Şimdi Ara

Hacettepe Üniversitesi SORU-CEVAP (Kampüs, Ulaşım, Barınma, Yemek, Sosyal Ortam) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
14
Favori
14.225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kulüp etkinlikleri nasıl. Odtü bilkente göre mesela?

Tıp, ceng 2’lisi dışında puanların düşük olması öğrenci profilinde sıkıntı yaratıyor mu?

Mezunlar birbirini tutuyor mu? Hacettepeden mühendis olarak çıkınca isminin avantajları nasıl.

Kampüsü de bilkent ve odtüyle kıyaslayabilirmisiniz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bilkentli biri olarak kampüsü ben kiyaslayayim, Hacettepe daha güzel. Ölmeyen bi kampusleri var, bamdan çıkmıyorlar ( bir yerin adi ) çok özeniyorum valla . Bilkenttede kütüphaneden cikmiyo millet

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • JuernofbaN kullanıcısına yanıt
    Hangi bölüm hocam bölüm hakkında da soru sormak istiyorum da.

Ayrıca bu pandemi dolayısıyla bilkente gitmek istemedim çok. %100 burs alamadım. Ama öteki taraftan da bu durum 1 sene filan sürecek. Pandemi sürecinde genel olarak bilkent nasıldı?

• theiceman07 kullanıcısına yanıt
    Bilkent cs de okuyorum

• sevenseaz S kullanıcısına yanıt
    Evet yurtları ben de çok beğenmiyorum. Öğrenci evlerinde kalıyorum ben de kampüsteki. İyi gayet. Fiyatını çok hak etmiyor ancak kampüs içindeki en iyi seçeneklerden biri bence. Kız kyk gerçekten çok çok iyi. Gerçekten çok iyi. Erkekler için de girdiğim sene böyle yurt olsa kalmayı çok isterdim. Atatepe'de kalan çok arkadaşım var 2 sene kadar kaldılar. Memnunlardı. Katı değiller fazla. İnterneti de kötü değil diye biliyorum. Okulun interneti de çekiyordur muhtemelen orada. O baya kaliteli zaten.
  • Bilkent berbatti bana kalirsa, dersler dahada zorlaştırildi kamerali sinavlar yapildi, proje odev sayıları arttirildi. Rezillikti anlayacağın çoğu insan kalmayacagi dersten kaldi

• quote:

Orijinalden alıntı: jimmy butlers

Hocam Hacettepede belli bir sıralamaya yurt bursu veriliyor diye hatırlıyorum yanlış mıyım?
    Tam detaylarını bilmiyorum. Bölüme birinci girenlere veriyor olabilirler veya dediğiniz gibi de olabilir. Ayrıyetten sene başında yurt ve yemek bursu başvuruları da açılıyor. Durumu çok çok iyi olmayıp da başvuran çoğu kişiye çıkmıştı diye hatırlıyorum.
  • Ogudeg kullanıcısına yanıt
    Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Topluluklar okulda çok aktif. Çok fazla büyük etkinlikler oluyor. Ben de topluluklarda aktif rol aldım ve kesinlikle Hacettepe'de çok iyi olduğunu temin edebilirim. Okulun en büyük etkinlikleri birden fazla topluluğun bir araya gelmesiyle oluşan Kariyer Fuarı ve Kristal Geyik Ödülleri. Bunlar dışında da toplulukların kendilerince yaptığı çok fazla etkinlik var. Kampüs de el verdiği için dışarıdan firmalar ve markaların da gelip etkinlik yaptığı çok oluyor.

2. sorunuza gelecek olursak düşük puanlı ve yüksek puanlı çok bölüm olduğu için okula en üstten ve alttan giren kişilerin arasında puan farkı çok var. Bu ister istemez öğrenci profiline de etki eder çünkü çok fazla öğrenci var. Ama puanı çok yüksek olan bölümler dışında da eğitimler ve imkanlar oldukça kaliteli.

Mezunların birbirini tutma olayı bir odtü kadar değil maalesef. Oranın farkı da o bence. Ama Hacettepe'den aldığınız eğitimle o farkı kapatmanız bence çok mümkün. Çünkü gerçekten kaliteli eğitim verildiğine inanıyorum ben Hacettepe'de. Alınan kararlar vs. öğrenciye çok yakın değiller ancak rektör yeni değişti ve bunda da ilerleme katedildiğini görüyorum ben. Linkedin'den vs bakarsanız mühendislerin gerçekten iyi yerlere yerleştiğini görebilirsiniz. Ankara her ne kadar İstanbul kadar olmasa da iş imkanları konusunda oldukça iyi durumda. Okulun teknokenti de gayet başarılı.

