Şimdi Ara

Güzel akıllıca bir soru amd 1100t mi 2500k mı fark 540 tl

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bende 990fx anakart ve phenom ıı x2 560 be işlemci var.işlemcinin çekirdekleri açıldı ama soğutucum olmadığı için ve stok soğutucu yetmediği için tam anlamı ile kullanamıyorum 4 çekirdek olarak.şimdi asıl meseleye gelelim.

ben bu anakartı (990fx gigabyte) ve işlemciyi ikisini birlikte 360 tl ye satsam ve bunun yerine i5 2500k 450 tl civarı ve asus gene z 68 450 tl civarı bu ikiliyi alsam 450+450=900 tl... düş bendeki 360 tl yi etti cebimden çıkacak para 540tl.

diğer seçenekte sadece işlemcimi 150 tl gibi bir fiyata satıp üzerine 200 daha koyup 1100t x6 işlemci almak.

siz olsanız sadece 200 tl koyup aynı sisteme 1100t ilemi devam edersiniz. yoksa herşeyinizi satıp üzerine 540 tl daha koyup maximus gene z 68 ve 2500k mı alırsınız.

genel testlerde 2500k amd 1100t yi %10 falan geçiyor. bu %10 luk fark için 540 tl vermelimiyim.

sorum bu iki soru.bunlara cevap verirseniz sevinirim.işlemcini satma bi soğutucu al kullan demek yok. yeni birşey denemek istiyorum.

cevap veren herkese teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi morrigan2 -- 27 Ekim 2011; 12:53:19 >

• Soğutucu alıp (çoklu soket destekli), 2.nesil B.D cpu'lar gelene kadar mevcut sisteminizi kullanın bu sayede de birikim yaparsınız.

İmla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 27 Ekim 2011; 12:59:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

Soğutucu alıp (çoklu soket destekli), 2.nesil B.D cpu'lar gelene kadar mevcut sisteminizi kullanın bu sayede de birikim yaparsınız.

İmla.
    Soğutucu alın demek yok hocam o seçeneği iptal ettim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: morrigan2

Alıntıları Göster
    Ben aradaki 540tl ye değmez diyorum ve 1100t diyorum.Diğer Arkadaşlar neder bilmem.Hatta o farkın %10 dan bile az olması lazım benim bildiğim %5 gibi birşeydi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: morrigan2

Alıntıları Göster
    Arkadaşım kendinde yazmışsın %10 performans farkı için değer mi diye, cevap DEĞMEZ masraf yapmana, düzgün bir soğutucu alıp işlemcini tam kapasite kullanmaya bak.

Elindekiler için de fiyat biçmişsin, ama forumun 2.eli malesef ölücü ve çok dengesiz fiyatlarla dolu o fiyattan satamayabilirsin...

• quote:

Arkadaşım kendinde yazmışsın %10 performans farkı için değer mi diye, cevap DEĞMEZ masraf yapmana, düzgün bir soğutucu alıp işlemcini tam kapasite kullanmaya bak.

Elindekiler için de fiyat biçmişsin, ama forumun 2.eli malesef ölücü ve çok dengesiz fiyatlarla dolu o fiyattan satamayabilirsin...

Alıntıları Göster
    phenom ıı x2 560 be için satmak isterseniz pm den fiyat verirmisiniz bana..tşk..
  • quote:

Orijinalden alıntı: fbsrkc06

phenom ıı x2 560 be için satmak isterseniz pm den fiyat verirmisiniz bana..tşk..

Alıntıları Göster
    yanlız leox x hocam arkadaş iyi bir soğutucu alsa fanı ile birlikte 100-150 tl gibi bir para verecek bu işlemciyi düzgün kullanabilmek için.eğer bu arkadaş oc yapmayacaksa(ki yapmayacak soğutucu istemiyorum yazmış) soğutucunun parasını x2 560 ın üzerine koysa nerdeyse 1100t alıyor?

edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dizanteri -- 27 Ekim 2011; 13:45:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dizanteri

yanlız leox x hocam arkadaş iyi bir soğutucu alsa fanı ile birlikte 100-150 tl gibi bir para verecek bu işlemciyi düzgün kullanabilmek için.eğer bu arkadaş oc yapmayacaksa(ki yapmayacak soğutucu istemiyorum yazmış) soğutucunun parasını x2 560 ın üzerine koysa nerdeyse 1100t alıyor?

edit:imla

Alıntıları Göster
    @dizanteri

O.C yapılacaksa 80 TL'ye Sunbeam C.C.F neye yetmeyecek, kaldı ki AMD'ler ne kadar o.c olduğu ortada.

