Şimdi Ara

HAFİF TİCARİ SEVİYORUM ÇÜNKÜ.... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
0
Favori
2.937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: set

quote:

Orijinalden alıntı: _Mysterious_

tam tersine bu araçlarıda kullananlarıda sevmiyorum.

Genelleme hatalı bence. Bende kullanıyorum bu araçlardan. Önemli olan araç markası değil, sürücüsü...

Hafif ticariler hakkında bir konu altında tartışmıştık. Marka diyorsunuzda marka değil bu tarz araçları sevmiyorum tasarım olarak. Gayet kullanışlıdır performanslıdır ekonomiktir daha niceleri olabilir ama sevmiyorum. Sürücülerinide sadece sevmiyorum dedim ha sevgime çok ihtiyaclarıda yoktur umurlarında bile değilimdir ama sevmiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Hasan Paşa

quote:

Orijinalden alıntı: 9000 rpm

quote:

Fakir oldukları için mi sevmiyosun yoksa bende kangoo var en kötü ihtimalle seni 20 kere satın alırım.

Trafikte diger arabaları küçük görüp her türlü sakat haraketi yaptıkları için sevmiyordur belkide

4x4 jeep gibi kullananlarda var tabi

• quote:

Orijinalden alıntı: set

Her türlü sakat hareketi sadece bu araçlarmı yapıyor?

cevap verince genelleme yapmayınız diyorsun o yüzden demeyeceğim .
  • Orijinalden alıntı: _Mysterious_

Fakir oldukları için mi sevmiyosun yoksa bende kangoo var en kötü ihtimalle seni 20 kere satın alırım.

Bende yedi ceddini satın alırım desem çokmu hoş olurdu? Desen bile çok gerçekçi olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9000 rpm -- 7 Mart 2012; 11:15:36 >
  • Orijinalden alıntı: 9000 rpm

Bende yedi ceddini satın alırım desem çokmu hoş olurdu?

Desen bile çok gerçekçi olmaz.

Yorma kendini güzel kardeşim..
  • parası olan gider Taner abi gibi sw.alır,olmayan gider ticari alır.
    Ben de zamanında pick-up aldım çok da muazzamdı...
  • çünkü;
    -akaryakıt fiyatlarında fatura ile vergi indirimi alabiliyoruz.
    -yıllık vergi indiriminden yararlanıyoruz.
    -iç hacim olarak bunaltmıyor insanı. özellikle uzun yolda binek araçlarda aracın içinde havasız kaldığınızı anlıyorsunuz. (üniversitede kalabalık sınıflarda ders almaktan artık kalabalık ve dar yer zor geliyor.)
    -opel combo için söyleyebilirim, arka diz mesafesi aşırı derecede iyi. arka tarafta yolculuk eden ön koltuğa dizlerini yaslamıyor. ön tarafta araba kullanan vatandaşada koltuğunu azcık ileri al denmiyor.(bacaklarım uzun sedan arabada şoför koltuğunun arkasına birinin oturması zor oluyor. ya da yaklaştırıyorum bacaklar direksiyona çarpıyor.)
    -yine opel combo için söylüyorum. fiorino, connect ve doblo kullanmış birisi olarak bu arabanın yol tutuşu başka. azami hızında seyahat ederken herhangi bir güvensizlik yaşatmıyor.
    -yakıt tüketimi 1.3 CDTI motor ile gayet iyi. bu fiyatlara rağmen bir ay önce istanbul şehir içi ve şehir dışı karışık km'de 23 kuruş yakıt tüketimimiz oldu.(araç ağır olmasına karşın yakıtında bir sıkıntı yok.)
    -bagaj hacmi hafif ticarilerin en güzel yanı zaten bunu konuşmaya bile gerek yok.

