Şimdi Ara

Yaklaşık 4 Ayda İngilizce

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar herkese, ben bu yaz evime kapanacağım(her yaz olduğu gibi) ama bu yazın diğer yazlar gibi boş geçmemesi ve 1 yıldır içimde bir istek olması nedeniyle yoğun bir şekilde İngilizce öğrenmeye karar verdim fakat ne yapacağımı, nereden başlayacağımı pek anlayabilmiş değilim. Her kafadan bir ses çıkıyor, bazıları kursa gitmeden olmaz, bazıları yaşadığı ülkeye gitmeden olmaz, bazıları gramer gerekli, bazıları gramer gereksiz diyor ve benim kafam iyice karıştı. Sizin de daha rahat tavsiye verebilmeniz için İngilizce seviyemi ve diğer şeyleri sözleyeyim.

İngilizce seviyem "Would you like to come to her party with us?" veya "I sit down when he come to my class." gibi cümleler kurabilecek seviyede. 8. sınıfı yeni bitirdim yani yaşım 14, yurt dışına çıkabilecek maddi durumum yok. Kendime çok disiplinli diyemem.

• Öncelikle şunu belirteyim 4 ayda İngilizce öğrenmeniz gerçekten çok çok zor bir durum.
    İntermediate seviyesinde 750 kelime bilirken advanced olduğunda bu 3000-4000 oluyor.
    Seviyeler arasında bilmen gereken kelime sayısı bile birden artıyor.
    4 ay yerine 6-7 ay gibi bir süre ayarla kendine.Günlük 6-7 saat çalışsan da(ki verimli çalışmak önemli) 4 ayda öğrenmek çok zor.

Kursa gitmeden olur.
    Yurt dışına gitmeden öğrenebilirsin.
    Gramer uzun vadede gerekli.Her türlü durum için eninde sonunda lazım oluyor.

Sitede 5 adımda İngilizce konusundan başla.Başarılar.
  • rat.planet kullanıcısına yanıt
    Yorumunuz için teşekkür ederim, "5 Adımda İngilizce" konunuzu okudum. Bu hafta sınavlarım bitiyor, hafta sonu kendime bir program hazırlayıp o şekilde çalışmaya başlayacağım. 4 ayda İngilizce öğrenemeyeceğimi söylemişsiniz, peki upper-intermediate seviyesine 4 ayda gelebilir miyim? Bir de nasıl bir program izlemeliyim, Look Ahead serisinde her gün bütün bölümleri izlemeye mi çalışmalıyım yoksa bir bölümü iyice kavrayıp diğerine geçmeye mi?
  • Bir de elimde Ororo TV diye altyazılı film izleme sitesi üyeliği(muhtemelen biliyorsunuzdur) ve English Gramer Today adlı bir gramer kitabı var. ESLFast ve English E-Book sitelerinden de sesli hikayelere bakıyorum. Tamamen Look Ahead videolarına mı odaklanayım yoksa bu kaynaklara da devam edeyim mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Demir099 -- 23 Mayıs 2017; 18:37:4 >
  • Demir099 D kullanıcısına yanıt
    Öğrenmek derken bu advanced seviyesine tekabül eder.4 ayda bu seviyeye gelmeniz zor diyorum.O nedenle zor.
    Bu seviyeye gramer çalışarak ileri düzey gramer konularını öğrenerek gelmiş sayılmıyorsunuz.
    Bunun kelime öğrenmesi var,konuşma becerisi var,okuma çalışmaları var.Dinleyip anlama çalışması var.

Upper seviyesine 4 ayda gelemezsin.Gelsen bile sadece okuma ve gramer anlamında kısmen gelirsin.
    Ama gerçekten bu seviyede olamazsın.Bu seviyenin gerektirdiği bilmen gereken kelime sayısını bu sürede öğrenmek çok zor.
    Dediğim gibi iş sadece kelime sayısı değil konuşma çok vakit isteyen bir şey.

5 adım yönteminde her şeyi detaylı anlattım.Çalışma programı var orada.Konunun tamamını oku.
  • Demir099 D kullanıcısına yanıt
    English Grammar Today Murat Kurt'un kitabı.Kitap almak isteyene bunu öneriyorum zaten.Yeterli o kitap.
    Şimdilik kitap haricinde diğerlerini kullanma derim ama üyeliğin boşuna gitmesin yine de kullan.
    Altyazılı izlerken konuşmaları tekrar etmezsen hiçbir faydası olmaz.Ayrıca kelimeleri bir yere yaz öğren.
  • rat.planet kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler, 4 aydaki gelişimimi ay ay yazacağım. 4 ayın sonunda da forumda paylaşırım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Demir099 -- 23 Mayıs 2017; 21:27:33 >
  • LEARNING DAILY BASIC ENGLISH

IT TAKES 10 MINUTES A DAY....FREE

https://www.youtube.com/watch?v=ty37vGB05sA
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.