Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

Hafif Ticari Seçimi..(Acil..!! Lütfen yardım) (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
243
Cevap
1
Favori
10.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: historiyst_45

İyi de hepsinde bildiğim kadarıyla ''çift sıra koltuklu camlı kapalı kasa kamyonet/van'' yazıyor.Bu durumda zor.Hususi oto yazdırabilmen için ayrıca keşif falan yaptırman gerekiyormuş tam detayını bilmiyorum.Üzerine bi sürü masraf edip o şekilde çevirtebiliyormuşsun şeklinde bir duyum aldım.Polis,maliye ve takipçilere sordum onlar da tam olarak ne olacağını bilmiyor afaki konuşuyorlar yani.Ulaştırma bakanlığına mail attım bakam cevap gelecekmi ...

dediklerin 2.el alıpda hususiye çevirme işi. sıfır alırsan direk hususi yazıyor.(fiyat farkını vermek kaydı ile)
  • quote:

Logan MCV ler der ruhsatta kamyonet diye geçiyormuş sordum dün bayiye ...

evet doğru söylemiş.
  • madem doblo olmadı pejo tepee ye bakın bir.
  • evet pejo ve yeni kango sanırım citroen de gelir bu aralar, çok yeniler bilgi yok henüz ama .... bilmiyorum ki... denemek lazım, beklemek lazım...
  • Tepee'yi inceledim,araç nerdeyse dört dörtlük.Bende uzun boylu biri olarak epeydir bu araçları takip ediyorum ama vergi konusu kafamı karıştırıyor.Şimdi böyle bir araç aldık diyelim,ticari araç olarak mı geçecek ?Rahat edelim derken rahatımız kaçmasın...
  • Hocam bu araçların ruhsatta hususi yazsa bile muayneleri 2 sene de değil yıllık yapılır..Vergileri ise 1900cc nin altı ve üstü olmak üzere iki dilimden oluşur..(Düşük dilim:561YTL Yüksek dilim:845Ytl)Ayrıca otomobillerde olduğu gibi 3 sene sonra değil 6 sene sonra bir düşük dilimden verginizi ödemeye başlarsınız..Ek olarak bu araçlar büyük şehirlerde bazı yerlere giremez(Örneğin Ankarada Kızılay'a Ulus'a vs İstanbul'da Taksime vs giremez köprünün yalnızca birini kullanabilir diğerindende gece saat 22:00'den sonra geçebilir)..Bu araçlar bence rahat etmek için alınacak makinalar değiller..İşim gereği böyle bir araç almak zorunda olmasam kesinlikle hiçbirinin yanından bile geçmem..Özellikle siz Megane II'den sonra böyle bir araç alırsanız üzülürsünüz diye düşünüyorum..Ama yine de karar sizin..!!
  • Astra yı satmamdaki en büyük faktör altının çok alçak olması hasebiyle dağa taşa gidememem ve içi/bagajının küçük gelmesiydi.Nasipse şimdi Kango veya Caddy almayı düşünüyorum çünkü bu aradığım özellikler fazlasıya mevcut olduğu gibi dizelin tork gücüne bayılıyorum.Tabiki binek arabadaki konforu yol tutuşu donanım özelliklerini bulamam (Caddy olursa başka ) ama bunlarında sağladığı avantajlar çok cazip geliyor.Artık gülü seven dikenine katlanır hesabı diyorum ...
  • binek arabadaki konforun alasını bulursun vallahi, hangi binek arabada kollarını yukarı tamamen açabilirsin? ya da arka koltuğuna 4 kişi rahat rahat sığar? ya da biraz kestiriyim dedin mi arka koltuğu katlayıp gerine gerine yatarsın? evine büyük eşya aldın mı nakliye aracı aramadan arkaya rahaaaaat rahat atabilirsin?

haa yol tutuş dersen tamam, haliyle yüksek ve büyük oldukları için biraz fark olacaktır. ancak sürekli 140-150 basmayacaksan o kadar da önemli değil. düşük vergi avantajı olduğu gibi dizel farkı da ödemiyorsun. belirli farklılıklar tabi ki olacaktır, tercih meselesi sonuçta...
  • Dragotreis yüzbaşı arkadaşım söylediklerine katıldığımı bilmeni isterim ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: set

Elbette,connect partnerden ağırdır...

connet sonra yurdum aracı öyle değilmi..
  • quote:

Dragotreis yüzbaşı arkadaşım söylediklerine katıldığımı bilmeni isterim ...

