Şimdi Ara

Hacettepe/İstanbul Üni./Marmara [İktisat-İşletme] [Akreditasyon]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
4
Favori
3.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Abilerim, ablalarım, dostlarım. Malum tercih dönemi geldi, şu bir kaç gündür o mu şu mu bu mu derken kafayı yemek üzereyim. Sonunda ne istediğimi daha da netleştirdim ama burada da sizin yorumlarınıza danışmak istedim.

Ülkemizin sayılı anadolu liselerinden birinden sayısalcı olarak mezun oldum. Sonuç pek istediğim gibi değil olmaz şöyle böyle derken kendimi yeniden keşfetme fırsatı buldum.

Sayısal 90k
    Eşit Ağırlık 45k

sıralama bu şekilde geldi. Bunun sonucunda biraz araştırdım ve eşit ağırlık bölümlerinin aslında bana çok daha uygun olduğunu severek yapabileceğimi keşfettim. Şimdiye kadar hedefim hep bilgisayar mühendisliğiydi ama pek fikrim yoktu yani nasıl olur olur mu yapabilir miyim şeklinde. Şuan araştırdıkça görüyorumki özellikle uluslararası ilişkiler-işletme-ekonomi gibi hem bir kısım sayısal hem yönetici pozisyon hem de uluslararası tarihidir çok ilgimi çeken konular.

Son kısımda işe iktisat ve işletme arasında kaldım. Normalde genel bir ön yargı var ya kardeşim bu dönemde işletmee okursan işsizsin, iktisat okursan işsizsin. Ben bunun iyi üniversitelerde geçerli olduğunu düşünmüyorum yani en azından 2 dil bilen, ortalaması yüksek bir şekilde sayılı üniversitelerden birinden mezun olmuş kendini de gelişime adamış bir mezunun iş ortamına bir yerlerden atılacağını düşünmekteyim.

Şuan aklımda başlıkta da belirttiğim 3 üniversite var. Gönlüm Hacettepe'den yana, hocalarını proflarını araştırdım çok üst düzey uzmanlar. Kampüs olanaklarını hepimiz biliyoruz. Ayriyetten sitesinde staj için anlaşmalı olduğu firmalardan TürkTelekom'dan M.A.N.'a, TOFAŞ dahil büyük şirketlerde staj imkanı sunuyor ve Hacettepe'nin uluslararası alanda bir çok kapıyı açacağını belirtiyor.

Bir yandan da İstanbul Üniversitesi var. Dünyada gerçekten çok az sayıda üniversitenin İşletme bölümünü akredite eden AACSB programı Türkiye'de sadece Sabancı Üni, Bilkent ve İstanbul Üniversitesi'ni akredite etmiş. Özellikle uluslararası alanda faydasının çok olduğunu ve mezunlarının %100 oranında iş imkanı sunduklarını belirtiyorlar. Ek olarak buranın işletme bölümü oldukça köklü. Süleyman Soylu'dan Ekrem İmamoğlu'na bir çok devlet elemanı ve yöneticisini mezun etmiş bir bölüm. Bir ayrıcalıklı tarafı da bu sektörün İstanbul'da dönüyo olmasıki bu üniversite bu konuda Hacettepe'den bir adım öne geçiyor.

Kendi ideallerim ise, iş hayatında bir şekilde yurtdışına atılmak yani okuduğum üniversitenin bana yurtdışında bağlantı sağlaması çok önemli. Şuan orta seviye ingilizceye sahibim ek olarak İşletme bölümü çok yoğun bi bölüm olmadığı için kendime bir dil daha katmayı bu sayede rakiplerim arasında bir adım öne çıkmayı düşünüyorum. Yine işletmenin yoğun olmamasından faydalanarak Çift Anadal programına katılıp kendime bir uzmanlık daha katmayı ve ortalamayı yüksek tutarak ilk fırsatta Erasmus düşünüyorum. ( İdeallerim biraz ütopik, gerçek dışı gelebilir ama şimdiye kadar kendimi benzeri şekillerde yetiştirdim özellikle kişisel gelişim benim için hep öncelikli oldu.)

3. nokta ise internette biraz araştırınca Marmara Üniversitesi'nin de işletmesinin iyi olduğunu savunan yorumları okudum. Sizden bu 3 üniversite arasında fikirlerinizi almak istiyorum.

Hacettepe Üniversitesi 100 kontenjan açıyor ve yaklaşık 20 kişiyi erasmusa göndererek ülkede bu konuda öncü olduğunu belirtiyor. İstanbul üniversitesi ise 200 civarı kontenjan açıyor ve ortalama 10 kişiyi erasmusa gönderebiliyor.

Son sorum da İşletme-İktisat bölümleri çok farklı değiller ortak dersleri fazla hatta iktisat işletmenin alt dalı da deniyor. Yine de her hangi birini önerebilirmisiniz?

Şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum. :)

Sonradan gelen düzenleme: İstanbul Üniversitesi'ni avcılar kampüsünden ve bölümünün çok kalabalık olmasından dolayı geriye attım. Şuan edindiğim farklı bilgiler var. Marmara'ya daha yakınım ama bu seferde Hacettepe-Marmara arasındayım.

