Şimdi Ara

Güneş enerjisi ile elektrik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ufak çaplı bir araştırma yaptım ve bilgime bilgi katmak için buradayım. Bir sistem kurarak bende kullanmak istiyorum, kafamdaki herşey net değil sadece sormak istediklerim var ve cevaplarsanız çok mutlu olurum.Öncelikle bu sistem ile bir masaüstü bilgisayar, aydınlatma, modem, ses sistemi çalıştırmayı düşünüyorum tabi ileri yönelikde olacağı için yorumları bu şekilde bekliyorum. Elektrik, Elektronik mühendisi değilim arkadaşlar anlatırken biraz bana göre anlatabilirseniz sevinirim.

1.Güneş panelleri watt olarak ayrılmışdır bunu biliyorum daha fazla çeşit varsa paylaşırsanız sevinirim. şu anda kafamda 2x250wt güneş paneli var nasıl olmalı çok çeşitli midir.
    2.depolama için jel akü olacak. 1 adet 12v/200amper yeterli midir ve bu güneş paneli bu aküyü kaç saatte doldurur ve bu akü kaç saatte boşalır.
    3.diğer sistem gereksinimleri genelde araştımalarıma göre şebeke elektriği için gereken inverterler. İleri düşündüğüm için 3000 watt tam sinüs inverter var aklımda.
    4.tabikide şarj kontrolcü her bir güneş paneli için bir adet mi almam gerekir yoksa bir adet ile 2 veya daha fazla güneş paneli bağlayabilirmiyim.

• Konuyu yanlış yere mı açtım acaba bilgilendirebilir mı beni. Bu arada boş durmadım tabiki bir çok araştırmada yaptım tabiki. Böyle bir tablo yaptım sizce doğru mudur?

Güneş enerjisi ile elektrik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzhancekic -- 31 Aralık 2016; 18:44:50 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.