< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Güz Dönemi Hakkında Şahsi Görüşüm (3. sayfa)
-
-
Evlerde öyle bir düzenleme yok. Kontratı iptal edip çıkmayı deneyebilir ondada eşya falan aldıysa taşıması lazım
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bir belirsizlik ve kötü durum da ben ekleyeyim:
Hadi diyelim KYK Yurdundaki interneti fiber çekip hızlandırdılar, arkadaş kişi başına aylık 16 GB kota koyuyorlar. Evet, şaka değil yanlış değil 16 GB KOTA. Bu kotayı aştığında ise hızın 256 Kbps'e düşüyor. Kullanılamayacak bir hıza yani.
Öğrenci bu kotayı hibrit eğitimde derslere nasıl yetirebilsin? Hadi diyelim bir şekilde girdi ve ucu ucuna yetti kota sonra ne yapacak bu insan? Hiç mi kendine zaman ayırıp araştırma yapmasın, video izlemesin, eğlenmek için müzik dinleyip film izlemesin.
-
Bir de Türkiye'de ikamet edip, üniversitesi Kıbrıs'ta olanlar var.
Üniversitem kıbrısta ve mezuniyete son iki dönemim kaldı. Derslerimin hiçbirinde uygulama gerekmiyor ama okul daha geçen gün duyuru yaptı.
"Yüz yüze (seyretilmiş) eğitim modeli uygulanacaktır." diye. Seyreltilmiş ne demekse artık?
Sıkıntı şu ki, adadaki (kktc) sağlık sistemi çok ama çok kötü. Hatta sağlık sistemi yok bile diyebiliriz.
KYK yurdu, şehirde sadece bir tane ve bu yurda alınanların %75'inin bir yerlerde dayısı, amcası vs. olduğu için kyk'ya girebilmiş kişiler.
Diğer yurtlar ise aşırı pahalı. Çift kişilik odaların fiyatları yıllık 18000 liradan başlıyor. Ve kıbrısta hiçbir yurtta yemek verilmiyor.
Normalde dönemlik sözleşme yapan bu yurtlar, artık bu yıl itibariyle yıllık sözleşme yapmadığınız sürece size oda vermiyolar. (Çünkü biliyorlar ki okullar tekrar online eğitim geçecek)
Ve yukarı sağlık sisteminin kötü olduğundan bahsetmiştim. Buna bağlı olarak, adada korona vakası çıktığında, direk adaya gemiyle giriş-çıkışlara kapanma geliyor ya da okulları online eğitime geçiriyorlar. Bu durumda da normalde 300-500 arası olan uçak biletleri, 1000 lira civarına çıkıyor. Bunlar varsayım değil bu arada arkadaşlar. Korona ilk çıktığında adadaydım ve olmuş şeyleri söylüyorum.
kktc, tamamen öğrencilerle ekonomiyi döndüren bi ülke ve şu anda açlıktan nefesleri kokuyor. Ada esnafı şu anda ellerini ovuşturuyor para gelecek diye :) (Adada alkol dışında yiyecek ve içeceklerin buraya göre çok daha pahalı olduğunu belirtmeme gerek bile yok sanırım. Kıbrısın pahalı olduğu meşhurdur)
Adada 1 ay içinde vakalar ortaya çıkacağını ve eğitimi online eğitime geçireceklerini bildiğim için, tek bir yurtla dahi görüşmedim. Normalde salgından önce, Temmuz ayında yurdumu ayarlar, uçak biletimi satın alırdım. Bu arada okulda irandan, mısırdan, libyadan, kuzey afrika ülkelerinden, moracodan gelen çok fazla yabancı öğrenci var. Ve bu ülkelerden birçoğu salgın konusunda, Türkiye'den daha kötü durumdalar. Ne ada, ne okul ne de yurtlar yabancı uyruklu öğrencileri denetleyebileceğini sanmıyorum.
Şu anda adadaki okulların tek amacı, öğrencilere yurt kiralatmak, 1-2 hafta sonra ise tam online eğitime geçirmek.
Eğer kıbrısta üniversite kazanmış arkadaşlarımız varsa, tavsiyem beklesinler. Zaten Kıbrıstaki üniversitelerin çoğunun ders başlangıç tarihi ekimin başı ya da 2.haftası. Türkiye'de de muhtemelen vakalar patladıktan sonra Eylül sonuna yüzyüze eğitime son verecekler. KKTC'deki üniversiteler YÖK'e bağlı olduğu için alınan kararı uyguluyor.
Boşuna 20-30 bin lira gibi yurda ödeme yapmayın. En kötü 1-2 hafta devamsızlık yapın. Ekim ayı sonunda yüzyüze eğitim yapan bir üniversite kalmayacak. Kalırsa da tıp, dişçilik vb. gibi yüz yüze olması zorunlu olan bölümler kalacak bence.