O.C yapmayacaksa 35-40 TL'ye 12cm fanlı Xigmatek soğutucular var 4 pin pwm fanlı alır takar, kaldı ki o.c yapsa da yine de yeterli soğutmayı sağlar bu ürün.

Her şeyi bırakın X4 cpu'dan X6'ya geçince de bir şey anlaşılmayacak zaten, 6 çekirdek destekli yazılım kullanmadıkça, bu yüzden gereksiz yere masraf olur.

İlla harcamak isterim derse kimseyi tutmuyoruz ya 2.nesil BD beklesin ya da Intel X79 çipset alsın o zaman yapacağı masrafa değer özellikle de X79 çipset oldukça performanslı...

İmla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 27 Ekim 2011; 14:32:26 >

• quote:

@dizanteri

O.C yapılacaksa 80 TL'ye Sunbeam C.C.F neye yetmeyecek, kaldı ki AMD'ler ne kadar o.c olduğu ortada.

O.C yapmayacaksa 35-40 TL'ye 12cm fanlı Xigmatek soğutucular var 4 pin pwm fanlı alır takar, kaldı ki o.c yapsa da yine de yeterli soğutmayı sağlar bu ürün.

Her şeyi bırakın X4 cpu'dan X6'ya geçince de bir şey anlaşılmayacak zaten, 6 çekirdek destekli yazılım kullanmadıkça, bu yüzden gereksiz yere masraf olur.

İlla harcamak isterim derse kimseyi tutmuyoruz ya 2.nesil BD beklesin ya da Intel X79 çipset alsın o zaman yapacağı masrafa değer özellikle de X79 çipset oldukça performanslı...

İmla.

Alıntıları Göster
    Hocam soğutucu alınca işlemcinin çekirdek açık halde stabil çalışacağı kesinmi ? şöyle bir şey yapılabilir soğutucuya verilecek para yerine kendi işlemcini satarsın üzerine soğutucuya vereceğin parayı eklersin orjinal 4 çekirdek işlemci alırsın başın ağrımaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: HyperV

Hocam soğutucu alınca işlemcinin çekirdek açık halde stabil çalışacağı kesinmi ? şöyle bir şey yapılabilir soğutucuya verilecek para yerine kendi işlemcini satarsın üzerine soğutucuya vereceğin parayı eklersin orjinal 4 çekirdek işlemci alırsın başın ağrımaz.

Alıntıları Göster
    çekirdek açma ile ilgili başıma bi olay geldi benimde... Ph. II x3 720 çekirdek açamamıştım.. sistem küçültmeye gidince satıp başka işlemci aldım alan arkadaş 1.5v verip çekirdek açmış... boşuna siste değiştirmeye gerek yk.. 50-60 liralık bi soğutucu yeter size

• quote:

Alıntıları Göster
    O anakart varken 2500k ya geçmek israftan öte gitmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagataykoroglu

sebep?
  • quote:

Orijinalden alıntı: carloska

çekirdek açma ile ilgili başıma bi olay geldi benimde... Ph. II x3 720 çekirdek açamamıştım.. sistem küçültmeye gidince satıp başka işlemci aldım alan arkadaş 1.5v verip çekirdek açmış... boşuna siste değiştirmeye gerek yk.. 50-60 liralık bi soğutucu yeter size

Alıntıları Göster
    hocam ,hesap hatası yapmışsınız arada 540 değil 340 lira fark var.şöyleki x6 1100 t almak için 200 lira vericeksiniz,i5 ve ankart için 540 vericeksiniz yani aradaki performans farkı için 340 lira fark vermiş olucaksınız.

birkaç arkadaşın yorumunu okudum,değmez,performans farkı nı anlamazsın,sadece çekirdek fark ı var gibilerinden.x2 560 ile x6 1100 t arasında sadece DAĞLAR kadar fark var hocam.
    http://www.anandtech.com/bench/Product/203?vs=187

sadece çekirdek farkı değil çalışma hızlarından tuttunda çoğu şeye kadar fark vardır.Ayrıca x2 560 ekran kartına dar boğaz yapabilcek bir işlemci miladını doldurdu doldırcak.şimdi değiştirmeyip ileride satmaya kalkarsan çok ucuza gider,şimdi iş görürken elinden çıkar derim.Ben olsam elimdeki anakartıda satmak gibi şeylerlede uğraşmazdım,direk 1100 t yi alırdım zaten ileride yeni çıkıcak bulldozer ler performans bakımından iyi olursa,1100 t yi çok rahat satıp yeni işlemci alabilirsin.i5 iyi işlemci ama hem cebinden 340 lira fazla çıkıcak hemde uğraştırıcak seni.aradaki 340 liralık farka değmez.

