Şimdi Ara

Gündüzleri araç kullanirken güneş yansima yapınca birşey göremiyorum NE YAPMALIYIM (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
2
Favori
7.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ön cama bir numara film çekmek riskli. En iyisi güneş gözlüğü almak.
  • daha önce bir petrol istasyonundan aldığım dandik gözlük kullanıyordum. gözlerim zaten bozuk araba kullanırken numaralı kullanıyorum.

daha önce aldığım dandik ve de fiyatı 100 tl yi geçmeyen ya da az geçen ürünler karartıyordu sadece, hem görüş bozuklukları oluyordu, hem de baş ağrısı oluyordu.

gittim bir tane gözlük beğendim, 800 tl. bir de cam yaptırdım ona 250 tl polarize uv filtreli falan.

müthiş bir şey daha önce gözlükle gezen tikilere sinir oluyordum da çıkarasım gelmiyor, gözüm o kadar rahatladı ki.

bir de bir şey daha soracağım, güneş gözlüğümle tünele girince ilk önce gayet aydınlık geliyor, ama vakit geçtikçe sanki tansiyonum düşüyormuş gibi yavaş yavaş kararmaya başlıyor. neden bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jvcjvc -- 21 Haziran 2012; 23:26:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Gamlı Baykuş

daha önce bir petrol istasyonundan aldığım dandik gözlük kullanıyordum. gözlerim zaten bozuk araba kullanırken numaralı kullanıyorum.

daha önce aldığım dandik ve de fiyatı 100 tl yi geçmeyen ya da az geçen ürünler karartıyordu sadece, hem görüş bozuklukları oluyordu, hem de baş ağrısı oluyordu.

gittim bir tane gözlük beğendim, 800 tl. bir de cam yaptırdım ona 250 tl polarize uv filtreli falan.

müthiş bir şey daha önce gözlükle gezen tikilere sinir oluyordum da çıkarasım gelmiyor, gözüm o kadar rahatladı ki.

bir de bir şey daha soracağım, güneş gözlüğümle tünele girince ilk önce gayet aydınlık geliyor, ama vakit geçtikçe sanki tansiyonum düşüyormuş gibi yavaş yavaş kararmaya başlıyor. neden bu

Göz bebeğinin hemen ortama ayak uyduramamasından dolayı.
    Gözlükle alakası yok

• EN kötü ihtimal uygun bir çerçeve beğenin ve gidip kaliteli polarize bir cam kestirin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cloud Nine

quote:

daha önce bir petrol istasyonundan aldığım dandik gözlük kullanıyordum. gözlerim zaten bozuk araba kullanırken numaralı kullanıyorum.

Göz bebeğinin hemen ortama ayak uyduramamasından dolayı.
    Gözlükle alakası yok

iyi de karanlık bir yere girdiğimde gözbebeğimin büyüyüp daha fazla ışık alması gerekmez mi? bende tersine sanırım.

• Ön camını temiz tutman yeterli..
  • Dün gece konu açılmış,sabah olan olaya bakın :

http://gundem.milliyet.com.tr/-gunes-yuzumuze-vurdu-onumuzu-goremedik-/gundem/gundemdetay/21.06.2012/1556765/default.htm

Güneş mevzusu gerçekten önemli,ama güneş gözlüğü alışkanlığım hayatımda olmadı,takınca önümü göremiyormuşum gibi geliyor,bir türlü sevemedim.
  • quote:

Gözün ışık değişimlerine uyum sağlaması için tünellerin giriş ve çıkışlarındaki ışıklar daha güçlü yanar. Güneş gözlüğü kullanıyorken göz bebeğiniz belki olabilecek en geniş açıklıkta olduğundan, ışık şiddeti azaldığında etraf kararıyor gibi oluyordur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: `bELa

güneş gözlüğü tak

Gündüzleri araç kullanirken güneş yansima yapınca birşey göremiyorum NE YAPMALIYIM

Azımda gazoz vardı ekrana püskürtüm laptobun ekranını siliyorum yarım saattir ahahahhaha hala yarılıyorum bu neeeeeeeeeee ahhahahah
  •  Gündüzleri araç kullanirken güneş yansima yapınca birşey göremiyorum NE YAPMALIYIM

şöyle bir şey iş görür mü acaba ?
  • Geçen yıl boynerden indirimden 50tl ye aldım yalnız sadece çerçeve hoşuma gitti gözlerim bozuk malesef gözlükcuye 40tl ödeyerek camları dereceli camla değiştirdim 90tl ye dereceli güzel bir gözlüğüm oldu dereceli gözlük kullanan arkadaslara bu dereceli güneş gozlugunu öneririm

• quote:

Orijinalden alıntı: emirtetik

EN kötü ihtimal uygun bir çerçeve beğenin ve gidip kaliteli polarize bir cam kestirin.

Bunu nasıl yapacağım hiç anlamam ki bu işlerden herhangi bir gözlükçüye gitsem dediğinizi söylesem yaparlar mı nasıl güvenebilirim artı güneş gözlüklerinin camları gerçekten cam mı yoksa ne bileyim arkadaşta çakma rayban var sanki plastik gibi Eminönünden almış :)

Ha arkadaşlar birde internette araştırırken aşağıda belirttiğim siteye rastladım adamlar italyadan gönderiyorlar sadece orjinal diyor iletişim bölümünde bile italya numarası var hiç duydunuz mu

http://tr.sunglasses-megastore.com/Ray-Ban/3025-W0879-58

• quote:

Orijinalden alıntı: sapultra

Dün gece konu açılmış,sabah olan olaya bakın :

http://gundem.milliyet.com.tr/-gunes-yuzumuze-vurdu-onumuzu-goremedik-/gundem/gundemdetay/21.06.2012/1556765/default.htm

Güneş mevzusu gerçekten önemli,ama güneş gözlüğü alışkanlığım hayatımda olmadı,takınca önümü göremiyormuşum gibi geliyor,bir türlü sevemedim.