dezavantajları;
    -azami hız sınırı düşük. tofaş doğan sahibiyim bunun hız sınırları daha yüksek. bence bu konuda düzenleme olması lazım çünkü hafif ticariler gerçekten güvenlik konusunda b-c sınıfı araçlarla yarışıyor.
    -her yıl muayene sıkıntısı mevcut. ancak arabasına düzenli bakım yapan birisi için sorun değil. şirket üzerine alınan arabalarda alınan indirimler bunu karşılıyor zaten. apaçi moduna getirmezseniz aracınızı sizi uğraştırmıyor.
    -kendi aracım için söylemem gerekirse altı yere yakın. eğer dikkat edilmezse şehirler arası yolda altını vurma ihtimaliniz var.

ben ailem kalabalık olduğu için mpv almayı tercih ederim. ancak mpv fiyatları ve yük taşıma ihtiyacı insanları hafif ticariye yönlendiriyor.
    4 disk fren, yük freni, esp gibi donanımlarda aracın durmasında gerçekten yeterli. esp aracı savurmuyor ki bu kış kar yağdığında faydasını gördük. araba kendi kendini topluyor.
    genel olarak aracımızdan memnunuz. bugün opel kasa değiştirip fiat comboyu çıkartmış olmasaydı opele arabamızı verir sıfırından tekrar alırdık. sedan araba alındığında superb gibi iç hacmi iyi olan bir araç alınıyorsa sıkıntı yok, ancak bazı araçlar gerçekten dar oluyor.

• az yakıyo yük taşımada sorun çıkarmıyo
  • Bos ve tartisma cikarma amaci ile acilmis bir konu. Her zaman tutulacagi bilindigi icin de benzer tipler ayni seyi yapmaktan hala geri kalmiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ticari araç kullanıyorum çünkü

binek araca göre hem geniş hem ucuz ve de donanımlı

aracımda olan özellikleri sayıyorum

ABS+ASR+ESP+BAS+HİLL HOLDER+EDL+EBC+ARP+EBD+FBS+PREFİLL

ANİ FRENDE YANAN DÖRTLÜ FLAŞÖR

YAĞMURDA FREN DESTEĞİ

YÜKSEKLİK VE DERİNLİK AYARLI DİREKSİYON

ELEKTRİKSİZ 4 YÖNLÜ AYARLANABİLEN BEL DESTEK AYARLI ÖN SÜRÜCÜ VE YOLCU KOLTUĞU

SIKINTISIZ ARKA DİZ MESAFESİ

DÖRT TEKER DİSK FREN

DÖRT TEKERDEN BAĞIMSIZ SÜSPANSİYON

KLİMATİK KLİMA

SÜRÜCÜ HAVA YASTIĞI (bu araçta tek eksiklik tek hava yastığı kullanılmış olmasıdır)

ELEKTRİK KUMANDALI ISITMALI YAN AYNALAR

HIZ SABİTLEYİCİ

RADYO KUMANDALI DERİ DREKSİYON SİMKİDİ VE VİTES TOPUZU

SÜRÜCÜ VE YOLCU TARAFI TEK DOKUNUŞLA AÇILIP KAPANAN ÖN CAMLAR

• Hafif ticarimi sattım çünkü ;
    -Her yıl vize
    -Fahiş vergiler
    -90 limitli hız ...
  • Sevmiyorum çünkü; Görüdüğüm şöyle kullananlar sanki altında 500 beygirlik araç var Basıyorlar deli gibi bi makaslar vesaireler allah allah Tork'u Bişey zannediyorlar Basıyorlar gaza.......
  • Sevmediğim yönü;

Ruhsatta ticari olduğundan her yıl muayene ve hız sınrı olayı(10 Bin km'den fazla uzun yol yaptım ceza yemedim)

Her yıl muayene ve potansiyel hız aşımı cezası bütçeye +yük getirebiliyor buraya kadar sevmiyorum

işte filmin koptuğu nokta burası;

