Şimdi Ara

Güzeller İçinden Hangisini Seçmeli ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Olympus Pen E P5 - 14-42R Kit

Canon EOS M10 - EF-M 15-45mm

Fujifilm X-A2 - 16-50mm

Bu 3 cihaz içinden birisini seçmeyi düşünüyorum. Muadili olan Sony markalı cihazları ise lens fiyatları çok ekonomik olmadığı için ikna oluncaya kadar 2. plana attım. Bu iş için ayırdığım max bütçe ise 1800-1900 civarında. Farklı bir öneriniz olursa eğer, onlara da açığım.

Daha çok sokak fotoğrafçılığı tadında fotoğraflar çekmeyi düşünüyorum, bununla beraber yer yer bina fotoğrafları, manzara, makro, portre gibi birbirinden farklı alanlarda da çalışmalarım olacak. Meraklı yapımdan olayı her şeyi öğrenmeyi istiyorum . Bu arada yeni başlayan olduğumdan bahsetmemiş olabilirim, haberiniz olsun

Benim durumumdaki birisi için bu 3 cihaz arasından hangisini tercih etmek daha mantıklı ?

• quote:

En orijinalden alıntıladım: zenginuyak

Canon EOS M10 sanırım şu an fiyat/performans olarak en geride kalanı.
    E-P5 de sanırım öne çıkan. 5 eksenli gövdede titreşim engelleme ile, X-A2'den çok daha sağlam ve işlevsel bir gövde ile... Özellikle elde çekimlerde bu size iso'yu diğerlerine oranla daha az yükselterek daha temiz foto imkanı verecektir. Ayrıca dahili IS nedeni ile eski filmli makina lenslerini de çok ucuza bulup kullanırken bu IS aktif olarak size avantaj sağlar. P5'te dahili timelapse çekme özelliği de var. Kit lens hakkında da şöyle örnek fotolara bakarak bir görüş edinebilirsiniz,
    https://forum.donanimhaber.com/18-55-lensler-ile-cekilmis-fotograflar--58072200-51

Geriye doğru 3-4 sayfada epeyce 14-42 kit lens fotoğrafları görebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 29 Ocak 2017; 13:44:33 >

• Hepsi kendince güzel cihazlar.
    Net bir öneri yapmak zor.

Öncelikleriniz neler ise ona göre daha iyi bir tavsiye verebiliriz belki.

Mesela bu makinalara lens almayı düşünüyor musnuz, video çok çekermisiniz vs. gibi.

Alternatif olarak da okumadıysanız şu başlığımı okumanızı tavsiye ederim:https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=122743623https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=123027029

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multimatom -- 29 Ocak 2017; 20:7:27 >
  • Her zaman aynasız cihazlar önersem de bence sizin ihtiyacınıza en uygun olanı aynalı bir cihaz. Neden derseniz çok farklı alanlarda çekim yapacağınız için farklı lens ihtiyaçlarınız olacak aynasız makine lensleri aynalı makine lenslerine oranla birkaç kat daha pahalı. Örneğin portre lensi olarak bakalım:
    Canon 50 mm 1.8 375 tl
    Olympus 45mm f/1.8 1000 TL
    Fujifilm 50 mm f2 1700 tl

ama bir de şöyle bir durum var canon eos m serisine adaptör takıp tüm canon lensleri kullanabilirsiniz. Adaptör 150 tl civarına satılıyor.
  • Hepinize verdiğiniz fikirlerden ötürü çok teşekkür ederim. Tüm seçenekleri değerlendirdim ve ilk seçeneğim olan Olympus Pen E-P5 cihazını tarcih ettim.

Şu an batarya şarj oluyor ve ben de bir taraftan kullanım kılavuzuna göz gezdiriyorum. Cihaz beklediğimden daha küçük çıktı ve beklediğimden biraz daha ağır, oturaklı geldi. Yani cihaz ufak fakat avuca oturuyor. Yanında gelen çanta beni biraz düşündürdü aslında ama o da sağlam bir şeye benziyor, zamanla öğreneceğiz artık
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.