Şimdi Ara

Günde İngilizce 10-15 kelime

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Hergun bir klasik turde metin (orn. pdf olarak kitap indirdim yarin Animal Farm'i okuyacagim) okuyarak bilmedigim kelimeleri anlamlariyla birlikte bir ajandaya yazacagim. Ve hergun bu ajandanin yarisini elimle kapatip bakmadan tekrar edecegim (ogrenilen kelimeleri unutmamak icin).

Yilda 3000 den fazla kelime yapar sizce nasil olur? Yabanci dizi de izliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• eğer tüm kelimeleri tek tek yazmaya kalkarsan çok zaman alır hemen sıkılırsın.
    ama key world leri yazarsan güzel olabilir.
    ayrıca yazarken kitaptaki cümleyi de yazarsan ezberlemeye daha çok yardımcı olur.
    genelde kitabın arkasında kelime listesi oluyor. ondan faydalanabilirsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fenomenon

eğer tüm kelimeleri tek tek yazmaya kalkarsan çok zaman alır hemen sıkılırsın.
    ama key world leri yazarsan güzel olabilir.
    ayrıca yazarken kitaptaki cümleyi de yazarsan ezberlemeye daha çok yardımcı olur.
    genelde kitabın arkasında kelime listesi oluyor. ondan faydalanabilirsin.

Kitaba biraz göz attım zaten sayfada ortalama 3-5 tane bilmediğim kelime gördüm. Onları yazarım dediğin gibi anahtar kelimeleri..
    Bir de her gün bu öğrendiğim kelimelerle paragraf yazmayı düşünüyorum yatmadan önce 15-20 dk bi kaç paragraf yazsam yeterli diye düşündüm nasıl olur sizce?
  • hocam çok güzel düşünmüşsün ama dediğim gibi eğer 2 gün sonra sıkılırsan bir işe yaramamış olur.
    film kitap vs bunlarda olaylar hızlı gelişmezse insan çok çabuk sıkılır.
    o yüzden eğer sıkılmaya başlarsan 5 kelime yerine 3 kelime yaz veya 2 sayfada 1 kelime yaz. olmadı daha sonra tekrar okursun anlamadığın yerleri daha iyi anlarsın.
    ama ben her cümleyi anlamalıyım diye okursan kitap asla bitmez.
    paragraflar yazma konusuna gelecek olursak yazmak kolay iş değil. ayrıca hatalarını kontrol edecek biri yoksa pek işe de yaramayabilir.
    ama grammar iyiyse elbette yazabilirsin. öbür türlü zorlanırsın. 2-3 kelime sonra tıkanırsın.
    amacım hevesini kırmak değil ama başlayınca daha iyi anlayacaksın. amacın hızlı hızlı okumak olsun. sıkılırsan tempoyu artır. eğer flashcard gibi kelimeleri yazarsan ilerde hatırlamana yardımcı olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her kelimeye bakma sozlukten. Sonra cok sikmaya basliyor cunku. Surekli ac kapa. Hem akicilik kayboluyor, hemde zevk alamiyorsun. Guzel bir taktik gelistirirsen iyi olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fenomenon

hocam çok güzel düşünmüşsün ama dediğim gibi eğer 2 gün sonra sıkılırsan bir işe yaramamış olur.
    film kitap vs bunlarda olaylar hızlı gelişmezse insan çok çabuk sıkılır.
    o yüzden eğer sıkılmaya başlarsan 5 kelime yerine 3 kelime yaz veya 2 sayfada 1 kelime yaz. olmadı daha sonra tekrar okursun anlamadığın yerleri daha iyi anlarsın.
    ama ben her cümleyi anlamalıyım diye okursan kitap asla bitmez.
    paragraflar yazma konusuna gelecek olursak yazmak kolay iş değil. ayrıca hatalarını kontrol edecek biri yoksa pek işe de yaramayabilir.
    ama grammar iyiyse elbette yazabilirsin. öbür türlü zorlanırsın. 2-3 kelime sonra tıkanırsın.
    amacım hevesini kırmak değil ama başlayınca daha iyi anlayacaksın. amacın hızlı hızlı okumak olsun. sıkılırsan tempoyu artır. eğer flashcard gibi kelimeleri yazarsan ilerde hatırlamana yardımcı olur.

Yok sikilma soz konusu degil :) cunku yeni bisey degil yaptigim lostun 6 sezonunu da ingilizce izledim simdi prisonn preak izliyorum onu da ingilice altyazili. Anlayacagin hevesimi kacacagini pek sanmam. Okulda da ing hocam cok yardimci oluyor her konuda. intermediate seviyesinde calisiyorux okulda .
    Yorumun ve ilgin icin cook yesekkurler..

• quote:

Orijinalden alıntı: CardaQue

Her kelimeye bakma sozlukten. Sonra cok sikmaya basliyor cunku. Surekli ac kapa. Hem akicilik kayboluyor, hemde zevk alamiyorsun. Guzel bir taktik gelistirirsen iyi olur.

Evet haklisin.. Sozluk indirdim tele hemen bakiyorum.. Her kelimeye bakmam akici sekilde okumaya calisacagim. Tesekkurler...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.