Şimdi Ara

Günlük Besin İhtiyacı ve Antreman (Yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bi siteye girip günlük kalori ihtiyacımı hesapladım .

Yaş 25
    Boy 1,79
    Kilo 72
    Aktivite durumuna haftanın 3-5 günü spor dedim .

Kilomu korumam için gerekli değerler ise günlük 2755 kalori , 103gr protein çıktı, 378gr karbonhidrat çıktı. Yağı çok sallamadım ne yalan söyleyeyim

Sonra üşenmedim yediğim içtiğim çoğu şeyi ölçtüm biçtim fakat istediğim proteini bulamadım .

Mesela sabah (09:30-10:30) 100g parantezinde ( beyaz ekmek , yumurta , tereyağ, bal , zeytin ) hesabı yaptım yaklaşık 15,5 gr protein aldığımı hesapladım .

Sonra ara öğünde(12:30-14:30) 40g fındık , 40 g badem , 1 elma ve 1 portakal olarak hesapladım 16g protein çıktı .

Akşam yemeğinde ( 16:00-17:00) 100g parantezinde pilav, et , yoğurt , ekmek olarak hesapladım yaklaşık 43,1g protein çıktı .

Son olarak spordan sonra (19:30-20:30) 1 ufak çikolatalı süt, 1 muz sıkıştırdım 4g protein oldu . Peşine meyveli yoğurt ekledim 500g'da yaklaşık 13,5 protein var .
    Cırcır olmazsak tabi en son 18,5g protein oldu .

15,5+16+43,1+18,5 = 92,1g yaptı .

Yaklaşık günlük kalori değeri ise 2750 yapıyor .

Karbonhidrat değerleri ise yaklaşık 359g oldu .

Bu öğünler örnekti sadece , hergün kuruyemişe abanırsak ciltte yağlanma problemi oluyor .

Farklı besin olarak ne önerirsiniz ara öğünlerde ?

Görüldüğü gibi protein ihtiyacım yaklaşık 11g eksik kalıyor , karbonhidrat değeride yaklaşık 19g eksik kalıyor çok önemlimi ?

Ekstra protein tozu takviyesi almama gerek varmı ?

Protein tozu olarak şöyle bi ürün bulmuştum .
    1 Ölçekte
    101kcal **Enerji
    0,5gr **Yağ
    0gr **Karbonhidrat
    24gr Protein

Önerirmisiniz ? Marka HL isowhey 1400 olması lazım .

Antreman programımı özet olarak söylüyorum .
    Haftanın 4-5 günü çalışıyorum .

Pazartesi : Göğüs+ Biceps + Mekik
    Salı : Sırt + Triceps + Mekik veya Dinlenme

Göğüs,Biceps,Triceps,Sırt idmanlarını 2şer hareketle çalışıyorum .

1 hareketi ortalama 3 set , 8-12 tekrar arası yapıyorum .

Ortalama ağırlıkta çalışıyorum .
    Biceps için yaklaşık 20kg uzun bar , 10kg x2 dumbell . Triceps içinde dumbell kullanıyorum .
    Göğüs için bazen dumbell çalışıyorum . Bazen istasyonda çalışıyorum 5-6cı seviyede .
    Sırt için bazen el yayı kullanıyorum , bazen istasyonda çalışıyorum oda 6cı seviye .
    Mekik 5-10 dk arası çalışıyorum .
    İstasyondaki ağırlıklar Ibs cinsinden kg'ye çevirince yaklaşık 27,2 kg yapıyor .
    Üzerinde bi ağırlık daha var tahminimce onunla 30a tamamlıyor .

Programa ekstra öneriniz olursa söyleyebilirsiniz çekinmeyin
    1 gün sonrası dinlenmeye gerek varmı ? Yoksa 2 günde 1 araya dinlenme sıkıştırayımmı ?

Cevaplarınızı bekliyorum boş geçmeyelim arkadaşlar gönlünüzden ne koparsa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RoyalSmoker -- 19 Aralık 2015; 12:46:17 >

• RoyalSmoker kullanıcısına yanıt
    5-10 gr çok önemli değil yeni başkadıpın için toza gerek yok 1 gün ara versen iyi olur şöyle bi laf var yeni başlayanlar için az daha çoktur gibi bide et tavuk başık yediğin öğünü spor sonrasına bıraksan iyğ olur gece yatmadan önce lor falan ye. Edit: bacak yok şaka mı yapıyosun bacak olmadan olmaz hocan verdiyse bidaha dinleme o adamı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nehoo -- 18 Aralık 2015; 17:32:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok hocam yeni değilim aslında . Yani şöyle 3 aylık periyotta zaman zaman ara veriyorum zorunlu olarak . 1 ay 18 gün civarı spor yaparken diğer ay 3-5 günde kalabiliyor bazı aksaklıklardan dolayı .

