Şimdi Ara

Hafif ticari araç kullanan insanlar.. (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
238
Cevap
1
Favori
7.603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: _Mysterious_

quote:

Orijinalden alıntı: cemrek

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: set

quote:

Neden Azrail gibi geziyorlar trafikte. 140 ile otoyoda sollama yaparken sellektör atıyor adam bana arkadan. Aynı gün 4 kere basıma gelince zıvanadan çıktım. Sürekli serit değiştiriyorlar 90 la bile tehlikeli olan yolda 120 130 la gidiyorlar. Kimse umurlarında değil. Ankara zırhlı birliklere giden yolu bilen bilir burda bile ralli yapıyorlar. Dolmuş ve minübüscüleri hiç yazmıyorum bile..

Not : 140 km/h sollama yaparken yapılmıştır.

Konu başlığına bakıyorum,içeriğe bakıyorum. Aklıma şu geliyor,Yahu Allah aşkına azrail gibi gezen sadece hafif ticarilermi?... Bakın ne demişiniz; ''Neden Azrail gibi geziyorlar trafikte.''

Evet ben insanları kastettim. O insanlar muhtemelen kendi araçları olmadığı için öyle geziyor olabilirler. Kendi araçlarını muntazam da kullanıyor olabilirler. Hafif ticarilerin genellikle şirket araçları olduğu bakımından sorumlu olmamaları en önemlisi para sayıp almadıklarından böyle hoyratca kullanıyor olabilirler. Ama bir gerçek varki öyle gezen çok insan var. Gezen arabalardır elbette ama kullanan insanlara itafen yazılmıştır bu konu başlığı.

yine çok saçma bir yazı yazdınız. :D

kendi araçları olmadığı için olabilir diye. ne yani hızlı giden bmw sahibi değil midir. başkasının arabası mıdır? connect sahibiyim ve sen nasıl gidiyorsan bende öyle gidiyorum. yerine göre hızlı yerine göre yavaş. hatta yerine göre çok çok hızlı. ama araç benim.

yok yok piyangodan çıkmıştır.

Gülüyorum yazdıklarınıza. Konunu mesajlarını okumadan balıklama daldınız. Ben düzgün kullananlara hitap etmedim dedim zaten. Araç sizindir özene bezene kurallar dahilinde kullanıyorsanız size kim bişey diyebilir ki?

aslında size kim bişey diyebilir ki?

kim okumadığımı söyledi ki size başlığı.

yine bir genelleme yaptınız işte. siz busunuz. bu kadar kültürlüsünüz.

yok yok hafif ticari kullananlar kültürsüzdür siz kültürlüsünüzdür dimi. bunun da genellemesini yapabilirsiniz mesela..

yahu diyorsun ki apaçi gibi süren insanlara söylüyorum sadece. ama başlığınız hafif ticari araç kullananlar.

madem trafite araç kullanan apaçiler vs diye açın başlığınızı. ama yook sizin gibiler anca böyle yaparsınız diye bende başka bir genelleme yapayım siz bundan anlarsınız nede olsa.

• Size kabul ettirme zorunluluğum oldugunu sanmıyorum konu gayet iyi anlaşıldı sadece marka fanatikliği yapanlar hariç.
  • quote:

Size kabul ettirme zorunluluğum oldugunu sanmıyorum konu gayet iyi anlaşıldı sadece marka fanatikliği yapanlar hariç.

Elbette yok, siz nasıl düşünmek isterseniz öyle düşünün...
    Saygımız sonsuz...
  • quote:

quote:

Size kabul ettirme zorunluluğum oldugunu sanmıyorum konu gayet iyi anlaşıldı sadece marka fanatikliği yapanlar hariç.

Saygımız sonsuz...

bende birazdan lancer sürücüleri ile ilgili bir başlık açmayı planlıyorum bakalım fanatiklik yapacak mı bu vatandaş. çok merak ediyorum :D
  • quote:

quote:

quote:

Saygımız sonsuz...

bende birazdan lancer sürücüleri ile ilgili bir başlık açmayı planlıyorum bakalım fanatiklik yapacak mı bu vatandaş. çok merak ediyorum :D

Yok,açmasan daha iyi...
    Genelleme yapmak doğru olmaz.
    Gerek yok...

