Şimdi Ara

Gürültülü ortamda nasıl çalışıyorsunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.089
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kütüphane vb bir yere gidemiyorum koronanın çok yoğun olduğu bir yerdeyim ve risk grubunda olduğumuzdan evde çalışmaya çalışıyorum. Ama üst kattaki gerizekalılar resmen evin içinde at koşturuyor, çocuk sesleri diğer sesler.. Laftan da anlamıyorlar. Sizler nasıl gürültülü ortamda konsantrasyonunuzu koruyarak çalışabiliyorsunuz? Canım çok sıkkın bu konuda. :/

• çalışamıyoruz 😔

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hedef2021 kullanıcısına yanıt

Mezunum, zaten birçok şey varken üstüne bu eklenince çıldırma noktasına geldim. Şuan en büyük sorunum bu. Tek odaya kapanıp saatlerce çalışmak istiyorum ama artık şu gürültüden beynim zonkluyor. Kulak tıkacı vs de işe yaramıyor. Örneğin ders videosu izliyorum arada durdurup soruları çözüyorum kendim, yani biraz sessiz ortama ihtiyaç duyuyor insan ama bu eşşekler yüzünden dikkat falan kalmıyor. :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeryüzündebirdamla -- 9 Kasım 2020; 12:48:14 >
  • yeryüzündebirdamla Y kullanıcısına yanıt

"Kulak tıkacı vs de işe yaramıyor. "

kullandığınız tıkaç nedir ? ona göre bir şeyler diyeceğim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penanggalan -- 9 Kasım 2020; 12:50:15 >
  • Penanggalan kullanıcısına yanıt

Hocam hatırlayamıyorum işe yaramayınca atmıştım, turuncu bir şeydi. Ama tıkaçla sürekli duramam. Video izliyorum, durdurup kendim çözmeye çalışıyorum. En sonunda ben de insanlıktan çıkıp gece gürültü yapmaya başlayacağım gibi saçma sapan düşünceler aklıma geliyor.

hocam bence kütüphaneye gitmenizde yarar var. Siz önlemlerinizi düzgünce alırsanız bi şey olmaz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

Bütçeye bağlı olarak kulaküstü kulakları kapatan bir kulaklık iş görebilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: hedef2021

hocam bence kütüphaneye gitmenizde yarar var. Siz önlemlerinizi düzgünce alırsanız bi şey olmaz.

Normalde de virüs olmasa bile kütüphaneye gitmek biraz sıkıntılıydı benim için bir sağlık sorunumdan dolayı. Şimdi virüs de varken hepten sıkıntılı hocam. Acaba ben mi abartıyorum diye kendimi sakin tutmaya çalışıyorum ama çalışılmıyor sanırım gürültülü ortamda da ben de tek değil bu durum :/

• quote:

Orijinalden alıntı: Penanggalan

Bütçeye bağlı olarak kulaküstü kulakları kapatan bir kulaklık iş görebilir.

Önerebileceğiniz memnun kaldığınız varsa link alabilir miyim? Sürekli takmanın bir zararı olur mu hocam kulak için falan?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeryüzündebirdamla -- 9 Kasım 2020; 13:6:57 >

Valla hocam benim araştırdığım kadarıyla "kulakiçi" kulaklıkları kulak dibine kadar sokmadıkça zararı olduğu yok. Diğer öneri konusuna gelirsek benim kullandığım kablosouz bi kulaklık var ama biraz pahalı. Bir bakarsınız "ANKER Q10" Müzik için bir kulaklık o açıdan baya iyi. Bütçenizi de pek bilmiyorum.

Onun haricinde kulaklarınızı tamamen kapatacak yani dıştan saracak bir kulaklık bakabilirsiniz. Ben biraz baktım F/P olarak şunlar olabilir belki.

Bütçenize göre bakarsınız. Attıklarım hakkında bilgim fikrim yok sadece görünüş olarak kulakları kapatıyorlar.

Ek olarak bilgisayardan videoları izliyorsanız "volume booster" eklentisi ile videonun sesini %200 e kadar açıp diğer sesleri daha fazla bastırabilirsiniz. Bazı hocaların sesi çok kısık olunca ben böyle yapıyorum mesela.

https://www.hepsiburada.com/rampage-rm-k27-x-jammer-rgb-mikrofonlu-kulaklik-p-HBV00000W41Y7

https://www.hepsiburada.com/rampage-sn-r9-oyuncu-siyah-mavi-mikrofonlu-kulaklik-p-BDUCZLKPC-28752

https://www.hepsiburada.com/rampage-sn-rx2-avazz-siyah-oyuncu-mikrofonlu-oyuncu-kulakligi-p-HBV00000GLCNH

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penanggalan -- 9 Kasım 2020; 13:12:37 >

• Penanggalan kullanıcısına yanıt

İnceleyeceğim bu linktekileri hocam teşekkür ederim.

• Kulaklığı takıp arkadan şarkı açıyorum ses seviyesinide düşürüyorum güzel oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: yeryüzündebirdamla

Önerebileceğiniz memnun kaldığınız varsa link alabilir miyim? Sürekli takmanın bir zararı olur mu hocam kulak için falan?

