112'si A Milli olmak üzere Genç'i, Ümit'i toplam 152 kez milli forma...
Türkiye Birinci Lig'inde toplam 249 ile en çok gol atan oyuncu unvanı..
51 golle milli takımda en çok gol atan isim...
38 golle Avrupa kupalarında en fazla gol kaydeden bir futbolcu..
İşte böylesine muhteşem bir kariyere rağmen Fatih Terim, Galatasaray'ın yıldızı Hakan Şükür'ü Euro-2008 kadrosuna çağırmadı..
Bunun nedenlerini biraz sonra sıralayacağız.. Ama en sonda söyleyeceğimizi en başta dile getirelim;
''Terim'in Euro-2008 aday kadrosu tabiri caizse buram buram 'Eyyam' kokuyor..''
Neden mi?..
26 kişi olarak açıklanan, ancak şampiyonanın başlangıç tarihinde 23'e inecek olan bu kadroda Turkcell Süper Lig'de şampiyonluk yarışını son haftalara kadar sürdürmüş olan Sivasspor'dan, ya da Fortis Türkiye Kupası'nı kazanan Kayserispor'dan bir tek oyuncu bile çağrılmaması, buna mukabil Galatasaray ve Fenerbahçe'den 7'şer (Hatta sakat Servet'in yerine Emre Güngör de çağrılınca Galatasaraylı 8 oyuncu oldu), lig boyunca sefilleri oynamış Beşiktaş'tan 3 futbolcunun birden davet edilmesi ''Eyyam kadrosu'' iddialarını güçlendiriyor..
Ve maalesef Türk halkı daha şampiyona başlamadan bu aday kadroya bakıp, şüphe içine düşüyor..
Olacak şey mi bu?.
Trabzonspor'da son haftalarda kadroya bile giremeyen kaleci Tolga Zengin kadroda, Galatasaray'a belki de şampiyonluğu getiren kurtarışları yapan ve formunun zirvesinde bulunan Aykut ortalarda yok..
35 yaşındaki Emre Aşık ‘’Fatih Hoca kontenjanından’’ kadroda, Kayseri'nin stoperi Aydın ortalarda yok..
Bunun gibi daha bir sürü örnek var.. Say say bitmez..
Size bir var, bir yok olan Rüştü'den mi söz etsem. Ya da ne bileyim, sık sık yaşadığı sakatlıklardan dolayı adı ''Cam adama'' çıkan Gökhan Zan'dan mı?.. Ya da yaptığı her orta ya rakibe, ya da dışarı giden Sabri'den mi?. Ya da bir senedir doğru dürüst forma giyemeyen Emre Belözoğlu'ndan mı?..
Mehmet Topuz yok.. Mehmet Yıldız yok, ama niye alındığı belli olmayan bir sürü isim orada..
Belli ki bu isimlerden Kazım Kazım, Ayhan Akman ve Gökhan Zan İsviçre'ye gitmeyecek..
Çünkü kadro 23'e inmek zorunda..
Kısacası bu Milli Takım tüm Türkiye'nin Milli Takımı değil, Fatih Terim'in egolarının Milli Takımı..
''Galatasaray'dan 7 oyuncu alıyorsam, Fenerbahçe'den de 7 oyuncu alayım da onları kızdırmayayım'' kadrosu..
Bu arada Beşiktaş'ın da ağzına bir parmak bal sürme kadrosu..
Ben ve benim gibi milyonlarca kişi olaya bu gözle bakıyor..
Geliyorum şimdi Hakan Şükür olayına;
Hakan Şükür için ''37 yaşına geldi, hizmet süresini tamamladı, bu yüzden kadroya alınmadı'' diyorlar..
O zaman ben de onlara sorarım;
''37 yaşına geldi diye Hakan Şükür alınmıyorsa, 35'er yaşındaki Rüştü ile Emre Aşık ve 34 yaşındaki Tümer Metin nasıl kadroya giriyor?..''
O yaşlıysa bunlar da yaşlı..
Ama sorun yaşla ilgili değil..
Sorun şu;
Hakan Şükür kadroya çağrılsa, oynasa da bir sorun, oynamasa da..
Şöyle bir Ersun Yanal zamanına gidin. O da Hakan Şükür'ü Milli Takım'dan kesmişti.
