Şimdi Ara

Hafıza kartının içindeki DCIM klasörü dosya haline geldi yardım lütfen !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçen gün hafıza kartını bilgisayara taktığımta tam fotoğraf atcaktım ki hafıza kartının içindeki DCIM klasörü açılmayan bi dosya türüne dönüştü . Hafıza kartını tarattım felan virüsleri buldum sildim ama hiç bi değişiklik olmadı . Hafıza kartı fotoğraf makınesinin oldugu için takıyım belki acılır dedim acılmadı ayrıca bos oldugu halde dolu gözüküyor bi çaresi var mı varsa yardım edermisiniz Lütfen .

• Yapay Zekanın Yanıtı

Hafıza Kartının İçindeki DCIM Klasörü Dosya Haline Geldiyse Ne Yapılmalı

Hafıza kartındaki DCIM (Dijital Kamera Görüntüleri) klasörü, dijital kameralar ve akıllı telefonlar tarafından fotoğraf ve video dosyalarını saklamak için kullanılan standart bir klasördür. Ancak, bazı durumlarda DCIM klasörü bozulabilir veya dosya haline gelebilir.

DCIM klasörünün dosya haline gelmesinin birkaç nedeni olabilir:

• Bozuk bellek kartı
    • Yanlış dosya sistemi
    • Virüs veya kötü amaçlı yazılım

DCIM klasörünün dosya haline gelmesi durumunda, içindeki fotoğraflara ve videolara erişemezsiniz. Bu sorunu çözmek için aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz:

1. Hafıza kartını çıkar: Hafıza kartını cihazından çıkar ve bir bilgisayara tak.
    2. Dosya sistemini kontrol et: Hafıza kartının dosya sisteminin FAT32 veya exFAT olduğundan emin ol.
    3. Virüs taraması yap: Hafıza kartını virüs veya kötü amaçlı yazılım açısından tara.
    4. Disk Denetleyici çalıştır: Windows'ta, hafıza kartındaki hataları kontrol etmek için chkdsk komutunu kullanabilirsin.
    5. Disk Yönetimi'ni kullan: Windows'ta, Disk Yönetimi aracını kullanarak hafıza kartını yeniden biçimlendirmeyi deneyebilirsin.

Bu adımlar DCIM klasörünü onarmaya ve içindeki dosyalara erişimini geri kazanmaya yardımcı olabilir. Ancak, hafıza kartı ciddi şekilde hasar görmüşse, verileri kurtarmak mümkün olmayabilir. Bu durumda, profesyonel bir veri kurtarma uzmanına başvurman gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 1Pesimist kullanıcısına yanıt
    DCIM.exe mi oldu DCIM klasörü, eğer öyle olduysa fotoğraflarınıza yapılacak pek bişey yok sanırsam ama siz yinede winrar ile açmayı deneyin belki bi çözüm alabilirsiniz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: trname

DCIM.exe mi oldu DCIM klasörü, eğer öyle olduysa fotoğraflarınıza yapılacak pek bişey yok sanırsam ama siz yinede winrar ile açmayı deneyin belki bi çözüm alabilirsiniz..

boş olduğu halde dolu gözüküyor demiş ama... eğer boş ise biçimlendir gitsin hafıza kartını, uğraşma.
  • Eser. kullanıcısına yanıt
    ya normalde öyle olsa daha iyi olur ama winrar açabiliyo bazen
  • winrar la dosyaları kurtardıktan sonra formatı atar
  • DCIM.exe olmadı sadece türü doysya oldu açtıgımda da birlikte ac cıkıyor .Bu arada hafıza kartının içindeki fotograflar felan cok onemli . lütfen yardımcı olun .
  • Şu şekle döndü işte
     Hafıza kartının içindeki DCIM klasörü dosya haline geldi yardım lütfen !
  • 1Pesimist kullanıcısına yanıt
    nortonla taratın

nod 32 bu konularda çok başarısız

görünüşe göre fotolar gitmiş

recovery programlarıyla taratın derim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi black_67 -- 1 Ekim 2013; 22:49:55 >
  • Hocam sag ustteki arama yerine *.* yaz ara karttaki butun dosyalari bulur resimlerini masaustune bir klasor acip icine at
    Sonra kartini bicimlendir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hepinizin yardımları için teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz.
  • yeniden biçimlendirin hocam
  • Kardeşim rarla açmayı denedinmi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.