: .Antika.

başladı yine sineğin yağını hesaplama zamanı.

^^ devir hesap devri maalesef. sana da benim gibi 3 aydan 3 aya 475 lira gelırse istersen hesaplama
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.