-
Hocam şimdi insanlar şeyden korkuyor, ya online'a dönmez ve battı balık yan gider hesabıyla bir şekilde devam edilirse kalacak yer yurt bulamayız diye.
Ben de aynı şeyden korkuyorum çünkü Türkiye'de yaşıyoruz her an her şey olabilir. Zaten aşılısınız diyip vakalar artsa bile kapanma getirmeyebilirler.
Durum hiç iç açıcı gözükmüyor ama hayırlısı bakalım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
üniversiteye hiç gitmeyenler farkında değil galiba, insan trafiğinin haddi hesabı yok ünilerde ve 81 ilde 200den fazla üniversite var, dolaylı olarak gerçekleşecek insan trafiğini de saymıyorum bile
quote:
Orijinalden alıntı: Swonz
üniversiteye hiç gitmeyenler farkında değil galiba, insan trafiğinin haddi hesabı yok ünilerde ve 81 ilde 200den fazla üniversite var, dolaylı olarak gerçekleşecek insan trafiğini de saymıyorum bileYazın sahil bölgelerinde oluşan insan trafiğide aynı şekilde değilmiydi ?
Mesela Muğla'ya bir günde 450 bin kişi gelmesi gibi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reodentreomantik -- 5 Eylül 2021; 16:24:5 >
quote:
Orijinalden alıntı: RhalithHocam şimdi insanlar şeyden korkuyor, ya online'a dönmez ve battı balık yan gider hesabıyla bir şekilde devam edilirse kalacak yer yurt bulamayız diye.
Ben de aynı şeyden korkuyorum çünkü Türkiye'de yaşıyoruz her an her şey olabilir. Zaten aşılısınız diyip vakalar artsa bile kapanma getirmeyebilirler.
Durum hiç iç açıcı gözükmüyor ama hayırlısı bakalım.
Kapanma olmasın zaten artık ne kapanması ya aşı olduk herkes olsun aşısını kapatalım artık şu covid muhabbetini yeter abi grip gibi bir hastalığı 10 yıl boyunca konuşup duracağız mı ?
Şuan yoğun bakımda yatanlar hep aşısızlar diye söyleniyor e tamam kendi tercihleri adam aşı olmuyorsa o riski göze alıyorsa ben niye eğitimimden geri kalıyorum ? Esnaf niye dükkanını kapatmak zorunda kalıyor.
Ya bu covid yüzünden esnaf bitti borç batağında millet intihar ediyor siz hala kapanma diyorsunuz kafayı mı yediniz Allah aşkına
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reodentreomantik -- 5 Eylül 2021; 16:13:33 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Herkes Üniversiteleri konuşuyor ancak en büyük tehlike ilkokullarda 6-11 yaş aralığında kendisini de koruyamayan çocuklarda hele de 40-50 kişilik sınıflarda (1500-2000 kişilik olullarda) herhangi bir temizlik personeli olmayan tuvalet ve lavabolarda temizlik,hijyen sosyal mesafe filan hepsi hikaye
quote:
Orijinalden alıntı: Swonz
üniversiteye hiç gitmeyenler farkında değil galiba, insan trafiğinin haddi hesabı yok ünilerde ve 81 ilde 200den fazla üniversite var, dolaylı olarak gerçekleşecek insan trafiğini de saymıyorum biledaha üniversitenin olduğu şehre varamadan otobüste virüsü kapacakların sayısı hiç de az olmayacak gibi.
bunu sağlıkçıların hepsi çok iyi biliyor ama eskiden 8 kişi bir yerde vefat etse ulusal yas ilan edilirken şimdi günce 200+ kişinin ölmesi normal karşılanıyor bu virüsten! yönetenler dahil herkes biliyor vakaların çok artacağını.
önemli olan kırmızı çizgi ! o nerede? kaç vakadan sonra tekrar kapanacak? bir ay mı sürer iki ay mı onu tartışıyorlar. bekleyip hep beraber göreceğiz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 5 Eylül 2021; 16:29:32 > -
evet ben izmirliyim ve bayram dahil çok kalabalıktı. Fakat şöyle bi şey var, plajda denizde bi şekilde mesafeyi korursunuz, para basan işletmeler gece gündüz dezenfekte etti korona artar etkileniriz diye, üniversite okumuş biri olarak diyorum imkanı yok mesafeli olamazsın.