bende senle aynı durumdayım buarada, 990fx anakart aldım,bulldozer için ama performansı tatmin etmedi beni,bende bir ara 2500k ya mı geçsem diye düşündüm sonra vazgeçtim 1090t veya 1100 t alıcam ben şahsen

• quote:

Alıntıları Göster
    @morrigan2 senin işlemci ile 1090 t farkına bak istersen
    amd phenom 2 x2 560 vs x6 1090 tl
    http://www.anandtech.com/bench/Product/187?vs=146

AMD Phenom II X6 1090T vs Intel Core i5 2500K - 3.3GHz - 1MB L2
    http://www.anandtech.com/bench/Product/146?vs=288

AMD Phenom II X6 1090T - AMD Phenom II X4 955 - 3.2GHz - 2MB
    http://www.anandtech.com/bench/Product/146?vs=88

al dostum testleR illa paraya kıyıcam diyosan 2500k yada 955 öneririm .x6 ve 955 leriN üstü bana göre gerekesiz yatırıM.intel ve amd niN yeni nesil işlemci öncesi alıncak işlemci bunlaR .paran varsa 2500k z68 mantıklı ileriye yönelik olur acelen yoksa birikiM yap ıkıncı nesıl ıntel ve amd ıslemcılerı bekle deriM. illa alıcaksan 2500k performansı üstüN geliR ? amd den amd ye geçmek de ayrı bi olay madem deişiklik istiyosuN..doları ve indirimli firmaları takip ediniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: frat123

@morrigan2 senin işlemci ile 1090 t farkına bak istersen
    amd phenom 2 x2 560 vs x6 1090 tl
    http://www.anandtech.com/bench/Product/187?vs=146

AMD Phenom II X6 1090T vs Intel Core i5 2500K - 3.3GHz - 1MB L2
    http://www.anandtech.com/bench/Product/146?vs=288

AMD Phenom II X6 1090T - AMD Phenom II X4 955 - 3.2GHz - 2MB
    http://www.anandtech.com/bench/Product/146?vs=88

al dostum testleR illa paraya kıyıcam diyosan 2500k yada 955 öneririm .x6 ve 955 leriN üstü bana göre gerekesiz yatırıM.intel ve amd niN yeni nesil işlemci öncesi alıncak işlemci bunlaR .paran varsa 2500k z68 mantıklı ileriye yönelik olur acelen yoksa birikiM yap ıkıncı nesıl ıntel ve amd ıslemcılerı bekle deriM. illa alıcaksan 2500k performansı üstüN geliR ? amd den amd ye geçmek de ayrı bi olay madem deişiklik istiyosuN..doları ve indirimli firmaları takip ediniz.

Alıntıları Göster
    @madteen

Arkadaşın işlemcisini X4 olarak düşünün

40 TL'lik Xigmatek fanı alsa X4 olarak kullanabilir sorunsuzca, bu durumda hala X6 almasının ya da para harcamasının mantığı var mıdır ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 27 Ekim 2011; 16:03:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dizanteri

quote:

Orijinalden alıntı: cagataykoroglu

sebep?

Alıntıları Göster
    Bence 40-50 TL ye en fazla soğutucu al, BD lerin durumu daha da netleşene kadar B3 veya yazılım ile ne oluyor görene kadar bekle derim. x6 ya geçersen eğer, bundan en çok render sıkıştırma faln gibi şeyler faydalanır. Oyun için x4 bence daha mantıklı. x6 vs i5 arasındaki 1024 den 1920 çözünürlüğe kadar elde ettiği FPS vs. senin cebinden çıkacak para buna göre karşılaştırma yap derim. İyi bi ekran kartı ile 80-90 fps benim açımdan genelde yeterlidir diyip aradaki 500lirayı sallarım mesela. Diğer yandan bu oyuna bakış şekliyle de alakalı, salt FPS olarak değil bence. Çünkü her zman max oranda detay en iyi oynanabilirlik demek olmuyor.

http://gamegpu.ru/Action-/-FPS-/-TPS/Battlefield-3-Alpha-test-GPU.html

Battlefield 3 Alpha test var ekran kartları ve bikaç cpu ile.