Marmara çok daha köklü bir okul.
    aacsb akreditasyon işlemleri devam etmekte.
    çift anadal programı daha çeşitli
    bi kötü yanı hacettepeye göre sanırsam kampüs
    Sıralaması 50bin
    Hacettepe sıralaması 75bin

Hacettepe'nin üniversite prestiji, daha az kontenjan olması, kampüsü ve ankara'nın memleketime yakın olması aklımı çeliyor.

Tekrardan cevaplarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadaime -- 21 Temmuz 2019; 21:53:34 >

• Up
  • Sizinle aynı durumdayım; yapmak istediklerimizden üniversitelere kadar. İstanbul da Hacettepe de bizi üzmez bence.
  • mertheklaw M kullanıcısına yanıt
    Hocam konuyu güncelledim bir daha bakar mısın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shadaime

Hocam konuyu güncelledim bir daha bakar mısın?
    Hocam bence de Marmara'da okumanız daha iyi olacaktır. İstanbulda olması da bir artı. Benim sıralamam oraya yetmez muhtemelen.... Fakat anlattıklarınızı yapabilirsek Marmara da Hacettepe de öğrencisine değer veren yerler. Kötü bir deneyim yaşayacağımızı sanmıyorum. Artı olarak, İstanbul Üniversitesi İşletme mezunu biriyle de konuştum, isterseniz özelden onun değerlendirmelerini atabilirim size. Orası da iyi ama dediğiniz gibi 3. Sırada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertheklaw

Hocam bence de Marmara'da okumanız daha iyi olacaktır. İstanbulda olması da bir artı. Benim sıralamam oraya yetmez muhtemelen.... Fakat anlattıklarınızı yapabilirsek Marmara da Hacettepe de öğrencisine değer veren yerler. Kötü bir deneyim yaşayacağımızı sanmıyorum. Artı olarak, İstanbul Üniversitesi İşletme mezunu biriyle de konuştum, isterseniz özelden onun değerlendirmelerini atabilirim size. Orası da iyi ama dediğiniz gibi 3. Sırada.

Alıntıları Göster
    Çok memnun olurum hocam.
  • Kesinlikle Hacettepe İktisat mı İstanbul İşletme mi diye düşünün.

Kendinize kattığınız şeyler sizi hayallerinize ulaştıracak, okulun kampüsü, çimleri, binası değil.

Eğer dediklerinizi yapabilecekseniz İstanbul İşletme yazın. Eğer yapamayacaksanız Hacettepe İktisat yazın.

Ben sizin yerinizde olsam Hacettepe İktisat yazardım. Hem dersime çalışır, hem 2. yabancı dilimi geliştirmeye çalışırım, hem de ortalama kasarım (3.30+). Kolay mı? Asla. Ama hayallerinize ulaşmanız için çalışmanız lazım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İSTANBUL ÜNİ EKONOMETRİ
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İstanbul iktisat ne durumdadır bilgisi olan var mı ? hacettepe ve marmaradan çok mu aşağıda kalıyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Masturchiknaste

Kesinlikle Hacettepe İktisat mı İstanbul İşletme mi diye düşünün.

Kendinize kattığınız şeyler sizi hayallerinize ulaştıracak, okulun kampüsü, çimleri, binası değil.

Eğer dediklerinizi yapabilecekseniz İstanbul İşletme yazın. Eğer yapamayacaksanız Hacettepe İktisat yazın.

Ben sizin yerinizde olsam Hacettepe İktisat yazardım. Hem dersime çalışır, hem 2. yabancı dilimi geliştirmeye çalışırım, hem de ortalama kasarım (3.30+). Kolay mı? Asla. Ama hayallerinize ulaşmanız için çalışmanız lazım.
    Neden İktisat?
    Çıktığımda ünvan olarak aynı konumda olacaksam ve özel düşünüyosam daha rahat bi bölümde kendimi daha iyi geliştrmem doğru olmaz mı?
  • Unvan olarak aynı konumda olmayacaksınız. Mesajımda da belirttiğim gibi: eğer dediklerinizi yapabilecekseniz (yabancı dil vb.) İstanbul İşletme yazın. Eğer yapamayacaksanız Hacettepe İktisat yazın.
  • Hocam Marmara yazmalısın bence. Bu tür bölümler İstanbul dışında okunmamalı. Evet, çok klasik bir tabir ama gerçekten böyle.
  • up
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertheklaw

Alıntıları Göster
    banada gönderebilir misiniz ?
  • orta derecede ingilizceniz varsa marmara almanca işletme okumanızı tavsiye ederim. ingilizce artık + olmaktan çıkıp zaten zorunluluk haline geldi. ingilizcenizi geliştirip üzerine almancayla üniversiteden 2 dille mezun olursunuz. türkiyede çok fazla ingilizce bilen işletme mezunu var ama almanca + ingilizce bilen mezuna pek rastlanmaz. yurtdışına çıkamasanız bile burada alman şirketleri için diğer işletme mezunlarına göre 1-0 önde başlarsınız.
  • up
  • ne yaptınız?

• Up Hacettepeyi tercih ettim oldukça memnunum

• Shadaime kullanıcısına yanıt
    Hocam birkaç soru sorabilir miyim özelden?

• İü iktisat fakültesi AQAS akreditasyonu çalışmasını başlatmış geçen sene

• Yksmagduruyum Y kullanıcısına yanıt

Tabi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.