söylediğin 450 bin kişinin belli kısmı kendi mülküne geldi kimisi herkesten uzak çadırında kaldı, otobüsle de değil herkes kendine ait aracıyla vs geliyor. ben de tatile gittim ama kendime ait aracımla kendime ait yazlığıma, plaj kalabalık değilken girdim denize, alışverişe falan gidince yine maskemizi takıyorduk, gayet izole bi şekilde tatil yaptık
üniversitede nasıl mesafe koruyacaksın? otobüsler ringler aralıksız çalışıyor kapıya yapışıp gidiyosunuz. metroyu vs. işin içine katmıyorum bile. yemekhanesi yurdu var, kampüs kalabalık ordan dağılan çeşitli yerlere gidiyor hangi öğrenciye diyeceksin izole şekilde kal diye?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
dün aöf sınavı vardı covid pozitif karantinada olan insanları da sınava çağırdılar online yapmamak için hayatımda bu kadar kalabalık görmedim açıkcası herkes ailesiyle gelmiş sınava ne hes kodu soruldu ne bir şey bazıları maskelerini bile çıkarttı sınavdayken saldılar tamamen artık şimdiden kapanma hayırlı olsun en fazla 1 ay diyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fanzi -- 5 Eylül 2021; 17:6:33 > -
inşallah virüs artmazda okulumuza gideriz yeter artık.
Aynen öyle dün rezillikti resmen maske falan bile takmadı çoğu insanquote:
Orijinalden alıntı: Fanzidün aöf sınavı vardı covid pozitif karantinada olan insanları da sınava çağırdılar online yapmamak için hayatımda bu kadar kalabalık görmedim açıkcası herkes ailesiyle gelmiş sınava ne hes kodu soruldu ne bir şey bazıları maskelerini bile çıkarttı sınavdayken saldılar tamamen artık şimdiden kapanma hayırlı olsun en fazla 1 ay diyorum.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
valla usta dediklerini dusunce ozellikle tatilden gelenler de olacak okul donusu
ekim-kasimda onlinedan kacamayacagiz givi
Arkadaslar risk alabilecek olanlar yuzyuze derslere 2 3 hafta katilmasin. Ilk haftalarda gidisat netlesir ve belki online a doner ve gitmek zorunda kalmazsiniz. Su an alinan onlemler saglikli değil bence. Okulda sınıfta mesafe mümkün degil. Bizim sinavlarda mesela bos sinif bile olmuyordu. Bazi uniler ise dersane binasi tarzinda. Yuzyuze eğitim uzun ömürlü olamaz bence.
quote:
Orijinalden alıntı: greenflash
Arkadaslar risk alabilecek olanlar yuzyuze derslere 2 3 hafta katilmasin. Ilk haftalarda gidisat netlesir ve belki online a doner ve gitmek zorunda kalmazsiniz. Su an alinan onlemler saglikli değil bence. Okulda sınıfta mesafe mümkün degil. Bizim sinavlarda mesela bos sinif bile olmuyordu. Bazi uniler ise dersane binasi tarzinda. Yuzyuze eğitim uzun ömürlü olamaz bence.2-3 hafta sonra ev yurt diye çok gezersiniz aylık +300 400 TL fazladan para ödersiniz.
Bu ihtimalde var
Aşı var artık yüzyüze eğitimin aksayacağını düşünmüyorum.Boşuna mı çıktı biontech sinovac ?
-
Hocam aha çıktı hadi normalleşelim dedik. Sonra delta su delta plusu sonrada Mu diye birşey çıkarttılar yani ne yapak anlamıyorum valla
quote:
Orijinalden alıntı: Mirzant
Hocam aha çıktı hadi normalleşelim dedik. Sonra delta su delta plusu sonrada Mu diye birşey çıkarttılar yani ne yapak anlamıyorum vallaBu saatten sonra tam kapanma veya eğitimin uzaktan olması çok saçma olur.Bu covid hiçbir zaman sıfırlanacak bir şey değil ki.
Aşı olmana rağmen ağır geçirenler oluyorsa yapacak bişey yok abi artık alın yazısı ne yapalım 15 sene eğitimi uzaktan mı yapalım ki eğitim dışında herşey aynen devam ediyor aksayan bi eğitim yani.
Okullarda mesafe dikkat edilmez diye vızırdayanlar aynı tepkiyi niye konserler için vermiyor ? yaşadığım yerde her akşam bir konser var maske mesafe falan yok niye bunlara tepki gösterilmiyor ?
Allah aşkına yani ülkede hiç bir yerde covid için dikkat edilmiyorken okullar açılcak oldu mu niye dünyanın sonu gelecekmiş gibi saçma sapan düşünüyorsunuz çok merak ediyorum. Derdiniz kopya ile ders geçmek falan mı ?
Yazdıklarımı sizin için değil genel olarak yazdım.
2 ay sonra uzaktan eğitime geçilse bile vize finalleri yüz yüze yaparlar artık online sınav dönemi biter.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reodentreomantik -- 6 Eylül 2021; 0:31:2 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X