Şimdi Ara

Güz Dönemi Hakkında Şahsi Görüşüm (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
10
Favori
8.577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
85 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Online isteyenlerin çoğunun nedenlerini hepimiz biliyoruz zaten.
    Rahatlık kopya vs vs.
    Aynı kişiler o konserlere giden sürekli gezen tiplerde zaten kaçımızın (farklı hastalıkları olanlar dışında) evde covid yüzünden kalan tanıdığı var?
    Şu an bir serbestlik var zaten ama gene de ne konuşsak boş hele geçen sene olanlardan sonra hükümetin eğitimi önemsemediğini gördük. Onlar ne derse o maalesef.
    Şu online eğitimcilere aşırı kızanları hiç anlamıyorum ben sadece. Kararı verenlerin ne siz ne onlar UMURLARINDA bile değilsiniz. Boş yere birbirinizi kırmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mirzant -- 6 Eylül 2021; 0:34:16 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ekim'in son haftasını görmeden ev, yurt, apart, zart zurt işlerine girmem.

Baktım sıkıntı yok, vaka sayıları almanya, italya gibi 5k-10k seviyelerinde, ölüm sayıları da 15-50 arası o zaman iş değişir.

1 Kasım 2021 tarihi itibariyle imzaları çakar, gereğini yaparım.

• Konuyla alakalı mıdır dusuncem bilmiyorum ama söylemek istiyorum. Bence artık salgindan bağımsız olarak en azından teorik dersler için hibrit bir düzen getirilmesi lazım. İsteyen uzaktan isteyen yüzyüze eğitim alabilmeli.

Ben 28 yaşındayım ve uniyi bitireli 6 yıl oldu, iktisat okudum. Yani tüm derslerimiz teorikti. Çoğu zaman okula gitmek zulüm geliyordu. Özellikle bazı günlerde toplamda 2 saati bulmayan 2 ders için gidiş-geliş toplam 3 saat yol gidiyordum.

Finansman için soracak olursa diye söylüyorum; arkadaşlar devlet hepimizin malumu üzere o kadar ama o kadar gereksiz "harcamalar" yapıyor ki, bunların sadece %1'ini kıssa bu sistemi rahatlıkla uygulayabilirsin. Bugün her üniversitenin kendi sitesi var zaten. Sadece akademisyenlerin bu dersleri tekrar online olarak verebilmesi için ders başı ek ücret verecek devlet, o kadar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Niye birbirimizi kıralım ki karşılıklı tartışma sonuçta. Saygı kuralları çerçevesinde tartışmanın kötü bir yanı yok.

Üniversite sadece ders görme yeri değil.Sosyalleşme,nerede nasıl davranacağını öğrenme, tek başına hayatı öğrenme, topluluk önünde sunum yapmayı öğrenme,yeri gelecek herkese güvenmemeyi öğreneceğin ve daha bir sürü şeyi kazanabileceğin bir yer. Biz bu en güzel zamanlarımızı 2 yıldır evde geçirdik zaten hayır daha neyin online olsun diye istemesi ben onu anlamıyorum sadece.

Mesela benim üniversiteye başladığım yıl ile şuan arasında çok büyük bir değişim var özellikle kişisel olarak.Farklı bir şehirde okumasaydım ailemin yanında devam etseydim bu değişimin 10 da 1 i anca olurdu.

Neyse dediğin gibi karar verici biz değiliz burda yazmamızında bir anlamı yok hayırlısı olsun diyelim. Herkese iyi akşamlar

