Şimdi Ara

GÜRCİSTANDAN ARAÇ GETİRENLER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ARKADAŞLAR BU KONUYLA İLGİLİ SÜRÜYLE KONU AÇILMIŞ ELEŞTİRİLER YAPILMIŞ CEVAP VERECEKLERDEN RİCAM KONUYU BİLMEDEN VARSAYIMLAR ÜZERİNE KONUŞMAMALARI

Gürcistandan veya yurtdışından araç getirenler izlediğiniz yol nedir ve trafik çevirmesine girdiğinizde herangibir sorunla karşılaşıyomusunuz gümrük birliği yasasını biliyorum ama bir şekilde Türkiyede bu araçları rahat rahat kullananlar ve rahat rahat gümrükten geçirenler var.
    1-- aracı nasıl gümrükten geçiriyolar
    2-- araç türkiyede nasıl kullanılıyo yasal olmamasına rağmen

Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

• Uzak dur paran komple çöpe gider.

https://forum.donanimhaber.com/m_120126736/tm.htm
  • 1000 kişi bir araya geldi forumda 10 yılda en az 100 konu açıldı hala Gürcistan dan arabayı şöyle getirdim veya getirmeye çalışırken donuma kadar soyuldum veya gümrükten geçirirken gümrük memurları ve polisler beni yakalayıp hanyayı konyayı tersten gösterdiler diye bir sonuç anlatan yok..dolayısı ile boş beleş laf ola beri gele geyikler..kimse bu işin dibini bulamamış..her taraf oto galeri bastır parayı herkes gibi paşa paşa satın al
  • Esasında benim durumum şu benim kardeş almanyada eşi gürcistanlı haliyle sık sık gidiyolar gürciye ben almanyadan vekaletle getirecektim ama bu kanun 2 yıla çıkınca bu işler sıkılaştı o yüzden soruyorum sıkıntı yaşayan varmı diye yoksa bu işe asla girmem kendi aracım var zaten bu araç keyif için olacak anlıcağınız bikaç trafik polisiyle konuştum kimine göre kardeşinin üzerine kullansan kimse bişey demez diyo kimine göre yasak ama kendi ğstüne oldumu sıkıntı çıkmaz diyo anlayacağınız onlarında tam mevzuattan haberi yok ama sonuçta bir risk var ben bu riskin nekadar olduğunu merak ediyorum. Galeriyle falan uğraşmıcam bilader gürciye geçince alıcam diyelimki bağlandı en kötü ihtimalle uçak parasını verir onu buraya getirir çıkarırım diye düşünüyorum . Ama tabi polis stresiylede araca binecek halim yok dediğim gibi keyif işi zaten. Bide bu işi yapıp mevzuat nedir öğreneyimki galeri aracı falan sokmadan halledeyim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kendinizi de yengenizi de boyle bir riske nasil atmayi dusunebiliyorsunuz anlamiyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mmdhyldrm

Esasında benim durumum şu benim kardeş almanyada eşi gürcistanlı haliyle sık sık gidiyolar gürciye ben almanyadan vekaletle getirecektim ama bu kanun 2 yıla çıkınca bu işler sıkılaştı o yüzden soruyorum sıkıntı yaşayan varmı diye yoksa bu işe asla girmem kendi aracım var zaten bu araç keyif için olacak anlıcağınız bikaç trafik polisiyle konuştum kimine göre kardeşinin üzerine kullansan kimse bişey demez diyo kimine göre yasak ama kendi ğstüne oldumu sıkıntı çıkmaz diyo anlayacağınız onlarında tam mevzuattan haberi yok ama sonuçta bir risk var ben bu riskin nekadar olduğunu merak ediyorum. Galeriyle falan uğraşmıcam bilader gürciye geçince alıcam diyelimki bağlandı en kötü ihtimalle uçak parasını verir onu buraya getirir çıkarırım diye düşünüyorum . Ama tabi polis stresiylede araca binecek halim yok dediğim gibi keyif işi zaten. Bide bu işi yapıp mevzuat nedir öğreneyimki galeri aracı falan sokmadan halledeyim.

Arkadaş link attık birinci ağızdan yazmış adam başına gelenleri bi okuyun yav 5 dakika ayırıp.

Abin almanya'da yaşıyorsa kendi üzerine bir araç alıp 2 sene sonra çıkış yapmak üzere aracı buraya getirebilir. Birinci derece akraban olduğu için kullanma yetkisine sahip oluyorsun aracını bağlayamazlar yani.

Gürcistan'dan yasal olarak araç getiremezsin. Aracılar sınırdan geçmene yardımcı oluyor sonrası Allah'a emanet. Gürcü plaka araçlar çoğaldığı içinde devlet artık denetimleri iyice sıkılaştırdı. "Ruhsat sahibi sen oluyorsun" tarzı yazılar görüyorum ve çok gülüyorum. Ruhsat sahibi sen olabilirsin ama sen bir TC vatandaşısın, ikametgahın Türkiye'de ve Gürcistan'da oturma iznin yok. 3-5 daha atıp oturma izni aldın desek sınırdan giriş - çıkış tarihlerin belli herhangi bir sebeple 6 aydan fazla Gürcistan'da yaşaman gerekiyor başka çaresi yok yani anlayacağın yengen Gürcü olsa bile sana bir faydası yok.

• Güzel kardeşim zaten bende o yüzden üstte büyük kalın yazılarla alanlar mesaj atsın kulaktan dolma bilgilerle yazı yazılmasın diye o attığın linki okuyupta cevap yazdım ama sen benim yazdığımı okumamışsın ben o arkadaş gibi badozlama gidip gürciye geçmicem zaten komisyoncu sokmıcam işin içine ve zaten aracı gürcistanda almıcam benim kendi kardeşimin aracını alıcam kendi kardeşim bana yardımcı alacak kaldıki kardeşim kanuna göre 1. Değil 2. Derece akraba geçiyor oyüzden kullanamıyorum bu konuyuda açmamın sebebi gürciden nasıl alıp geçirdiklerine dair merakımdan o arkadaş dolandırılmış buraya dolandırılanlar yada eleştiri yapmak için değil getirenler nasıl getirdiğini yazsın bende onu öğreneyim dedim yani başka amaç yok ben zaten 1 seneden fazla araştırıyorum zaten o dedikleri gibi bi dümen varsa girmicem bu işlere
    Yinede cevap için teşekkürler...
    Saygılar sunuyorum...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bulgaristandan araba getirmek
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Gürcistan oto alım satım bu konuyu beğendi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.