anakart (anakarta kıstasım fiyat-performas, bx zamanında iki anakart almıştım 1'i 130$, 1'i 62$ ama gel gör ki şimdi 62$ olanı daha fonksiyenel yani aynı hatayı bi daha yapmıyayım diyorum, ama yinede iyisi, intel, sis648, nforce2 kullanan arkadaşların tavsiyesini bekliyorum ah bi karar versem gerisi kolay)
cpu (cpu şimdilik ucuz olanı seneye hele fiyatlar dahada düşsün)
ram 333 ddr (ama ne marka gerçekten bi fark oluyormu bilmiyorum, bu konuda da fikir rica edicem)
ekran kartı (oyuncu değilim ama görüntüm frekansım iyi olsun istiyorum burda chipset tavsiye ederseniz sevinirim)
hadi arkadaşlar sistem kuran eller dert görmesin, fikir veren başlar ağrımasın
bence nforce yerine asus a7v333 board ve athlon veya ucuz olsun diyosan duron 1300-200 cpu alabilirsin.. ram olarakta kingston iyi bir seçim olacaktır.Fiyat olarak çok fark yok..isimsiz ramler ortalama 10-12 dolar daha ucuz..Bence biraz daha verip güvenilir bi kingston alman en iyisi olur.Ekran kartı konusunda seçenek çok..Gforce4 almanda fayda var.. ama ddr ramli bişey olsun.. Marka olarak winfast iyi bir seçim olur ama biraz tuzlu bu yüzden karar sana kalmış..
geleceğe yönelik diyorsan kesinlikle nforce2 ucuz diyorsan sis 745 intel sorarsan paran varsa al derim performans istersen athlon xp
xp1700+ (1800+ da olur) epox 8k3a+
ekran kartı ati 8500le ya da geforce4 mx440(ati 8500le daha iyidir) para varsa da geforce4 ti4200 düşünebilirsin