Şimdi Ara

Gurbetçiler ve Türkiye hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet beyler 2 aydır işim dolayisi ile kisa süreliğine de olsa belçikaya geldim. Sosyal medya aracılıgı ile benimde kin ve neredeyse nefret duymaya başladıgım gurbetçiler ve genel durum hakkında yazacagim.

Kimse burada ırkçilik var diyemez. Herkes saygili ve hoşgörulu genel anlamda. FAKAT, burada turk insani vb. gruplar her zaman ikinci vatandaş. Bunu her zaman hissedebilirsiniz. Bu ırkçilik degil. İrkçilik denilemez ama başka bir ismi olmali bence. Bunu akilda tutalim.

İkinci olarak türkler buraya 50-60 sene önce bilmiyorum belki daha önce gelmiştir. Ama hala izole toplum arkadaşlar. Yerel halkla olan en buyuk sosyal ilişkileri iş. Varin siz düşünün. Arkadaş olma, dişarida bir içki içme, vs. görmedim hiç. Kiz arkadaş-evlenme olayina girmiyorum bile. Kopuk bir şekilde yaşiyorlar. Ve genellikle tüm türkler lisans gerektirmeyen işlerde çalişiyor. Bu da bir şekilde yine alt sinif kavramini perçinliyor.

Bunlara sekonder gurbetçilerde buraya olan bir öfke ve hırs var. Ülkeye, yönetime, insanlara olan bir kızgınlık ve bunun zıttında aslında yaşamadıklari ve bilmedikleri türkiyenin çok güzel ve yaşanilabilir oldugu sanrısı.

Ek olarak burada erdogani tum avrupa taniyor ve istemiyor-korkuyor gibi bir durum var. Bunun sonucu olarak da gurbetçiler tarafindan büyük ilgi goruyor.

Gurbetçiler burada türkiyeden bir haber yaşiyor. Çoğunlukla soyledigim işlerde çaliştiklari icin hep biz cok calişiyoruz modundalar. Buyuk bahçeli şehre yakin mustakil bir ev, mercedes G serisi jip ve bir hb mercedesi olan gurbetçiye sorarsaniz 20 yildir çalişiyor. Fakat yine ayni şekilde 20 sene turkiyede asgari ucretle çalişan birisi bunlardan bir tane bile alamaz.

Turkiye cok guzel yegenim vallah cok iyi diyen dayilara abi 30bin₺ kredi çektim ayda 2bin₺ odeyecegim bir bucuk yil deyince, keh keh 3bin eyro eder. O ne amk diye gülüyorlar. Hepsinin altinda gerçekten son kasa premium araçlar var.

Burada primer ihtiyaçlar gerçekten ucuz. Türkiyeden ucuz hatta. Ve adamlar euro kazaniyor arkadaşlar. Kıyası siz yapin.

Benim gözlemlerim bu şekilde. İstisnalar tabikide yazdigim her noktada olabilir. Bunlari gurbetçileri suçlamak için yazmadim. Sadece onlarin neden böyle davrandiklarini bir şekilde anlamaya çalişiyordum.

Ama eğer avrupaya gelmek gibi bir hayaliniz varsa hiç geç kalmayin. 18 yaşini doldurup ya da doldurmadan bir şekilde gelmeniz şeklinde tavsiyem. Okul vs ne varsa birakabilirsiniz bence. Ben artik 30u geçtim ve maalesef dönmek zorundayim. Her ne olursa olsun önümüzdeki 5-10 sene de ülkeden bir yol olmayacagi için bu şekilde yaşayip ölen milyonlanlarin-milyarlarin içerisinde kaybolup gidecegim. Herkesin hayallerinin gerçekleşmesi umidiyle. Hayirli forumlar. Gurbetçiler ve Türkiye hakkında

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Rabbim hepimize o güzel topraklara gitmeyi nasip etsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne bok yedikleri beni ilgilendirmiyor. Bu ülke hakkında tek bir söz dahi söylemeye hakları yok. Almanya'da isterse sokağa sıçsınlar veya ..... umrumda değil. K

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.