• Kesinlikle katılıyorum, online eğitimin çok fazla dezavantajı var. Üniversite sadece ders dinlediğin bir ortam değil bunu cogu kişi kavramış değil, ileride fark ettiklerinde çok geç olmasın tek dileğim. Çoğu insan kişiliğini, vizyonu , amaç vs geleceğini bu kurumlarda çizer. Hocalarla denk gelirsin çalışmalarda ismin geçer vs bunun gibi çok şey var. Yani üniversite hayatını salt teorik zoom üzerinden dinlemeyi kabullenmek komik geliyor bana. Universite ortamının cok şey kattığını düşünüyorum. Ayrıca geçen sene ile karıştırmayın arkadaşlar artık Aşı var ve Aşı olan gençlerin mortalite oranı çok çok düşük. Online a dönme ihtimalini düşünmek bile istemiyorum bir dönemin sonu olur çok büyük kayıplar olur , zaten eğitim ne halde konuşmaya gerek bile yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TarkÖzkn -- 6 Eylül 2021; 1:0:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: max0007

Ekim'in son haftasını görmeden ev, yurt, apart, zart zurt işlerine girmem.

Baktım sıkıntı yok, vaka sayıları almanya, italya gibi 5k-10k seviyelerinde, ölüm sayıları da 15-50 arası o zaman iş değişir.

1 Kasım 2021 tarihi itibariyle imzaları çakar, gereğini yaparım.

Nerde kalacaksın hocam

• aşıyı hala %100 koruma kalkanı olarak gören, aşılanan hastalanmaz, virüs bulaştırmaz sanan,

bırak TR'yi Almanyasından Mozambiğine, Amerikasından Bostwanasına dünya salgınla mücadele ederken halen tatil, sosyalleşme gibi virüsün yayılması için en uygun ortamların varlığını savunan,

eğitim, adalet, çalışma bunların hepsi önemli kavramlar ve haklarken, Sağlık olmadan bunların bir anlam ifade etmediği bir gerçeklikte, sosyal mesaferlerin ortadan kalkacağı, teoride 20, ülke şartlarımız gerçekliğinde 40-50 kişilik öğrencilerin 40 -50 dakika aynı sınıfta durması, kantinde oturması, sağlıktan daha önemli hangi kavramı öne koyabilir ki?

tamam hepimiz sıkıldık ama hiç mi iradesi yok milletin? salgın var, hastalanmamam gerek, sosyalleşmemem gerek diye kendini izole etmesi bu kadar mı zor?

Eylül'ün 3. haftasında görüşürüz,vakalar konrtolden çıkıp, kapanmak zaruri hale geldiğinde isteseniz de çıkamayacaksınız zaten ama bu ülke nüfusunun sadece %5'lik kısmının sahip olabildiği 'sağ duyu' kavramının haricinde maalesef bu salgın dünyada biter, bizde bitmez.

• Avrupa’da millet maskeleri çıkarttı normal hayatı yaşıyor.Bizim Avrupa meraklısı milletimizde okulların açılmasını eleştiriyor. Siz bu kafayla 100 yıl daha geriden gelmeye zaten mahkumsunuz

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ademtrn7

Avrupa’da millet maskeleri çıkarttı normal hayatı yaşıyor.Bizim Avrupa meraklısı milletimizde okulların açılmasını eleştiriyor. Siz bu kafayla 100 yıl daha geriden gelmeye zaten mahkumsunuz

Hepsi akşam kafeye gider oturur.Düğüne gider maske mesafeye bakmaz konsere gider tatile gider ama okullar açılacak oldu mu nükleer reaktör patlayacak gibi saçma sapan tepki verirler hocam gerçekten yazık.

Aşı çıktı aşı olduk ya adam hala tam korumuyor diyo yav kardeşim her Allah'ın günü trafikte seyahat ediyorsun seni trafikte tam koruyan bir şey var mı ?

