selam üstadlar size bir sistem hakkında danışmak istiyorum.biz güvenlik sistemi kuralım dedik kamera montajına kadar bir sorun yok,sorun uzaktan bağlantı,kamerayı bağladığımız yer iki ev arası 100 mt ve biz net olmayan eve bağlamak zorunda kaldık kamera olamayan evde net var hatta çatıda out door acces point var ve kameralı evde 3 4 kademe çekiyor laptopla.şimdi bana nasıl bir sistem lazımki? acces pointteki neti dvr cihazına taşıcak ve uzaktan bağlantı için kullanabiliceğim ? mesele bir ikinci acces point alarak onuda alıcı olarak çalıştırıp net elde edebilirmiyim cevap veriseniz sevinirim saygılar.
Söylediğiniz gibi ikinci bir Access Point alıp, kablosuz gelen interneti kabloluya çevirip + kablosuz alanını artırabilirsiniz. Örneğin Airties buna MESH diyor. Diğer markalar için geçerli mi bilmiyorum ama Airties'da böyle bir yapı kurarsanız WEP şifreleme kullanmak zorundasınız. WPA kullanılamıyor.
elektroniker arkadaşın dediği gibi. Kablosuzla gelen interneti kablolu yapman gerekir. Nasıl yaparsın? Kendi kullandğm sistemden örnek vereyim. Tp link WR543g modemi al client ap rother konumunda kablosuz la gelen sinyali kablolu sisteme çevir. Ister DVR kayıt cıhazının DHCP modunda bağlanıp modem uzerınden acses poit modemin bağlı olduğu modem uzerinden ucretsiz uzaktan izle. İster sabit veya statik iple uzaktan izle tek çozumun bu olacaktır kanımca
eyvallah hocam o zaman şifrelemeyi değiştiricez ve karşı tarafada bir acces point alıcaz onuda alıcı olarak ayarlıcaz işlem tamm heralde