Biz bu başlık altında genelleme yapılmasının doğru olmadığını söyledik, yeterlidir.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• başka bişeyden anlayacağını sanmıyorum bu vatandaşın.

hatta bir kaç yorum ekleyeyim. sakın yanlış anlamayın yazdığı o kadar yazıya karşılık söylemişlerdir. hakettiğini düşünenler yada düşünmeyenler bağlamaz. kişiye karakteri kadar muamele yapacaksın..

görmemişin lancer i olmuş tutmuş ticarilere bulaşmış.

herhalde şirket arabasıdır kullandığı.

belkide baba parasıdır kullandığı araç.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Neden Azrail gibi geziyorlar trafikte. 140 ile otoyoda sollama yaparken sellektör atıyor adam bana arkadan. Aynı gün 4 kere basıma gelince zıvanadan çıktım. Sürekli serit değiştiriyorlar 90 la bile tehlikeli olan yolda 120 130 la gidiyorlar. Kimse umurlarında değil. Ankara zırhlı birliklere giden yolu bilen bilir burda bile ralli yapıyorlar. Dolmuş ve minübüscüleri hiç yazmıyorum bile..

Not : 140 km/h sollama yaparken yapılmıştır.

Konu başlığına bakıyorum,içeriğe bakıyorum. Aklıma şu geliyor,Yahu Allah aşkına azrail gibi gezen sadece hafif ticarilermi?... Bakın ne demişiniz; ''Neden Azrail gibi geziyorlar trafikte.''

Evet ben insanları kastettim. O insanlar muhtemelen kendi araçları olmadığı için öyle geziyor olabilirler. Kendi araçlarını muntazam da kullanıyor olabilirler. Hafif ticarilerin genellikle şirket araçları olduğu bakımından sorumlu olmamaları en önemlisi para sayıp almadıklarından böyle hoyratca kullanıyor olabilirler. Ama bir gerçek varki öyle gezen çok insan var. Gezen arabalardır elbette ama kullanan insanlara itafen yazılmıştır bu konu başlığı.

yine çok saçma bir yazı yazdınız. :D

kendi araçları olmadığı için olabilir diye. ne yani hızlı giden bmw sahibi değil midir. başkasının arabası mıdır? connect sahibiyim ve sen nasıl gidiyorsan bende öyle gidiyorum. yerine göre hızlı yerine göre yavaş. hatta yerine göre çok çok hızlı. ama araç benim.

yok yok piyangodan çıkmıştır.

Gülüyorum yazdıklarınıza. Konunu mesajlarını okumadan balıklama daldınız. Ben düzgün kullananlara hitap etmedim dedim zaten. Araç sizindir özene bezene kurallar dahilinde kullanıyorsanız size kim bişey diyebilir ki?

aslında size kim bişey diyebilir ki?

kim okumadığımı söyledi ki size başlığı.

yine bir genelleme yaptınız işte. siz busunuz. bu kadar kültürlüsünüz.

yok yok hafif ticari kullananlar kültürsüzdür siz kültürlüsünüzdür dimi. bunun da genellemesini yapabilirsiniz mesela..

yahu diyorsun ki apaçi gibi süren insanlara söylüyorum sadece. ama başlığınız hafif ticari araç kullananlar.

madem trafite araç kullanan apaçiler vs diye açın başlığınızı. ama yook sizin gibiler anca böyle yaparsınız diye bende başka bir genelleme yapayım siz bundan anlarsınız nede olsa.

Ben karşı karşıya kaldıgım durumu anlattım. Siz marka kayırması yapıyorsunuz. Elbette doğrudur hak veriyorum sizede. İşi kültür boyularına taşımanızda gayet ilginç. Konunun başlığını okumuş ama daha sonra alınan arkadaslar için yazdıklarımı okumamış yada tatmin olmamışsınız. Olmayın sorun değil..

Konuda neye örnek versem o yoldan sataştınız. Evet bemwcilerde var öyle değişik havalarda genç çocuklar. 0 çizenler vs. Ama hafif ticari kullanan insanlar yaşını başını almış oluyor genellikle. Etimesgut ümitköy yolunda her gün gider gelirim. Bir gün videoya alır cekerim sizde izlersiniz. Hız yapılacak yerler bellidir. Spor bir araç soldan 200 le geliyorsa yol verirsin hafif ticari gelse yemin ederim yol veririm kim gelirse gelsin farketmez. Ama şehir içinde kaçacak yeriniz yokken sıkıştırıyorsa sizi ve bunu genelde hafif ticariler yapıyorsa bunu paylaşmak en doğal hakkım. Siz adabınızla araç kullanın size kimse bişey demez. Yorumlarımda zaten o insanlara itafen yazılmamıştır dediğim halde bende ticari kullanıyorum aha banada dedin tarzı çocukca yaklaşıma son verin. Bir gün biri çıksa lancerciler böyle şöyle dese bilsem öyle oldugunu karşılaşsam yazarım gözümü kırpmadan.

