Şimdi Ara

Güz Dönemi Hakkında Şahsi Görüşüm (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
10
Favori
8.577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
85 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu işi yürütmenin tek bir yolu var, giriş kapısında bütün öğrencilere rapid-test uygulamak.

Hastaları kapıda tespit etmek gerek, başka türlü yürümez bu iş gençler.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Cok guzel bir yazi olmus elinize saglik. Maalesef liyakatsiz yoneticiler tarafindan yonetilmenin bedelini odeyecegiz. bakanliklari tarikatlar arasinda pay edersen hicbir konuda onlem alamazsin, olduktan sonra aksiyon alamazsin. kervan yolda duzulur mantigiyla yola cikar ve husrana ugrarsin.

Herkesin atladigi bir tehlike var. 6-8 kisilik odalar insanlarin bir arada yasamasina uygun degil. Bu nedenle buralarda kalanlar sadece uyumak icin kullaniyor genelde. Sen bu adamlari 10 gun hic odadan cikartmadan bir arada tutarsan 4. gun o odada insanlar birbirini bogazlar. Ozellikle de karantinaya sebep olan kisinin uzerine yonelir tum sinir ve stres.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kimse boşuna evinden ayrılıp gidip yurt vs parası harcamasın boşuna, insanların cebine nasıl elimizi atarızın planları yapılıyor şuan. Evinizde kalın en sonunda turist dönemi bitince topyekün kapatacaklar zaten. Nakit paranızı çarçur etmeyin.

• UK'deki durum şu: Üniversiteler zaten özerk kurumlar bu baştan kabul edilmiş. O nedenle hükümetin doğrudan belirlediği bir eğitim metodu yok. Ama üniversitelerin yüz yüze eğitiminin önünde hiçbir engel yok. Hatta dersliklerde ve kampüs içinde açık havada maske kullanımı dahi zorunlu tutulmamış. Biz ise sınıflar dahil her yerde maske kullanacağız. Derslerde maske zorunluluğu saçmalık bana kalırsa. Onun dışında havalandırma gibi tavsiye tedbir kararları alınmış üniversite yönetimlerine yönelik. Oxford özelinde görebildiğim kadarıyla hibrit metod uygulanacak. Yüz yüze eğitim bölünmüş şekillerde uygulanırken online eğitim de devam edecek. Ölçüm de yine hibrit olacak. Bölümden bölüme fakülteden fakülteye değişecek şekilde online veya yüz yüze ölçüm yapılacak. Oxford ayrıca online eğitime yatırım yapmaya devam ettiğini belirtmiş, bu demek oluyor ki online eğitim artık hayatımızdan çıkmayacak bence.

Fransa: %100 yüz yüze eğitimi başlatıyor üniversitelerde. Ancak Sciences Po gibi köklü bir okulun sitesinden baktığım kadarıyla 'yabancı ülkelerden gelişlerde seyahat kısıtlamalarına tabi olanlara' veya 'sağlık riski altında olanlara' online seçeneği de sunulmuş. UK'in aksine maske kullanımı sınıflar dahil zorunlu tutulmuş (Sciences Po özelinde konuşuyorum). Eğitim etkinliklerine katılmada ve kütüphanelere girişte 'PCR veya aşı zorunluluğu' yok ancak kampüsteki etkinlikler vs için gerekli olacak.

Almanya ve diğer ülkeler için bakamadım. Veritabanı oluşmasına adına siz de katkıda bulunabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JusteMilieu -- 4 Eylül 2021; 13:42:48 >

• Babam ilkokul öğretmeni ve sınıfta 50 kişi var, 15 sıra var yani çocukların çoğu 3lü, bir kısmı 4lü oturuyor pandemi döneminde. Hani sosyal mesafe?! 50 kişilik sinfita nasıl bir sosyal mesafe bekliyorsun güya her önlem alındı maske mesafe hijyen öyle değil mi bu mu alınan önlemler ?! Sözde her şey ayarlandı her şey çok güzel fakat ne yazık ki söylenenlerle uygulama arasında dağlar kadar fark var.

• Alınan önlemlerin hiçbirine uyulmayacak bundan emin olabilirsiniz. 1 Metre mesafe alınırsa sınıfın yarısından çoğunun dışarıda kalması gerekir. 2 Grup halinde yapmaya kalksa zaman ve yer problemleri oluşmaya başlar. Her duruma hazırlıklıyız dendiğine bakmayın. Hiçbir hazırlık yok. Tek amaç öyle böyle bitirip biz yüz yüze eğitime geçtik demek. Fazlaca covid olayları çıkacak ama bunları bizden saklayacaklar veya tabloda değişikliğe gidecekler. Ekonomik olarak geçtim PCR testini düzenli bir şekilde yapabilecek sağlık çalışanınız yok elinizde. Hastanelerde doğum izni, asker için ayrılma olayları var onların yerine geçebilecek kişi yok. Neredeyse 1 yıldır atama yapılmıyor. Bu sistem kısa süre içerisinde çökecek ve düzgün ilerleyen sağlık sistemi bölümlerinde de problemler ortaya çıkmaya başlayacak.