aklın yolu 1.

tercih meselesi sonuçta, seven de olacak tabii, sevmeyen de...
  • quote:

Almadım ya içime sinmedi..İlk ticari aracım olacak bu, hiç bişey beğenemiyorum ne yapsam bilemedim..Acaba almışken Vw Touran, Opel Zafira gibi geniş bişey alsam işimi görür mü dedim ama onlarda hem yeterince geniş değil hemde kafadan 30 kağıt..Kaldım ortada..Hiç birine ısınamadım o kadar para verecez yeterli konfor yok..

uzaklarda biyerde böle birşey okumuştum.....

arkadaş madem binek kullanacan madem bukadar düşünüyorsun öncelikle ne marka alırsan al temiz ve ucuzunu al derim

sonrası ise senin beklentilerin sen bir binek aracın beklentileriyle ticari araç alacak gibi görünüyorsun öncelikle bunu kafandan at ,
    kararını ver 4 kişi binip yeni demetten sincana gitmek için alıcaksan boşa yorulma git bir binek araç al
    ama benim şehir dışına sürekli çıkmam gerek tıka basa eşya dolduracam ailemi taşıyacam öncelikli amacım bu diyosan ticarilere bak....

şimdi yeni kango yeni çıktı partner tepe de aynı bu araçların nasıl oldukları konusunda hiçbişey sölemek mümkün değil en azından birileri alıp motorunu bitirene kadarda söleyemeyiz gibi...

şimdi bulunduğum yerdeki taksicilerden bildiğim kadarıyla 1.3 doblonun herhangi bir sıkıntısı yok 2006 model araçlar 220 260 bin km arasında ve hala kullanıyorlar....

partnerin 1.9 una şöle diyebilirim hem gazamı yoksa odunamı basıyosun anlamazsın hemde hızın artmaz yakıtıda içer elektrik arızalarıda cabası
    ama bir tanıdık 1.9 u satıp 1.6 aldı dizel olanından kaportası sağlaammış aracından memnun...

kango ya gelince seri ve hızlı bir araba doblodan daha atik (1.3) yakıtıda biraz daha az ama işcilik ve malzeme tam bir burunlu bmc misali motoru çok uzun ömürlü değil...

bir transporter kullanıcısı olarak söylüyorum cady 40bin ytl verip binek kullanacaksan ya aklın yok yada paran çok derim zaten ticari alan transporter alıyor dahafazla yük ve hacim için ama neymiş cady miş bence hikaye debriyaj problemi ile boğuşursun sonrada ben bukadar parayı nasıl verdim dersin...

connett burda bir markette önce ford connet vardı baş olmadı yakıtı falan gittiler trafik aldılar renodan oda büüyük geldi sattı kango aldılar tabi bilemiyorum bende connete binmedim gördüğüm bu

opele gelince bizim buralarda peknadir görünüyo nedeni altı alçak olması bide opel parçası pahalı olur düşncesi otohaber dergisinin bir karşılaştırması vardı en iyi ticari diye 1. sırada cadyy 2.sırada ise opel combo vardı ama test yurt dışında yapılmış tı.....

bence sen genede iyi düşün artı ruhsatta kapalı kasa yarı camlı kamyonet yazsada altında hususi yada ticari diye belirtir ticari olarak kullanıyorsanız yakıtınızı masrafınızı gider gösteriyorsanız vede ruhsatta ticari yazıyorsa k 2 belgesi gerekir ama siz hususi kullanıyorsunuz bunun içinde ticari aracınıza herhangi bir belge gerekmiyecektir...
    genede bu devletin ipiyle kuyuya inilmez derim...