İnanın valla geçen hafta cumartesi günüydü sanırım saat 18:30 civarıydı Haliç köprüsünden Halıcıoğlu istikametine giderken sağdan sütlüceye doğru gitmek üzere döndüm alt geçidi geçer geçmez sağa döndüğümde hiç birşey göremedim Allaha emanet yavaş yavaş gittim bi baktım kaldırıma geliyorum hemen direksiyonu kırdım çok kötü bir yer alt geçitler bu konuda çok tehlikeli güneş gözlüğü şart bu haber beni daha da korkuttu yarın hemen güneş gözlüğü bakmaya gideceğim

• Bende bu dertten muzdaripim.Ağustos'ta direksiyon sınavım var.İnşallah güneş olmaz:)
  • güneş gözlüğüne vereceğiniz paraya kesinlikle acımayın derim. Hele araç kullanıyorsunuz en iyisini alın çok rahat edersiniz.

kesinlikle Polerize ve ışık saçmalarını engelleyen filtrelileri tercih edin,

Koyu olmasın duman rengi olsun camları,

ağır çerçeve olmasın,

Bunları barındıran bir gözlük ile çok rahat eder ve uzun yıllar sıkılmadna kullanırsınız. Ve bu zamana kadar aldığınız 3 5 liralık gözlüklerle geçirdiğiniz günlere bakıp ," bu zamana kadar gözlük takmamışım ben yahu " dersiniz

Polerize gözle gözükmeyecek şekilde iki camın arasına lamine cam yapar gibi yerleştirilmiş jaluzi benzeri bir filmdir. Belli bir açıdan gelen ışıkların yansımasını tamamen engeller. Eğer kaliteli ise çok iyi iş yapar ve tamamen keser kalitesiz polarize filtreler ise tam kesmez. En iyi test LCD ekranlardır. Tamamen karartıyor ve tam siyah yapıyorsa mavi falan olmayacak şekeilde o filtre kalitelidir. Fotoğrafçılıklada uğraştığımdan çok polarize gördim ve size şöyle diyim aşırı pahalıları olduğu gibi dandik ve ışığın %25 ini kesebilen polarizeler de mevcut. Bilindik markaları tercih edin.

• yaklasık 3 yıl önce rayban gunes gozlugu almıstım. Derecelı gozlukte kullanıyorum. Gunes gözlügünü de aynı sekılde derecelı yaptırdım. Toplam odedıgım fıyat 1.100 tl idi. Kesınlıkle orjınal gözlük kulanmalısınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

güneş gözlüğüne vereceğiniz paraya kesinlikle acımayın derim. Hele araç kullanıyorsunuz en iyisini alın çok rahat edersiniz.

kesinlikle Polerize ve ışık saçmalarını engelleyen filtrelileri tercih edin,

Koyu olmasın duman rengi olsun camları,

ağır çerçeve olmasın,

Bunları barındıran bir gözlük ile çok rahat eder ve uzun yıllar sıkılmadna kullanırsınız. Ve bu zamana kadar aldığınız 3 5 liralık gözlüklerle geçirdiğiniz günlere bakıp ," bu zamana kadar gözlük takmamışım ben yahu " dersiniz

Polerize gözle gözükmeyecek şekilde iki camın arasına lamine cam yapar gibi yerleştirilmiş jaluzi benzeri bir filmdir. Belli bir açıdan gelen ışıkların yansımasını tamamen engeller. Eğer kaliteli ise çok iyi iş yapar ve tamamen keser kalitesiz polarize filtreler ise tam kesmez. En iyi test LCD ekranlardır. Tamamen karartıyor ve tam siyah yapıyorsa mavi falan olmayacak şekeilde o filtre kalitelidir. Fotoğrafçılıklada uğraştığımdan çok polarize gördim ve size şöyle diyim aşırı pahalıları olduğu gibi dandik ve ışığın %25 ini kesebilen polarizeler de mevcut. Bilindik markaları tercih edin.

Duman rengi nasil Bi örnek koyabilirmisiniz

• Mustang nasil bir marka arkadasın tanıdığı var geçen sezonun gözlükleri varmış elinde uyguna verecekmiş 250 TL lik gözlüğü arkadasa 100 vermiş arkadas sanada alalım diyor gözluk Mustang COL 05 polarize ve şeklide guzel ama nette resmini bulamadım Mustang nasil bir markadir gözlükleri kalitelimidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Neferzade -- 24 Haziran 2012; 1:46:22 >
  • Özellikle güneşli günlerde kesinlikle polarize güneş gözlüğü kullanıyorum. En büyük faydası yansıyan ışınları kesmesi. Bazen güneş öyle bir vurur ki konsol ön cama çıkar. Polarize gözlüğü takınca yansıma tamamen yok olur. Sadece konsolun yansıması değil diğer yansıyarak dik gelen ışınlarıda engellediğinden temiz bir görüntü oluşuyor. Polarize gözlüklerde diğer güneş gözlükleri gibi çok fazla model yoktur ama sırf gündüz sürüşleri için bile alınıp arabada bulundurulur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dominic Toretto

Bende de tam tersi bir durum mevcut. Güneş gözlüğü takınca hiç bişey göremiyorum ama gözlüğü çıkarınca karşıdan ne kadar güneş vurursa vursun yolu çok net görebiliyorum

bu adamın genlerını bı kesfetseler gunes gozlugu dıye bısey kalmayacak

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.