• Aaaa düzgün konu.

• apostrophe A kullanıcısına yanıt
    Çok doğru demişsin. 1.5 sene yattım (derse yatakta bile girdim). Şu zamanlarda yatmanın bedelini hala ödüyorum. Bıktım gerçekten

• Koy.... gitsin çok uzadı bu iş ölen ölür kalan kalır. Aşı olmayan olmasın covid mi oldu hastaneye mi gitti ilaç mı aldı koy önüne 2000 TL hastane ilaç faturasını ertesi gün koşa koşa gider. Yine de olmuyorsa kendi evinde yaşasın dursun öyle, aşısız toplu taşımayı yasakla marketi yasakla AVM yi yasakla kendi çiftliğinde yaşasınlar. Covid covid yasak yasak diye diye bir ne eğitim kaldı ne ekonomi kaldı. Bugün covidden ölmezsek yarın açlıktan öleceğiz.

• ılkokuldan unıversıteye kadar -- sınıfları 2 ye boleceksın-- haftanın 3 gunu bır bolumu dıger 3 gunu obur bolumu okula gelecek. Muzık beden egıtımı gıbı cok da ıse yaramıyacak dersler haftanın 7 ıncı gunu onlıne egıtım olarak verekceksın-- ozellıkle mat-fen-bıyolıjı yada unıversıtelerde bolum ıle ılgılı dersler yuzyuze verılmelı

Hava soguk olmadıkca camlar her daım acık durmalı sınıflarda dersler de 30dakıka cıvarında olmalı.. onun dısında haftanın 5 gunu butun sınıfı bır araya toplarsanız

maksımum aralık basında vaka sayısı 60 bınlerı gecer(ınanın 60 bın oldugu zaman vaka sız en az 2.5 la bu degerı carpın)

Uzun lafın kısası 2023 hazırana kadar dunyada bu ıllet devam edecek-- bu tarıhı varyantların pozıtıf yonde olusacagını dusunerek soyluyorum-- askı durumda dunya nane yı yedı-- Bırde varyantlar asısız ınsanlarda mı olusuyor yoksa asılı ınsanlar da mı-- bu konuda halen bır acıklama yok-- eger varyantlar yasamak ıcın asılı ınsanlarda olusuyorsa

bu yuzyılı unutun herkes koyune :)

• anifa A kullanıcısına yanıt
    Bazı bölümlerde sınıf mevcudu yarıya bölümdüğündr bile mevcut çok fazla oluyor mesela hukuk. Bir sınıf 250 kişi yarısı 125. 125 kişilik sınıfta nasıl önlem alınsın. Sınıf 3 e 4 e bölünse hocalar nasıl yetişsin

• O sözleşmelere düzenleme getirildi bildiğim kadarıyla covidden dolayı

• Ben apart tuttum onca masraf ettim yüzyüze acmazlarsa her şey boşa gidecek. İkinci dönem tekrar açıyoruz diyip sonra yine online deseler yine sıkıntı. Kimse öğrencinin cebinde para var mı demiyor. Bana kalırsa açılacak hibrit de olsa ilk başta yüzyüze olacak sonra hibrit mi olur online mi olur bilemem ama online olur diye de rahat olmayın yarın bir gün yüzyüze olur kalacak yer bulamazsiniz yada çok pahalıya kalırsınız.

• Amaç biz öğrencilerin zaten para harcaması ve esnafın cebine para girmesi, bizim zararda olmamızın onlar için hiçbir önemi yok, teorikler online ama lab derslerinde 100 kişi laba tıkış tıkış giriyoruz amfide pencere açık ama millet üşüyo ve pencereleri kapatıyoruz tıp dönem3 üm okulun aldığı amfide tek önlem oturaklar arasına koli bandı çekmek kyk dan hiç bahsetmiyorum

• Genelleme yapmayacağım ama şu yüz yüze isteyenlerin çoğu alemci tayfa. Dertleri okumak değil ortamlarda takılmak buna çok net eminim.

• benim anlaştığım yurt eğer kapanma olursa kontratta yazan ücretin %30'unu alacağız, böyle bir düzenleme yapıldı diğerleri de buna uyacaklardır dedi.. ama evler için durum nedir bilemiyorum.

• ibrahim kalının ilk açıklamayı yaptığı günün ardından koüde hoca derse girdi 15-20 kişi vardı sınıfta adamın derse girmesiyle çıkması bir oldu sürekli cumaya giden bir hocamızdı o günde cumaya gitmedi şimdi bu adam koskoca amfide nasıl ders anlatacak

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.