Şimdi Ara

Gürünmeyen harici diskimi CMD komutu ile bulduktan sonra yine kayboluyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir diskimi YouTube'da izlediğim bir videodan esinlenerek harici bir diske yedekledim, ancak yedeklediğim disk kayboldu ve çalıştığı halde hiçbir yerde görünmüyordu, CMD komut istemi ile diskimi buldum, ve H harfi ile isimlendirdim, ancak bilgisayarımı kapatınca veya yeniden başlatınca tekrar kayboluyor.

Sorun disk kablosunda veya giriş portlarında değil, bulduğum disk ve kullandığım CMD komutları ile ilgili ekran görüntüsünü aşağıya ekledim.

Ben bu diski nasıl kurtarabilirim?

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi refikilhan -- 12 Temmuz 2024; 14:41:45 >

• İlgin için çok teşekkürler dostum, verdiğin linkdekilerin hepsini denedim, sonuç olarak "There is no partition selected.

Please select a partition and try again." yani "Hiçbir bölüm seçilmedi.

Lütfen bir bölüm seçin ve tekrar deneyin." diyor

Beni bu sorundan kurtarın

Teşekkürler

• refikilhan kullanıcısına yanıt

bu komutları girerken bölüm gizli olması lazım

ya da disk yönetiminden gizli part. tıklayıp göster de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi potti34 -- 12 Temmuz 2024; 17:8:6 >
  • potti34 P kullanıcısına yanıt

Değerli dostum, bilgisayar konusunda çokta fazla bilgili sayılmam o nedenle tam anlayamadım, disk yönetiminde gizli part diye bir yer bulamadım.

Ben de daha önce ayni işlemi yapmıştım, açtığım konuda da ekran görüntüsünü koymuştum ama beb o zaman bunu kendi diskim sandım sevinçten çok dikkat etmemişim oysa bu sistemin bir parçası olduğunu öğrendim dostum.

Sanırım benim Samsung 1 Tb diskimi kurtarma umudumu yitirmeye başladım.

burada ki bölümler tek bir disk ve 2tb mi ve ayrıca 1tb samsung var o mu hiç gözükmüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi potti34 -- 12 Temmuz 2024; 18:41:52 >

Orada görünen "Kingston Fury Renegade 2TB PCI-e 4.0 NVMe M.2 SSD" C-D-E olarak 3 e böldüm. En alttaki volüm 4 yazanı sevincimden tam bakmadan portable diskim sanmıştım, ama sonra boyutunu görünce sistemin bir parçası, belkide kurtarma bölümü olabilecğini anladım.

yani harici olan 1 tb samsung gözükmüyor ? öncellikle harici diski kutusuyla başka bir pc ye takman lazım. bu dockstation mu yoksa kutulu mu yazmamışsın. kapalı kutudaysa içinden çıkarıp bilgisayara sata kablosuyla bağla.

• Tamam dostum. netebook a da takayım, içini açmak sanki biraz zor gibi, ekran görörüntüsüne de bakarsan, arkasındaki plastik şeyleri çıkarıp içini kazıdım ama vida gibi bir şey bulamadım kenarlarına baktım sanki ek de yok , yinede

açmaya çalışacağım.

Sonucunu burada sana yazarım.

Değerli dostum,

Bendeki her ne kadar SAMSUNG yazıyorsada sanırım seagate firmasına Samsung adı ile yaptırılıp satışa konulmuş, ben en çok bilgisayara takınca girişte duyulan sistem sesine de güvenmiştim, sistem bu diski görüyor ki bu sesi veriyor diye düşünmüştüm ama olmadı, linkteki videoyuda izledim, oradaki sanki benimkinden farklı, gösterdiği yerde hiç vida izi bile yok.

Bendeki her ne kadar SAMSUNG yazıyorsa da sanırım Seagate firmasına Samsung adı ile yaptırılıp satışa konulmuş. Arkasındaki etiketten bu anlaşılıyor.

Sen çok iyi bir insansın , benim için günlerini harcadın.İnanki senin bu iyi niyetli yardım severliğin beni çok mutlu etti, sende çaba sarf ettin ama sanırım bu portable har disk çöplük olmuş.

bunları deneyin...

-aynı kablo ile başka laptopa takın. ses var ama yedek olarak görünmüyorsa kutuyu kulağa yapıştırıp içinde tık tık tık ses geliyor mu diye bakın. bu ses geliyorsa arıza var demektir(kafa atma sesi). kutuyu açıp içindeki hdd çıkartıp devre kartını satın alabilirsiniz bir ihtimal sorun çözümlenecektir.

- başka kablo ile başka pc/laptop deneyin.

-içinden hdd söküp 2.5 inc sata to usb kablosu alıp deneyin. (hariciye taktığınız kablonun konnektörü arızalanmış olabilir)

Faween 20610 2.5 HDD USB 3.0 To Sata Kablo Fiyatı (hepsiburada.com)

ayrıca bu modelde içindeki hdd çıkışı da usb li olabilir. bu durumda sata to usb yerine usb to usb kablosu gerekir.

1 TB harici 2.5 inç disk sorunu Samsung HX-M101TCB/G model | DonanımHaber Forum (donanimhaber.com)

ayrıca pcb boardlar var st1000lm025: AliExpress'te ücretsiz gönderimle st1000lm025 satın alın version

hdd çıkartınca model nosunu yazın (resim ekleyin)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi potti34 -- 13 Temmuz 2024; 13:42:13 >

• 👍

Teşekkürler dostum, artık pes ettim, kutu açılmıyordu açarke kutu kırılıp parçalandı , içinden çıkanlardanda da bir şey anlayamadım ve çöpe attım, yapacak bir şey yok, sen destek için elinden gelen her çabayı gösterdin, tekrar teşekkürler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.