İmzamdaki araç 2.0 motor 141 hp,dizel,otomatik

Eğer bu araç binek olsaydı 40 Bin Tl'ye alamazdım asla

Daha da önemlisi eğer bu araç binek geçseydi yıllık vergisi 2 Bin Tl den fazla olacaktı

Ticari olduğu için vergiden yarı yarıya muafım

Zararı geçtim kara dönüyorum

Tüm yarışmacı arkadaşlara başarılar diliyorum
  • Eğer Ticari araçları iş amaçlı kullanmıyor Binek amaçlı kullanıyorsanız,Binek araçlara selektor yapıp sollamalara,makaslara giriyorsanız,90 km üzeri hıza çıkıyorsanız,artistik hareketler yapıyorsanız Türkiyede Ticari aracı binek amaçlı kullanan 90% lık AMELE kısma dahilsiniz demektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Duratec

Eğer Ticari araçları iş amaçlı kullanmıyor Binek amaçlı kullanıyorsanız,Binek araçlara selektor yapıp sollamalara,makaslara giriyorsanız,90 km üzeri hıza çıkıyorsanız,artistik hareketler yapıyorsanız Türkiyede Ticari aracı binek amaçlı kullanan 90% lık AMELE kısma dahilsiniz demektir.

Ticari aracım ve binek amaçlı kullanıyorum

Binek araçlara sellektör yapmam ama yeri geldiğinde sollama yaparım,makas gibi ölümcül işler yapmam

Maksimum 120 km/h hız ile giderim

Önüme bakarım kimseye artistik vesaire yapmam kendi yoluma giderim

Hangi kısma giriyorum bilmiyorum ama AMELE benzetmesi ne alaka onu anlamadım?

• quote:

Orijinalden alıntı: Duratec

Eğer Ticari araçları iş amaçlı kullanmıyor Binek amaçlı kullanıyorsanız,Binek araçlara selektor yapıp sollamalara,makaslara giriyorsanız,90 km üzeri hıza çıkıyorsanız,artistik hareketler yapıyorsanız Türkiyede Ticari aracı binek amaçlı kullanan 90% lık AMELE kısma dahilsiniz demektir.

Hocam içerikte hata olmuş gibi,diğer kısımlar tamam ama ilk kısımda biraz düşüncelerinizin dışına çekilebilir açıklama olmuş,tartışmalar çıkabilir,düzeltin derim
  • Sevdiğim noktaları;
    MPV araçlar 60bin civarındayken Ticariler 35 bin civarında fiyatları var.
    İç hacmi geniş ve yola genel olarak yola hakimsiniz.
    Bagajı büyük ve gerektiğinde düşünmeden her türlü eşyayı taşıyabiliyorum.

Sevemediğim noktaları;
    Yol sesi fazla alması
    Konforsuz olması
    Kullanılan malzeme kalitesi düşük
    Binek araçlara göre daha hızlı ses ve yıpranma oluyor.
    Hız kısıtlaması
    6 yılda bir vergi alt dilimine düşüyor.
    muayene derdi olması.

Niye Caddy aldık derseniz 41.000TL'ye 0 ve otomatik araç MPV veya C sınıfı araç olmadığından dolayı tercih ettik. Şuanda satıp yerine MPV yada D sınıfı araç düşünüyoruz..
  • Konfor seven bir insan olarak kesinlikle bana yaramayacak araçlar.
  • Bazı ticari araç sürücülerinden nefret ediyorum çünkü altındaki ticariyi (doblo-connect-kangoo)
    ferrari niyetine kullanıyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serkan Sarı

Bos ve tartisma cikarma amaci ile acilmis bir konu. Her zaman tutulacagi bilindigi icin de benzer tipler ayni seyi yapmaktan hala geri kalmiyor.

Evet konu boş ve tartışma amaçlı.

İsteyen istediğini yazsın diye BOŞ.

Ve insanlar tartışsın, fikir cimnastiği olsun diye tartışma amaçlı.

Zaten başka ne iş için açacaktım ki?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.