Şimdi Ara

Haftalık Kaç Saatinizi Hayattan Oyuna Harcıyorsunuz?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • An itibari ile dünyada haftalık 3.000.000.000 saat oyunlara harcanıyor. Yani 3 Milyar saat, her hafta saat başı 500 milyon kullanıcı tarafından harcanıyor.

Türkiye'de durum daha risklidir ama hala araştırma aşamasındayız.

Online oyunların bağımlılık yaptığı bir zamanda bu oran genç oyuncularda günün 20 saatine kadar çıkabilmektedir, 48 saatini hiç durmadan oyuna harcamış duyumlar ile bu forumda bile karşılaştık.

18 yaşın altındaki erkeklerin %99 u düzenli bir oyuncu.

18 yaşın altındaki bayanların %94 ü düzenli bir oyuncu.

Bu zamanda bir insanın oyun oynamaya harcadığı zaman 21 yaşına geldiğinde 10,000 (10 bin) oluyor. Bir dil idare eder şekilde 364 saatte öğrenilir ortalama olarak. Yani 27 dil öğrenebilir isterse bu zamanda. Onu geçelim 1 dil olsun bari ülkemizde.

Tabi bu 10.000 saat normal şartlar altında bunu 20.000 saatin üzerine çıkaranlarda var.

Buraya kadar sıkıntı yok ancak toplumumuzda Televizyon, Magazin, Siyaset, Din ve her şeyde olduğu gibi Oyun alanında da bir abartı var maalesef.

Kaynaklar;
    http://www.ted.com/conversations/44/we_spend_3_billion_hours_a_wee.html
    http://www.bilisimdergisi.org/pdfindir/s150/pdf/58-65.pdf

Dünyada online oyunlara harcanan zaman.

Haftalık Kaç Saatinizi Hayattan Oyuna Harcıyorsunuz?

Not; Konuya anket eklenemiyor.

Bu konuyu oyun bölümündekilerin göreceğini sanmıyorum ama konu dışı özele yazmamın sebebi oyunculara yönelik bir konu değil, genele yönelik, hiç oynamayan vardır, az oynayan vardır, bu bilgiyi merak edecek olan vardır vs.

• üzücü
  • 1.5 aya kadar hic oyun oynamiyorum bilgisayarimda ama calistigim yer için canli yayin yapmaya basladigim bir tane oyun yukledim. Onu da sadece canli yayin yapacagim zaman aciyorum. Ama oyun oynamasamda hala pcde vakit geçiriyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vakit gecsin diye oynayacak oyun arıyorum ama çocukluğumda kadar sarmıyor malesef onun yerine dizi, film izliyorum yabancı bi de son Zamanlarda borsaya tutuldum ekonomi ve gündemi talip ediyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayat bir oyun değilmi zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: LeokinQ

hayat bir oyun değilmi zaten

Malesef game over

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • oyun konusunda 100 haklısınız efendim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.