Çünkü başta Fatih Tekke olmak üzere Nihat Kahveci, Yıldıray Baştürk, Gökdeniz Karadeniz, Serhat Akın gibi oyuncular Ersun Yanal'ın kapısını çalmış, ''Hakan Şükür varsa biz yokuz. Hakan bizi burada resmen eziyor'' demişlerdi..
Hem Hakan iyi hatırlarsanız o tarihlerde ''Sakatım'' diye antrenmana çıkmıyor, ama maç günü bir anda iyileşiyordu. Atina'da 0-0 berabere kaldığımız Yunanistan maçı bunun en büyük örneğidir.
Zaten Ersun Yanal da Hakan Şükür'ün ipini bu karşılaşma sonrası çekmişti..
Ta ki Hakan ''Deniz aşırı'' bir yerleri (Bana bunun neresi olduğunu sormayın, bilen biliyor zaten) devreye sokup, Ersun Yanal'ı Milli Takım'ın başından yiyene kadar..
Terim bu yüzden Hakan Şükür'ü Euro-2008 aday kadrosuna çağırmadı..
Yoksa Tümer Metin, Rüştü Reçber gibi isimlerin yanında Hakan Şükür'ü de kadroya alır, onu da diğerleri gibi onore ederek milli formaya vedasını sağlayabilirdi..
Ama yapmadı..
Ya da yapmak istemedi..
Az önce da yazdım ya. Terim Hakan'ı alsa, oynatsa bir dert, oynatmasa bir dert olacaktı..
Çünkü kulübedeki Hakan Şükür, sahadaki Hakan Şükür'den daha tehlikelidir.. Çünkü oynamayan bir ''Kral'' olarak vıdı vıdıyı daha çok yapmaktadır.. Ve genç oyunculara sürekli patronluk taslamaktadır..
Fatih Terim, Hakan Şükür'ü kadroya çağırmayarak ''Burada tek patron benim'' mesajı verdi.
Bu mesajı anlamak isteyen anlar, anlamak istemeyenin sonu Hakan Şükür gibi olur..
İnşallah İsviçre'de oyunun bizim için sıkıştığı ve gol lazım olduğu dönemlerde doldur-boşalta döndüğümüzde Hakan Şükür gibi bir santrfora ihtiyaç olmaz..
Hakan Şükür 37yaşında diye alınmıyo diye bir lafı da ilk defa duyuyorum.
Tamam Hakan çabalıyo mabalıyo da boşa. 2dk önde basıyo rakibe sonrasında sefilleri oynuyo resmen. Lincoln 30cm önüne pas atıyo, Hakan bey ayağını kaldıracak güç bulamadığından gidiyo güzelim atak. Kaç kere tekrarlandı bu olay. Bi de yeni birşey farkettim Hakan'ın özgüveni ciddi derecede sarsılmış, şut çekmeye korkar bir hali var.
quote:
Orijinalden alıntı: ße®k
Al bi de burdan yak..
Tamam Hakan çabalıyo mabalıyo da boşa. 2dk önde basıyo rakibe sonrasında sefilleri oynuyo resmen. Lincoln 30cm önüne pas atıyo, Hakan bey ayağını kaldıracak güç bulamadığından gidiyo güzelim atak. Kaç kere tekrarlandı bu olay. Bi de yeni birşey farkettim Hakan'ın özgüveni ciddi derecede sarsılmış, şut çekmeye korkar bir hali var.
kurt kocayınca köpeğin maskarası olurmus...ah kral ah
quote:
Orijinalden alıntı: sçsb
Alıntıları Göster
Neden alınsın?
quote:
Orijinalden alıntı: ße®k
Al bi de burdan yak..
