Şimdi Ara

Güneş Enerjisi ile Şarj aleti Yaptım Şarj edeceğine Şarj Yiyor ! Yardım !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar küçük ve basit bir proje yaptım. 1W 5V 'luk bir güneş pili aldım. Usb kablosunu güneş piline şu şekilde bağladım ; Güneş pili, bataryanın enerjisini çekmesin diye de diyot'u usb'nin kırmızı kablosuna diyotun diğer ucunu da güneş pilinin artı kutbuna sadece güneş pilinden bataryaya enerji aktarımı olacak şekilde lehimledim

Bu şekilde projeyi tamamladım ve telefonu şarj etmek için denedim. Güneş altında şarj olduğunu gösteriyor. Bir sorun yok şarj oluyor gösteriyor ama her 10 dakikada bir şarjımdan %1 azalma oluyor. Muhtemelen güneş pili bataryamdan enerjiyi çalıyor. Fakat bu şekilde olmasın diye diyot yerleştirdim, anlayamadım işin doğrusu. Velhasıl çözemedim de. Bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.

• Anlasam yardım ederdim
  • Çok güzel proje olmuş gerçekten. Tebrik ederim. Öğle saatlerinde denediniz mi? Bir de güneş pilini başka bir cihazla deneyin belki bir sıkıntı vardır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefonun Android sanırsam Google Play den Ampere adlı uygulamayı indirip öğle vakti telefonuna bağlayıp kaç amperle şarj ettiğini buraya yazabilirsen en azından sıkıntıyı anlayabiliriz
  • Devreye bir diyot daha ekleyip komple güneş pilinin giriş ve çıkışı ile oynanabilir. Çıkış gerilimi biraz yükseltilip voltaj düşümü engellenebilir.
  • 4.7 yada 5.8 lik zener diyot baglada fazla voltaj gelirse yakmasin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.