• Merhabalar..Şu sıralar bizde bu tip bir araç almayı düşündüğümüz için haftasonu Vw ve Renault hariç bütün bayileri dolaştık..Ford'un Colorline diye bir modeli çıkmış fiyatı çok uygun..Diğerleri biraz pahalı biz şu an bu araç üstünde yoğunlaşmış durumdayız..Her neyse Ford a baktıktan snr Fiat'a geçtik inanırmısınız gözümüze çok kötü gözüktü her zamanki Fiat klasiği..Doblonunn yanında Fiorino Combiyede baktık ama hiç bir işe yaramaz bagajı acayip küçük..Daha sonr Peugeot a uğradık..Yeni Partner Tepee'ye hayran kaldım gerçekten çok hoş bir araba..1.6 Hdi kullanmalarıda çok iyi olmuş ancak 30 bine yakın bir fiyat istediler..(Gözüme cam otomatiği düğmeleri biraz battı çünkü yine orta konsola yerleştirmişler)..Son olarak Opel'e uğradık ama tipi ve alçak olması nedeniyle bizden eksi not aldı..İçlerinde en çok hoşumuza giden Ford oldu, işçilik ve parça kalitesi de bir ticari araca göre epey yüksek..Fİyatıda 25 küsür..Bence bir bakın derim..Anladığım kadarıyla siz Opel üzerinde çok düşünüyorsunuz ama motoru Amerikan parçalarının yarısı Alman yarısı Çin toplanma yeri İspanya..Şimdi bu arabadan ne beklersiniz ayrıca tipte yok..Motor seçeneklerini de göz önüne alın 1.3 motor yük attığınızda zorlar.(Özellikle bizim mal aldığımız Çıkrıkçılar yokuşu tarafında herhalde kaldırmak epey zor olur) Yakıt olarak diğerlerinden 3-4 kuruş fazla yakar ama yol tutuş iyi, kemikli bir araç, piyasası iyi, motor gücü zaten diğerlerinden üstün.. Size şiddetle en yakın Ford bayisine gtmenizi tavsiye ediyorum..Uygun fiyat arıyorsanız Colorline modelini kaçırmayın zaten bayilerin elinde üçer beşer tane var sınırlı sayıda üretilmiş..Ama tabii yinede karar sizin..Saygılar..

• Arkadaşm bana sorarsan ya Opel ya Vw ya da Mercedes Vaneo al ne de olsa Alman arabaları ama bunların arasında açılamam demişsin en iyisi Opel Combo 1.7CDTi
  • ya arkadaşlar geçen comboya bindim biizim kangodan ağım şahım bi farkı yok siz kafanızda büyütmüşsünüz artık kangoo kötü combo iyi

hem combo kangodan daha küçük arka tarafı bagajı ve tipi
  • Hehe işte buna gülünür göz var nizam var nasıl combonun içi kangoodan küçük anlamadım..Hayır bari anlamıyorsunuz o zaman test verilerinden yük bölümlerinin kaç metreküp olduklarına bakın öyle yorum yapın..Haftasonu o kadar bayi gezdim Renaulta girmek aklımın ucundan bile geçmedi tamam herkese kendi arabası güzel ama Kangoonun yakıt tüketiminden başka neyi var?Yol tutuş sıfır..Malzeme kalitesi sıfır..İçerde yol ve motor sesinden durulmaz..Arkadaşın babası Torosu sattı aldı bin pişman verdiği paraya..Ayrıca kaporta çabuk bırakıyor kendini yer yer pas yapıyor ve hele 1.9 motorların kronik sorunları say say bitmez..Kango alırsan son sahibi sen olursun..Takoz gibi araba..Zaten Renaultun ne yaptığı belli değil eski Broadwaylar bile yeni Cliolara 10 basar ben böyle dandik iş görmedim..Ucuz yapacaz diye kalitesizleştirdiler de kalitesizleştirdiler..Daha yeni bir arkadaş dayanamadı Cliosunu satıp Broadway aldı..Kangoo da Clionun geniş olanı ortak malzeme oldukça fazla sakın sakın Kangoo alma..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Yalçın -- 8 Temmuz 2008; 18:51:16 >

• 20005 model pejo partner adventure düşünürmüsün 2.0 Turbo disel motor
  • ses sistemi felanda war wergisi 6 aylık sanırım 400 küsür senelik 900 milyona felan gelio bilmiom tam ama 400 küsüratlı bak sana tek birşey diycem burda insanların yazdıklarına kulak werme imkanın warsa o yazdığın arabaların testini yap herkez kendi kullandığı arabasını önerir test et içine hangisi sinerse onu al benim aracımı almak istersende pm atarsın ;)
  • Sye88 bahsettiğin araç hakkında varsa detaylı bilgin vs yardımcı olabilirmisin.Sıfır almaya kalkınca en ucuz fiyat ona biçiyorlar.1.3klimalı Dobloya 26900 den aşağı indiremedim.Satış danışmanı renginide bilmiyor gelmedi daha dedi.Sen biliyomusun acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nigt -- 9 Temmuz 2008; 10:40:43 >
  • Ford un resmi sitesine girip araştırdım bulamadım öyle birşey ?
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.