Ayrıca salonda yapmıyorum evde yapıyorum bu hareketleri .

3cü program olarak Omuz ve bacak koymayı planlıyorum. Özellikle uyguladığım bacak programım yok şuanda .

Arada yaptığım halısaha gibi aktiviteleri saymazsak .

Pazartesi : Göğüs Biceps

Salı : Dinlenme

Çarşamba: Sırt Triceps

Perşembe : Dinlenme

Cuma : Omuz Bacak

Cumartesi : Göğüs Biceps

Pazar : Dinlenme

Bu şekilde nasıl olur ?
  • RoyalSmoker kullanıcısına yanıt
    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=65501832 Dediğin tarz iyi verim alabilirsin ama bence full body yap ilk 6 ay falan hatta sonsuza kadar fullbody yap diyenlerde var ama bence ilk 6 ay kesin fullbody

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam günlük değerlere o kadar takılma sen alabildiğin kadar almaya çalış , ayrıca meyve'yi çok önemseme fruktoz sorunu var.

Kuruyemiş olarak fıstık , badem yeterli bence zaten bi avuç yağlandırma yüzde yapacağını sanmam pek
  • O konuyu favorilere eklemiştim zaten . Hemen hemen aynı programı uyguladığımı onu farkettim .
    Elimden geldiğince yapmaya devam edicem sağol hocam
  • StoryBro kullanıcısına yanıt
    Konuyu açarken baya inceleme yapmıştım . Body forumlarına girip en ince detaylara kadar inceledim öyle diyim .

Genelde herkes yediğine içtiğine dikkat ediyor ki zaten bu spor düzgün beslenilmeden faydalı olmuyor malesef .

Ben meyve konularında pek problem görmemiştim ?

Benim şekerle pek ilgim yok . Yaklaşık 1 senedir şeker kullanmıyorum , sadece haftanın 1 günü yada 2 3 haftada bi arada tatlı yerim o kadar .

Meyveyi şeker hastaları fazla kaçırmasın gibi bişey okumuştum sadece .

Kuruyemiş konusunu günlük olarak söyledim . 1 aylık süreçte sürekli devam edilirse malesef yağlanma yapıyor .
    Gerçi kişiden kişiye farklılık gösterebilir . Ama haftanın 2-3 gününde alınması dediğiniz gibi çok problem yaratmaz bencede .
  • quote:

Orijinalden alıntı: RoyalSmoker

Konuyu açarken baya inceleme yapmıştım . Body forumlarına girip en ince detaylara kadar inceledim öyle diyim .

Genelde herkes yediğine içtiğine dikkat ediyor ki zaten bu spor düzgün beslenilmeden faydalı olmuyor malesef .

Ben meyve konularında pek problem görmemiştim ?

Benim şekerle pek ilgim yok . Yaklaşık 1 senedir şeker kullanmıyorum , sadece haftanın 1 günü yada 2 3 haftada bi arada tatlı yerim o kadar .

Meyveyi şeker hastaları fazla kaçırmasın gibi bişey okumuştum sadece .

Kuruyemiş konusunu günlük olarak söyledim . 1 aylık süreçte sürekli devam edilirse malesef yağlanma yapıyor .
    Gerçi kişiden kişiye farklılık gösterebilir . Ama haftanın 2-3 gününde alınması dediğiniz gibi çok problem yaratmaz bencede .

Hocam beslenmene dikkat etme takma derken ekmek ye kızartma ye cola iç anlamında değil atıyorum şöyle diyenleri görüyorum forumlarda
    500 gr tavuk yersem kilo alırmıyım 300 gr yersem nolur , yulafı çok yedim nabıcaz

bu anlamda yani amaç zaten sağlıklı beslenme sağlıklı beslenirsek kalori şeyi pek sorun olmaz o kadarda tabi iyi antreman yapıyorsan

• StoryBro kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam . Başta yazdığım gibi kilo 72 . Bana kilom düşük geliyordu ama testlerde normal çıktı.

Kilo almak için gereken kaloriden 500kal fazla almaya çalışın deniliyordu onuda belirteyim .

Diğer basit soruların cevabını nette araştırıp buldum . Tam verim almak isteniyorsa besin değerlerini tam tutturmak şart .

Ekstra hareket videolarıda mevcut zaten , onlarda doğru yapıldığı zaman pek problem kalmıyor gibi .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.