Kampüse gelirsek Bilkent'ten çok daha canlı ve güzel bir kampüsümüzün olduğuna inanıyorum. Kampüste kalıyorum ben. Çok çok memnunum. Herkese hitap edecek şeyler bulmak mümkün bence kampüste. Odtü ile kıyaslayacak olursak ikisi de god tier bence. Biri diğerinden daha iyidir dersem taraf tutmuş olurum. İkisi de çok çok güzel, ikisinin de birbirine karşı iyi olduğu yönleri var. Beytepe kampüsü de oldukça büyük olmasına rağmen yapılar vs. daha toplu. Ben bunu avantaj olarak görüyorum, bir yerden bir yere ulaşım odtüye göre daha kolay. Yavaş yavaş kampüsün diğer yerleri de kullanılmaya başlıyor. Ama kampüse gelmek biraz zorluyor. Uzun bir yol var metrodan sonra. O konuda da odtü daha iyi mesela, daha ulaşılabilir bir konumda.

• JuernofbaN kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam. Son olarak şunları sormak isterim. Bilkente 135 k vermektense itü(zor ihtimal) gsü ytü hacettepe gibi yerlerde okumak ne değiştirir. Bilkentin yurtdışı bağlantıları saydığım devlet üniversitelerine göre nasıl? Çünkü yurtdışında yl yapmak gibi bir hedefim var.

Ayrıca bilkentin eğitim ve olanakları saydığım devletlere göre ne kadar üstün. Çoğu yerde bilkentin akademisyen yetiştirmeye daha yatkın olduğunu okudum. Ben direk endüstri ya da bilgisayar mühendisliği seçip iş hayatına atılmak istiyorum. Akademisyenlik gibi bir hedefim yok.

Anlayacağınız şu an bilkente para vermenin değip değmeyeceği arasında çok kararsızım. Ailem maddi olarak destek olacaklarını söyledi. Ama yine de 135k sadece eğitim ücreti çıkacak. Hacettepeye gitmektense bilkente bu parayı versem bana ne kadar katkı sağlar kestiremiyorum

• Sıhhiye kampüsü hakkında bilgisi olan var mı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    kulup etkinlikleri daha "ucuz" yani kalite olarak digerlerine kiyasla daha dusuk ama sosyal anlamda pek bir fark oldugunu soyleyemem

evet kampusteki insan kalitesi cok karisik ama ayni zamanda duzgun arkadas ortami vs. kurmak da zor degil kampuste oldukca fazla kafa dengi insan var

mezunlar birbirini o kadar tutmuyor gordugum kadariyla. ismi ee-cs gibi muhendisliklerde hicbir yerde sorun cikarmayacak kadar iyi fakat diger bolumleri hakkinda bir fikrim yok

bilkent ve odtu kampusleri daha kaliteli duruyor hacettepeye kiyasla binalar vs olsun. bilkentinkine kiyasla cok daha canli bir kampus ama odtunun kampusunun daha iyi oldugunu dusunuyorum. kampusteki binalarda genel olarak sovyet askeri ussu havasi var fakat kesinlikle kotu bir kampus degil beklentilerinizi karsilar
    Valla diger okullarda okumadigim icin kiyaslama yapamam. Bana göre eğitime harcanan paranin hesabi olmaz bu yüzden ben bilkenti tavsiye ederim. Ben yaklaşık 200 bin küsur para odedim tahminen ve yine olsa yine gelirdim bilkente diyebiliyorum.

• dammitimmad D kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theiceman07 -- 2 Ağustos 2020; 21:36:25 >
  • Ogudeg kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler hocam nasıl etiketlendiğini bulamadım spam gibi oldu biraz kb

• Beytepe'de okuyorum ama az çok bilirim Sıhhiye'yi de. Merak ettiklerinizi bildiğim kadarıyla cevaplayabilirim.

• UP

Sorularınızı alabilirim
  • İngilizce Öğretmenliği hakkında neler söylersiniz? Okuyanlar memnun mu?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kampüste siyasi olaylar oluyor mu ?

• Bölüm ve eğitimi hakkında çok bilgim yok ancak okuyan arkadaşlarım çoğunlukla memnundu. Çok da zorlanmadıklarını biliyorum. Onun dışında Hacettepe'nin öğretmenliklerinin genel anlamda gayet iyi olduklarını biliyorum.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.