Şimdi Ara

Güneş enerjisi ile çalışan klima?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
5.494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar alibaba.com da gördüm güneş enerjisi ile çalışan klimalar var..türkiyede var mı bildiğiniz?

• bilen yok mu yahu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: JohnyGitar

bilen yok mu yahu?

walla sorunun cevabını bilmiyorum ama türkiyedeki bütün klimaların ucu sivri kazıkla çalıştığını biliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: web101

quote:

bilen yok mu yahu?

walla sorunun cevabını bilmiyorum ama türkiyedeki bütün klimaların ucu sivri kazıkla çalıştığını biliyorum

http://www.alibaba.com/trade/search?fsb=y&IndexArea=product_en&CatId=&SearchText=solar+air+conditioner buradan bakarak aslında ne demek istediğimi görebilirsiniz. bunu türkiyeye getiren köşeyi 3-5 tur döner bence

• quote:

quote:

quote:

bilen yok mu yahu?

http://www.alibaba.com/trade/search?fsb=y&IndexArea=product_en&CatId=&SearchText=solar+air+conditioner buradan bakarak aslında ne demek istediğimi görebilirsiniz. bunu türkiyeye getiren köşeyi 3-5 tur döner bence

senin ne demek istediğini çok iyi anladım benim amacım türkiyedeki pahalılığa dikkat çekmek her şeyde olduğu gibi bunuda getirseler üç katı fiyata satarlar yani sonuçta bu ülkede her şey kazıkla çalışıyor

• quote:

quote:

quote:

quote:

bilen yok mu yahu?

senin ne demek istediğini çok iyi anladım benim amacım türkiyedeki pahalılığa dikkat çekmek her şeyde olduğu gibi bunuda getirseler üç katı fiyata satarlar yani sonuçta bu ülkede her şey kazıkla çalışıyor

kesinlikle katılıyorum

• 5 kat kazıklada olsa alırım ben.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Güneş Enerjisi ile Isınma
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Güneş enerjisinden faydalanmak çok önemli bir konu. Yaygınlaşması için birçok ülkede devlet desteği var. Bazı yerlerde paneller 5 de 1 fiyata satılıyor. Ben 2004'ten beri şehir dışındaki kırevimin aydınlatma, hidrofor, vantilatör vb az enerji isteyen ihtiyacımı toplam 80 watt'lık 5 adet panelle karşılıyorum. Bunların ürettiği enerjiyi bir adet şarj kontrol cihazı ile 4 adet 17 amperlik kuru aküde depolayarak gece gündüz ihtiyacım karşılanıyor. Ancak ısıtma, çamaşır - bulaşık makinesi gibi sarfiyatı yüksek işlerde güneş enerjisinden yararlanmak için ilk maliyeti yüksek profesyonel sistemlerin kurulması gerekli.

AliExspress'te incelediğim klimaların çoğu hybrid. Yani güneş enerjisinin yetmediği zamanlarda şebeke ceryanını kullanıyorlar. Bunların tasarruf iddiaları bana pek gerçekçi gelmedi. %100 sistemlerde ise sadece panel ve klima özellklerini belirtip pazarlama ayağına akü olayını örtbas etmişler. Yaklaşık hesapla 0,6 kw/saat tüketim için en az 3,6kwlık panel ile 12 adet 100 amperlik akü gerekli. 3,6 kwlık panel neredeyse 30 m2 yer kaplar. Akü problemi zaten malum.

Güneş panelleri doğru akım üretir. Doğru akımı alternatif akıma çevirmek için inverter kullanılır. Klimalarda ise alternatif akımı doğru akıma çevirmek için inverter kullanılıyor. Sanırım güneş enerjili klimalar direkt doğru akımla çalıştığından invertere gerek kalmadan kapasite ayarlayabiliyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi testereci -- 29 Eylül 2012; 13:57:57 >

• 2-3 ay önce İstanbuldaki Isı sogutma fuarında Güneş nerjili klima sergilenmişti.Geç oldugundan çok inceleme fırsatım olmadı ama türkiyede satıldıgını biliyorum.Fiyat olarak pahalıydı diye biliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: testereci

Güneş enerjisinden faydalanmak çok önemli bir konu. Yaygınlaşması için birçok ülkede devlet desteği var. Bazı yerlerde paneller 5 de 1 fiyata satılıyor. Ben 2004'ten beri şehir dışındaki kırevimin aydınlatma, hidrofor, vantilatör vb az enerji isteyen ihtiyacımı toplam 80 watt'lık 5 adet panelle karşılıyorum. Bunların ürettiği enerjiyi bir adet şarj kontrol cihazı ile 4 adet 17 amperlik kuru aküde depolayarak gece gündüz ihtiyacım karşılanıyor. Ancak ısıtma, çamaşır - bulaşık makinesi gibi sarfiyatı yüksek işlerde güneş enerjisinden yararlanmak için ilk maliyeti yüksek profesyonel sistemlerin kurulması gerekli.

AliExspress'te incelediğim klimaların çoğu hybrid. Yani güneş enerjisinin yetmediği zamanlarda şebeke ceryanını kullanıyorlar. Bunların tasarruf iddiaları bana pek gerçekçi gelmedi. %100 sistemlerde ise sadece panel ve klima özellklerini belirtip pazarlama ayağına akü olayını örtbas etmişler. Yaklaşık hesapla 0,6 kw/saat tüketim için en az 3,6kwlık panel ile 12 adet 100 amperlik akü gerekli. 3,6 kwlık panel neredeyse 30 m2 yer kaplar. Akü problemi zaten malum.

Güneş panelleri doğru akım üretir. Doğru akımı alternatif akıma çevirmek için inverter kullanılır. Klimalarda ise alternatif akımı doğru akıma çevirmek için inverter kullanılıyor. Sanırım güneş enerjili klimalar direkt doğru akımla çalıştığından invertere gerek kalmadan kapasite ayarlayabiliyorlar.

Geç oldu biraz ama :) AliExspress'te satılan fotodaki gibiyse, parabolik yoğunlaştırıcı kullanmışlar yani elektrik üreten güneş panellerinden en az 5 kat daha verimliler, direk ısı üretiyorlar. Stirling motorla kombine edilirlerse yüksek verimle elektrik üretirler. Google görsellere "parabolic solar collector" yazıp daha iyi anlayabilirsiniz.

Evinize aynı ebatta parabolik yoğunlaştırıcı takabilseydiniz (Türkiye de henüz yok) , çamarşır-bulaşık makinalarını da rahatlıkla çalıştırırlardı.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.