• quote:

başka bişeyden anlayacağını sanmıyorum bu vatandaşın.

hatta bir kaç yorum ekleyeyim. sakın yanlış anlamayın yazdığı o kadar yazıya karşılık söylemişlerdir. hakettiğini düşünenler yada düşünmeyenler bağlamaz. kişiye karakteri kadar muamele yapacaksın..

görmemişin lancer i olmuş tutmuş ticarilere bulaşmış.

herhalde şirket arabasıdır kullandığı.

belkide baba parasıdır kullandığı araç.

Evet şirket arabası. Babamın şirketi hatta. Görmedim hiç araba şimdiye kadar..

• '' bunu genelde hafif ticariler yapıyorsa....''

Genellemek...

Bence sadece hafif ticariler değil, çoğu marka yapıyor...
  • quote:

'' bunu genelde hafif ticariler yapıyorsa....''

Genellemek...

Bence sadece hafif ticariler değil, çoğu marka yapıyor...

Böyle bir sorunu bu tarz araçlarla yaşasanız ne gibi açardınız konuyu?
  • Valla ben çoğu markada yaşıyorum. Burada yazmak doğru olmaz, o markadaki araç sürücülerini genellemek gibi olur, hepsi öyle değilki...

BMW var, tofaşı var, fordu var, mercedesi bile var yani... Ben apaçilik yapan kamyoncu bile gördüm, arkama geldi, beni sıkıştırdı,koskoca kamyon makas attı gitti. Şaştım kaldım o an...

Sadece şu markadakiler yapıyor diyemem...

Genelde hafif ticariler yapıyorda diyemem... Burada hafif ticari kullanan bir sürü arkadaşımız var.
  • Ne diye açardınız konuyu açacak olsanız demiştim.
  • quote:

Genelleme yapılmadığı sürece kimse kimseye bişey diyemez. Ama azrail gibi kullananlar denilse bende size katılır,haklısınız derim. Şirket araçları sadece connect olmuyor. Yada sadece hafif ticari olmuyor. Şirketlerin kullandığı farklı farklı markalar var mesela... Şirket araçlarının sürücüleri neden azrail gibi kullanıyorlar deseydiniz yine kabul edilebilirdi mesela...

Yukarıda var...
  • bu kadar tartışmanın ne yararı olacak anlamıyorum..
    bu konuyu açan arkadaşın belli ki "connect kullanıcıları" tarafından canı yanmış ilk connect kullanıcılarına bulaşmış.. sonrada genelleme yapıyorum diyor..

tamam hocam anladıkta trafikte süratli araç kulanan sadece connectlermi pardon hafif ticarilermi var..

etrafınıza biraz daha iyi bakarsanız sevinirim..

1-2 zibidi yüzünden herkesi zan altında bırakamazsınız.. benim kullandığım araçta abs dahil bir çok güvenlik sistemi mevcut ve senin azrail olarak görmediğn ve trafikte terör estiren bir çok araçtan daha çok güvenli..

ha demiyorumki ben güvenli diye her yola çıktığımda 150-160 gidiyorum.. yeri ve zamanı gelince herkes gibi bende aracımın sınırlarını zorluyorum..
  • quote:

Bu araçların motorları güçlü,ara hızlanmaları gayet iyi,bastınmı ibre fırlıyor... Ancak arkadaşlarımızında dediği gibi şirket şöförleri tarafından kullanılıyorlar. Adamın kendi arabası değil, basıyor basabildiği kadar, hor kullanıyor, dikkat etmiyor. Tabi cehalette var... Sonuça ortaya bu durum çıkıyor.

