Herkese selamlar, Benim şöyle bir problemim var; Acer Nitro 5 AN515-43 ryzen 7 modeline sahibim. Bilgisayar oyunlar için vs. oldukça yeterli benim için. Fakat, bilgisayarda termal macun çok çabuk eskiyor ve throttle yapıyor. Örneğin termal macunu bugün değiştirsem fan temizliklerini vesaire yapsam 1 hafta boyunca 6 saat bile oyun oynasam hiçbir sıkıntı olmuyor. Fakat 1 hafta sonrasında bilgisayarı açtığımda bile, yani CPU'ya yük bindirmediğim halde fanlar fazla fazla çalışmaya başlıyor. Bu durum biraz canımı sıkmaya başladı. GPU 60-70 derecelerde gezerken CPU sürekli 95-100 derecelere çıkıyor oyundayken ve fps drop yaşatıyor. CPU'yu 99% kullanımla sınırlandırınca da kesinlikle randıman alamıyorum fps çok düşüyor. Turbo boost kapatmayı denedim regedit'ten fakat hiçbir etki etmedi. Malesef Ryzen Master programı laptoplarda çalışmadığı için undervolt da yapamıyorum. Haftalık termal macun değişimi dışında yapabileceğim bir şey var mı sizce? Bu arada her türlü termal macunu denedim. Arctic MX-4, Thermal Grizzly Hydronaut vs denemediğim macun kalmadı ve macun kalitesinden olmadığından eminim artık. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim, şimdiden çok teşekkürler! |
Bildirim