Abi ne bekliyorsunuz siz aşı olunca direk covid ortalıktan kalkar falan mı bu hastalık grip gibi artık hayatımızda olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reodentreomantik -- 6 Eylül 2021; 14:29:46 >
  • Bildiğime göre aşı , hastalığı hafif geçirmemize yarıyor ; fakat herkese yayabiliyoruz. Aşı olmayanlara pcr testi zorunlu iken aşı olanlara niye zorunlu değil çok ama çok saçma bir durum ( 2 aşımı da oldum linç gelmeden)

• Amir Toça kullanıcısına yanıt
    Hastalığı hafif geçirmeye yarıyor ama vartantkarda o kadar etkili değil

Ben de 2 doz aşımı oldum ama bu durum bana da saçma geliyor açıkçası hem de aşının bulaştırmayı önlemediği bilinirken eğer düzgün bir şekilde anlatabilen olursa sevinirim bilmediğim bir durum varsa

• YÖK’ün yayınladığı kampüs tedbirlerini ve olası Covid-19 pozitif vakası çıkması durumunda yurtta, serviste ve kapalı alanlarda bir arada bulunmuş kişilerin statüsüne ilişkin rehberi buraya bırakıyorum:https://www.yok.gov.tr/Documents/Yayinlar/Yayinlarimiz/2021/kampus-ortamlarina-yonelik-uygulamalar-rehberi-2021.pdf

Kişisel düşüncem; kyk’daki durumlar göz ardı edilmiş tamamen, çoğu önlemin ve tedbirin de pratikte uygulanamayacağını düşünüyorum. Sosyal mesafenin ‘zorunlu’ olarak uygulanamayacağı ortamlar için dezenfektan ve havalandırma yapılmalı denmiş. Ve eğer ‘mümkünse’ sınıflar bölünmeliymiş :) üniversitelerin ne kadarında sınıfları seyreltme imkanı var acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JusteMilieu -- 6 Eylül 2021; 16:17:27 >

• JusteMilieu kullanıcısına yanıt
    Amfileri böldüklerini düşündüm çok komik geldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thegreatestfriend -- 6 Eylül 2021; 16:26:16 >
    Test de kafasına göre çalışıyor ki :D
    Böyle olunca aşıya da güvenemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thegreatestfriend -- 6 Eylül 2021; 16:28:36 >
  • onlinecılar gelecek sene ve sonraları için ne düşünüyor? bu sene geçen seneden kötü durumda vakalar. 5 sene devam etse 5 sene de online mı istiyorsunuz?

avrupa'da her gün eylemler oluyor kısıtlamaların kaldırılması için. ölmek veya virüs kapmak istemeyen dışarı çıkmasın, bu kadar basit. üniversite eğitimi zorunlu bir şey değil. veya online okumak isteyenler kendi hallerine bırakılsın. hani diyorlar ya "internette daha iyi eğitim var" diye. üniversiteler video kayıt almak zorunda değil, ekstra yük binmesine gerek yok. online okuyanlar bir şekilde öğrensinler konuları. ayrıca bölüm birinciliği tarzı şeylere de online okuyanlar dahil edilmemeli.

kurul habire toplanıyor, oy korkuları olmasa da adam gibi kararlar alsalar keşke.

• Haftasonu bir düğünde basit bir siyasetçi ile görüştüm. Bugünkü yönetim sisteminde siyasetçinin en altındaki ile en üsttekinin seviyesi birdir.
    Mevzu şu imiş: Üniversite öğrencilerinden geçinen esnaf çok zor durumda olduğu için üniversiteler açılmış.
    Oynadıkları oyunun neye yol açacağını kendileri de bilmiyorlar.
    İktidar değişecek ve bugün karar alanlar ölmezlerse yargılanacaklar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Akinci

Haftasonu bir düğünde basit bir siyasetçi ile görüştüm. Bugünkü yönetim sisteminde siyasetçinin en altındaki ile en üsttekinin seviyesi birdir.
    Mevzu şu imiş: Üniversite öğrencilerinden geçinen esnaf çok zor durumda olduğu için üniversiteler açılmış.
    Oynadıkları oyunun neye yol açacağını kendileri de bilmiyorlar.
    İktidar değişecek ve bugün karar alanlar ölmezlerse yargılanacaklar.

Yani bu küçük çaplı alışveriş hareketliliğinden sonra tekrar uzaktan kararı mı gelecek?

• Penguen Gunter kullanıcısına yanıt
    Muhtemelen.

• Fransa okulları kapatmış. @JusteMilieu

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.