O hor kullandıkları arabaları da sahibindende km'si uzun yolda yapılmıştır tertemizdir diye satmaya çalışıyorlar...!
  • Arkadaşlar, ben de bazen hafif ticari kullanıyorum, şirkete bir tane combo aldım, bagaj hacmi geretiğinde biniyorum.
    Bu araçları hızlı ve deli gibi kullananların, makas atanların cesaretine hayranım.
    Bazıları bu hafif ticari araçların limitlerini zorlamayı çok seviyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bal974

Arkadaşlar, ben de bazen hafif ticari kullanıyorum, şirkete bir tane combo aldım, bagaj hacmi geretiğinde biniyorum.
    Bu araçları hızlı ve deli gibi kullananların, makas atanların cesaretine hayranım.

aracınızın modelini öğrenebilir miyim mahsuru yoksa. combo sahiplerinden pek alışılmamış bir yorumda bu o yüzden merak ettim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aoe_

quote:

Orijinalden alıntı: bal974

Arkadaşlar, ben de bazen hafif ticari kullanıyorum, şirkete bir tane combo aldım, bagaj hacmi geretiğinde biniyorum.

aracınızın modelini öğrenebilir miyim mahsuru yoksa. combo sahiplerinden pek alışılmamış bir yorumda bu o yüzden merak ettim.

2006 City plus + sport paket

Eğer kartal, vs veya diğer hafif ticarilerden eski doblo, eski kangoo'dn inip comboys binerseniz iyi görünebilir.
    Ama bu araçların amacı konforlu bir şekilde yük taşımak,
    Makas ve yüksek hız için beni tedirgin eden araçlar
    Limitlerini zorlamamak lazım ve yollarda zorlayanlar epey çok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bal974 -- 30 Ekim 2011; 3:08:49 >

• Sinirle şöyle yazmak istedim;

Vay be şanlıymışsınız. Hafif ticari olan 1.9 TDİ 145ps 320nm DSG 6 ileri triptonic VW kamyonetimle, hafif virajli yollarda önümde 180km ile sollama yapanlara sellektör çekiyorum ben diye ... :))

Zaten gerilmiş bir ortamı daha da germeyim dedim :))

Kullanıcı yada araç genellemesi yapmayalım..

Her segment aracı apaçi gibi kullanana rastlamak mümkün..

Bu bazen 140la giden adamı sıkıştıran ticari olabilirken bazen otobanda 80 km ile solda giden bir sporda olabiliyor...

Olayı genellemeden yaklaşırsak sizin arkanızdan gelen kişinin durumu ile alakalı...

Ama ben bu konuyu paylaşacak olsam başlıkta hafif ticari ibaresini kullanmazdım...

Zira ticari dediğiniz aracımın özelliklerini belirttim yukarıda..

Aynı şeyi bir şahin doğan yapsaydı normal karşılayacakmışsınız gibi algılanıyor zira...

Kazasız belasız...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taner.r -- 30 Ekim 2011; 10:51:14 >

• "bütün genellemeler yanlıştır, bu da bir genellemedir, bu da yanlıştır"

konuya dönersek;
    aslında burada hız limitleri adaletsiz (bence). şimdi ben 96 model kia pikapla (yapabildiği son hız 120), 2012 model caddy/connect/doblo/fiorino/vs. aracı aynı hızda sürmek zorundaysam adaletsiz davranılmış oluyo. e "sen adil olmazsan herkes kendi adaletini dağıtır" misali sürücülerde kafalarına göre takılıyolar, yakalanmadıkları sürece.

bence olması gereken, muayenede bu işi ayrıştırmak. yani nasıl olsa özel ve teferruatlı bi muayene sürecine geçiş yaptık. e hız limitlerine de araç için orada karar verilsin. kanun bi aralık belirlesin ve tüv deki mühendis de aracın o aralıktaki değerini belirlesin. (ilk anda aklıma gelen bu, daha detaylı çözüm üretilebilir).

benim yüklü pikapla risksiz olarak 80'le dönebildiğim virajda karayolları sorumluluk almamak için 30 yazıyorsa "kim takar yalova kaymakamını?".

meraklısına fikrim: bi ülkede kanunlar sadece "bu konuda kanun var mı, var" mantığıyla yapılırsa olanlar değişmez. kanun vatandaşın bi işine yaramıyorsa, adil değilse, herkes kafasına göre takılır. ben böyle bir ülke biliyorum. evet uganda :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi er38 -- 30 Ekim 2011; 13:15:21 >

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.