Alıntıları Göster

hocam bazen ben de gürültüden rahatsız oluyorum kulaklık bozulunca xiaomi earbuds almıştım f/p açısından güzel ben 150ye almıştım 130 olmuş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dolmalikbiber D kullanıcısına yanıt

Hocam bazen değil ki, resmen tüm gün. Çocuklardan nefret eder oldum, çocuk sesinden nefret ediyorum artık. Odaklanmamı o kadar etkiliyor ki. Uzun bir aradan sonra ilk kez bu yıl sınava hazırlanıyorum ve başka şansım da olmayacak yks olmazsa başka yollardan devam edeceğim mecburen, hayalim yüksek bunun içinde çok çalışmam gerek. Ama ister istemez etkiliyor. Sinirden oturup ağladım bugün. Oda değiştirdim, çözüm olmadı. Ne yaptıysam olmadı. En son ben de böyle hayvanlık yapacağım, onlarda rahatsız olsunlar diye ama işte ben de öyle bir durumu yapacak kişi değilim. Şu saatte bile tak tuk sesler gelirken bunları yazıyorum. Baya dolmuşum.

Öneri için sağ olun hocam, ona da bakacağım..

Hocam sizi o kadar iyi anlıyorum ki... İstanbula gittiğimde ev tutmuştuk giriş kattı. Önlisans okuyordum ilk sene tık yoktu, ikinci sene üst katıma doğulu aile taşındı. Tüm gün boyunca çocukları ordan oraya ordan oraya atlayıp zıplamasın mı... Polisi arıyorum yok site yönetimine şikayet ediyorum yok... Artık gece 12 de güvenliğe gidip şikayet ediyordum. En sonunda beyefendi şikayetimden rahatsız olmuş tehditler savurmaya başladı bana. Öğrenciyim diye demediğini bırakmadı ve ben bu olaydan sonra o kadar masraf yapıp ev değiştirmek zorunda kaldım. Dgs ye hazırlanıyordum o sene birde. Tam kahvemi hazırlıyorum test kitabımı önüme koyuyorum ilk soruyu okurken patır patır ses... Yeni taşındığım evde de çocuk parkında tüm gün bir çocuk çığlık atıp duruyordu bir yerleri yırtılana kadar. Ben çocuklardan komple nefret eder oldum öyle ki psikolojik rahatsızlıklarım başladı resmen, azıcık çocuk sesine direk başım ağrıyor artık. Bize bunları yaşatanlar Allahından bulsun başka bir şey demiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ösymdekituvaletpompası

Hocam sizi o kadar iyi anlıyorum ki... İstanbula gittiğimde ev tutmuştuk giriş kattı. Önlisans okuyordum ilk sene tık yoktu, ikinci sene üst katıma doğulu aile taşındı. Tüm gün boyunca çocukları ordan oraya ordan oraya atlayıp zıplamasın mı... Polisi arıyorum yok site yönetimine şikayet ediyorum yok... Artık gece 12 de güvenliğe gidip şikayet ediyordum. En sonunda beyefendi şikayetimden rahatsız olmuş tehditler savurmaya başladı bana. Öğrenciyim diye demediğini bırakmadı ve ben bu olaydan sonra o kadar masraf yapıp ev değiştirmek zorunda kaldım. Dgs ye hazırlanıyordum o sene birde. Tam kahvemi hazırlıyorum test kitabımı önüme koyuyorum ilk soruyu okurken patır patır ses... Yeni taşındığım evde de çocuk parkında tüm gün bir çocuk çığlık atıp duruyordu bir yerleri yırtılana kadar. Ben çocuklardan komple nefret eder oldum öyle ki psikolojik rahatsızlıklarım başladı resmen, azıcık çocuk sesine direk başım ağrıyor artık. Bize bunları yaşatanlar Allahından bulsun başka bir şey demiyorum.

"doğulu aile"

• Allah sabır versin hocam. Benim odamın duvarları ince olduğu için yan komşunun televizyon sesi geliyor. Ben de paragraf çözerken kulaklığı takıyorum fakat çalıştırmıyorum. Paragrafı içimden değil, sesli okuyorum ve böylece sıfır ses duyuyorum(Zevkine bazen düşük düzeyde tren, kütüphane sesi açıyorum laptoptan, kulaklığı hala çalıştırmıyorum). Konu anlatım videoları izlerken zaten video sesi bastırıyor dış sesleri. Bütçen varsa aktif gürültü önleyici alabilirsin. İyi dersler

Ekleme: Yazdıklarına göre, tek çare aktif önleyici diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dolmalikbiber -- 10 Kasım 2020; 3:50:47 >
  • Ya kütüphaneye gidin ya da gece çalışın. 4-5 gibi kalkın. Veya yağmur sesi falan dinleyebilirsiniz çalışırken. Kulak tıkacundan daha etkili.

• Mecbur alıştım gürültülü ortamda çalışmaya. Çünkü bir evde 7 kişi + 1 bebek olunca mecbur kalıyorsun. Hocam tek önerim biliyorum zor ama odaklanmak. Elinizden gelenin en iyisini yapın ve şunu düşünün: bu gürültüyü bahane edip calismayabilirdim ama uğraşıyorum bir şeyler başarmaya çalışıyorum. Bomboş oturmaktan daha iyidir.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.