Oyun dışında çok çekirdekten yararlanan işlerle de uğraşıyorsan, render faln gibi şeylerde dahil, x6 daha mantıklı bi seçim. Ama ilk etapda bende soğutucu ile devam derim yine.

• quote:

@madteen

40 TL'lik Xigmatek fanı alsa X4 olarak kullanabilir sorunsuzca, bu durumda hala X6 almasının ya da para harcamasının mantığı var mıdır ?

4 çekirdek stabil olsun diyelim,en basidinden biri 7mb cache biri 9 mb cache,birinde turbo core2 var.x4 955 falan olsa dediğiniz doğru ama x2 560 kurtarmaz hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: madteen

quote:

@madteen

4 çekirdek stabil olsun diyelim,en basidinden biri 7mb cache biri 9 mb cache,birinde turbo core2 var.x4 955 falan olsa dediğiniz doğru ama x2 560 kurtarmaz hocam

Alıntıları Göster
    Şimdi o zaman ona bakarsak i7 'den aşağı da işlemci almamamız lazım hocam bırakın o detayları lütfen

+2mb cache bir getiri sağlamaz değişik cache'li çok işlemci kullandım gözle görülür fark olmuyor, sonuçta %70-80 oyun oynanan bir pc de hele de full hd oynanıyorsa işlemcinin ÇOK büyük bir önemi kalmıyor zaten eğer fps çeteresi tumuyorsanız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 27 Ekim 2011; 16:25:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: madteen

hocam ,hesap hatası yapmışsınız arada 540 değil 340 lira fark var.şöyleki x6 1100 t almak için 200 lira vericeksiniz,i5 ve ankart için 540 vericeksiniz yani aradaki performans farkı için 340 lira fark vermiş olucaksınız.

birkaç arkadaşın yorumunu okudum,değmez,performans farkı nı anlamazsın,sadece çekirdek fark ı var gibilerinden.x2 560 ile x6 1100 t arasında sadece DAĞLAR kadar fark var hocam.
    http://www.anandtech.com/bench/Product/203?vs=187

sadece çekirdek farkı değil çalışma hızlarından tuttunda çoğu şeye kadar fark vardır.Ayrıca x2 560 ekran kartına dar boğaz yapabilcek bir işlemci miladını doldurdu doldırcak.şimdi değiştirmeyip ileride satmaya kalkarsan çok ucuza gider,şimdi iş görürken elinden çıkar derim.Ben olsam elimdeki anakartıda satmak gibi şeylerlede uğraşmazdım,direk 1100 t yi alırdım zaten ileride yeni çıkıcak bulldozer ler performans bakımından iyi olursa,1100 t yi çok rahat satıp yeni işlemci alabilirsin.i5 iyi işlemci ama hem cebinden 340 lira fazla çıkıcak hemde uğraştırıcak seni.aradaki 340 liralık farka değmez.

bende senle aynı durumdayım buarada, 990fx anakart aldım,bulldozer için ama performansı tatmin etmedi beni,bende bir ara 2500k ya mı geçsem diye düşündüm sonra vazgeçtim 1090t veya 1100 t alıcam ben şahsen

hocam sanırım hesap şöyle.cepten çıkan para olarak düşünün.1100t alırsa 200 tl vercek sadece arkadaş ama 2500 k lı sisteme geçerse cepten 540tl çıkacak. hesap hatası yok. siz demişsinizki 1100t aldıktan sonra arada 340 tl kalıyor demişsiniz ama dikkat edin aldıktan sonra almasa demekki cepten 540 lira çıkacak. bence en doğru söz burada leon x hocam söylüyor. al bi 50 tl lik soğutucu günlük 4 çekirdek 4 ghz kullan. ve cepten çıkan para sadece 50tl. ve bd paltformundaki değişiklikleri yenilikleri biraz uzaktan izle.zamanı geldiğinde zaten o işlemciyi yine satarsın uygun fiyattan.50 tl lik soğutucuyuda yıne alacağın(tabi alırsan) bd c3 revizyonda kullanırsın.

• quote:

Soğutucu alıp (çoklu soket destekli), 2.nesil B.D cpu'lar gelene kadar mevcut sisteminizi kullanın bu sayede de birikim yaparsınız.

İmla.

bende aynı fikirdeyim güzel bir anakart ve i3 ile bu dönemi atlatıp (anakart z68 olsun ) yeni nesil işlemcileri beklemek mantıklı diyebilirim
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.