Test etsen güzel olur,burada yazar bizde bilgileniriz...
quote:
Orjinalden alıntı: kirei
sen araba araştırıyon mu ?? internet , galeri , araba pazarı vb...
kangoo kangoo kangoo
Tabii ki araştırıyorum, bir tek gözüme çarpan her hafif ticarinin önünü kesmediğim kaldı ..Yakın çevremdeki arkadaşların araçlarınıda epey test ettim..Adamları tutup kollarından kendi arabalarından indirip direksiyona oturuyorum..Şu ana kadar en çok hoşuma giden Connect ve Combo oldu..(Caddy'yi bütçem dolayısıyla pek düşünmedim ayrıca o kadar para etmez)..Yakıt açısından iki aracı değerlendirince de Combo ön plana çıkıyor..Ancak bugün gazetede gördüm Partner'in yeni kasası çıkmış 1.6Hdi 90hp full modeli için 31 istediler..Acaba bir indirim kopartıp 28-29lara çekebilirmiyim düşüncesi var ama bakalım ne olacak...Yeni modeller tek tek dökülmeye başladı çok fazla acele etmemek gerek sonuçta araba bu 5-6 senede bir kere alınıyor o kadar para veriliyor olunca içime en fazla sinen olsun..
2.el temiz az km yapmış bir Caddy al derim şahsen ...
Hocam bir akrabamda Caddy var araç 15binde turbo indirmiş..Baskı balata sorununu kafaya takmaz olmuş adam zaten..Daha önceden bu durumdan haberdar değildim hele hele bunu duyduktan sonra hiç bulaşmam..Tabii bu kendi düşüncem kimseyi etkilemiş olmak istemem biraz da şans işi sonuçta kul yapımı..Ayrıca İkinci el alırsam 23bin ytl den tek kuruş fazla vermem bu tip bir araca bence değmez..Sıfır alırsam da artık bütçeyi biraz zorlayacağız..
pejonun yeni kasasını dediğin fiyata vermezler zannetmiyorum.
Şimdi de bu K belgesi işi canımı fazlasıyla sıktı olmazsa çok geç değilken vazgeçecem bu işten ... (Ruhsatta hafif ticari yani kamyonet geçen araçlardan k belgesi istenecekmiş yasa ertelenmiş falan ne olacağı belli değil )
quote:
Orjinalden alıntı: historiyst_45
Şimdi de bu K belgesi işi canımı fazlasıyla sıktı olmazsa çok geç değilken vazgeçecem bu işten ... (Ruhsatta hafif ticari yani kamyonet geçen araçlardan k belgesi istenecekmiş yasa ertelenmiş falan ne olacağı belli değil )
ruhsatında hususi otomobil yazan hafif ticari alısırsınız rahat edersiniz.
İyi de hepsinde bildiğim kadarıyla ''çift sıra koltuklu camlı kapalı kasa kamyonet/van'' yazıyor.Bu durumda zor.Hususi oto yazdırabilmen için ayrıca keşif falan yaptırman gerekiyormuş tam detayını bilmiyorum.Üzerine bi sürü masraf edip o şekilde çevirtebiliyormuşsun şeklinde bir duyum aldım.Polis,maliye ve takipçilere sordum onlar da tam olarak ne olacağını bilmiyor afaki konuşuyorlar yani.Ulaştırma bakanlığına mail attım bakam cevap gelecekmi ...
quote:
İyi de hepsinde bildiğim kadarıyla ''çift sıra koltuklu camlı kapalı kasa kamyonet/van'' yazıyor.Bu durumda zor.Hususi oto yazdırabilmen için ayrıca keşif falan yaptırman gerekiyormuş tam detayını bilmiyorum.Üzerine bi sürü masraf edip o şekilde çevirtebiliyormuşsun şeklinde bir duyum aldım.Polis,maliye ve takipçilere sordum onlar da tam olarak ne olacağını bilmiyor afaki konuşuyorlar yani.Ulaştırma bakanlığına mail attım bakam cevap gelecekmi ...
connect sayfasinda ayrıntılı olarak bir arkadaş açıklamıştı bu durumu, mdindas olabilir, ticari olarak kullanmayanlardan istenmeyecek falan gibi bir şeyler vardı...
Dragotreis yüzbaşım çok teşekkürler hemen bakıyorum konuya ...
quote:
Dragotreis yüzbaşım çok teşekkürler hemen bakıyorum konuya ...
hocam vallahi çok merak ediyorum senin bu işin sonu noolacak? bu kadar seçenek arasından, kafanı daha da karıştırmış gibi olmayayım ama sw araç düşündün mü hiç? hafif ticari sınıfın bir altı onlar. ama onların da vergisi falan farklı. bir de iyi bir sw alayım deyince 0 km ticari daha cazip geliyor, dizel farkı da yok çünkü... dacia logan da düşünülebilir ama onun da kalitesi sınırlı. neyse kafanı karıştırmayayaım daha fazla. sen boşver sw leri.
Logan MCV ler der ruhsatta kamyonet diye geçiyormuş sordum dün bayiye ...
yok artık o da kamyonetse çüş kere çüş... görüyoruz işte sw gayet te..
Valla bilemiyorum bana bayideki satış temsilcisinin söylediği o ...
Ne zor işmiş, yeterse yeter kafam allak bullak oldu..!!! Doblo düşündüm beğenmedim..Ford dedim çok yakıyor sakın bulaşma dediler..Combo dedim ikinci eli yok olanlarda pahalı alırsan sıfır al dediler..Peugeot ve Kangoo yol tutuş bakımından sorunluymuş..Caddy desen fiyatlar uçmuş..Kafaya koydum gidecem pazara gözüme temiz gözüken içime sinen ne olursa olsun alacam,,Tıkayacam kulaklarıda millet ne derse desin..Hatta ve hatta Transporter veya Vito da almayı düşünüyorum..En azından sağlam arabalar konforda var..TIK demez..Pazar günü oto pazarındayım durumu bildiririm..
İnşallah hayırlısı olur Kemalpaşa'ya mı yoksa Otokent e mi gideceksin?
Hocam ben Ankaradayım pazar günü Ostim deki oto pazarına gidecektim ama pazar Boluya gidecem akraba ziyareti yeni karar verdim..Tabii gitmişken oranın pazarını da gezerim..En azından şöyle bir bakmaktan zarar gelmez
pazardan zor ama temiz araba bulmak, galericiler sabah erkenden kapıyorlar iyi arabaları....
Aslında en güzeli direkt şahıstan yani sahibinden almak ...
abicim tip önemlidir arabada connectin tipiyle combo kıyaslanmaz.tabiki combo daha güsel.hemde aileyede gelir.