Bence de kesinlikle alınmalıydı tecrübesi bilgisi gölgesi bile yeterdi...onun varlığı futbolculara güç ve güven verir ve dahası kesinlikle de oynamalıydı bana göre adam oynuyor yahu kaçıyor gol attırıyor duracağı koşacağı kaçacağı yeri biliyor defansı uyutmayı biliyor bazı forvetler gibi armut misali ofsaytta kalmıyor...bence çok büyük kayıp hakanın olmaması...F terim yine işbirlikçi spor medyasından çekinerek hareket etmiş bu belli ...
quote:
Orijinalden alıntı: vaynett
Bence de kesinlikle alınmalıydı tecrübesi bilgisi gölgesi bile yeterdi...onun varlığı futbolculara güç ve güven verir ve dahası kesinlikle de oynamalıydı bana göre adam oynuyor yahu kaçıyor gol attırıyor duracağı koşacağı kaçacağı yeri biliyor defansı uyutmayı biliyor bazı forvetler gibi armut misali ofsaytta kalmıyor...bence çok büyük kayıp hakanın olmaması...F terim yine işbirlikçi spor medyasından çekinerek hareket etmiş bu belli ...
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: vaynett
Allah aşkına kendin inanıyor musun bu yazdıklarına.Hakan'ın devri bitti artık .
quote:
Orijinalden alıntı: aLCoHoL111
quote:
Allah aşkına kendin inanıyor musun bu yazdıklarına.Hakan'ın devri bitti artık .
Alıntıları Göster
ençok dua eden euro 2008i kazansın demediği için..
Alıntıları Göster
quote:
Hakan Şükür artık futbolu sadece play station da oynayacak yaşa geldi,brlki ondan çağrılmamıştır.
quote:
Orijinalden alıntı: adriano123
quote:
Hakan Şükür artık futbolu sadece play station da oynayacak yaşa geldi,brlki ondan çağrılmamıştır.
Alıntıları Göster
hakan şükürün işi bitti gitsin veteranlar takımında oynasın eskisi gibi gençliğindeki enerji bitmiş vahı kalmış
haydi hakan şüküüüüür jübileyeeeeee yallah
quote:
Orijinalden alıntı: dephyr
hakan şükürün işi bitti gitsin veteranlar takımında oynasın eskisi gibi gençliğindeki enerji bitmiş vahı kalmış
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: dephyr
Ne biçim üslüptur bu ya tamam adam eskisi gibi değil bende artık Milli takımda yer almasını istemiyorum ama böylede yazılmaz ki.Sen Gsli değilsindir büyük ihtimalle.
quote:
quote:
Ne biçim üslüptur bu ya tamam adam eskisi gibi değil bende artık Milli takımda yer almasını istemiyorum ama böylede yazılmaz ki.Sen Gsli değilsindir büyük ihtimalle.
Alıntıları Göster
Ben Hakanin birakmasi taraftariyim ama ne olursa olsun o kadroya alinmaliydi ne oynadigi belirsiz Tümer ve yildiray gibi hayatta hic bir hedefi olmayan oyuncuyu aliyorsan onuda alicaksin. Umarim dedigim cikmaz ama Nihat milli tkaim golcusude olamaz kontrak harici is yapamayan bir oyuncu.
quote:
quote:
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: aLCoHoL111
quote:
harbi galatasaraylıyım ama maalesef artık hakan şükürün futbolu artık bırakmasından yanayım artık yeter bir futbolcu bir yerde rezil olmadan son noktayı kendi koymalıdır yok illa yapmayacaksa antipati oluşturuyor
quote:
Orijinalden alıntı: dephyr
quote:
quote:
harbi galatasaraylıyım ama maalesef artık hakan şükürün futbolu artık bırakmasından yanayım artık yeter bir futbolcu bir yerde rezil olmadan son noktayı kendi koymalıdır yok illa yapmayacaksa antipati oluşturuyor
Alıntıları Göster
quote:
quote:
quote:
@mancukya nihat gelmiş geçmiş en iyi gölcüsüdür yurtdışında hakan şükürün yapamadığını yapıyor eğer milli takımda oynaması için hakan şükür olmamalıdır
quote:
Orijinalden alıntı: OMREG
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: darkingfb
quote:
Orijinalden alıntı: sçsb
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: mercan2021
Ölede kardeşim Kralda zamanında bırakıp krallığını yapmalıydı . olsun hala bizim için kral .
quote:
Orijinalden alıntı: JrAngeLus
quote:
Orjinalden alıntı: mercan2021
Ölede kardeşim Kralda zamanında bırakıp krallığını yapmalıydı . olsun hala bizim için kral .
Alıntıları Göster
bırakında milli takımda oynamasın artık.... nihat,semih gibi hızlı adamlar varken forvete hareket ve çalım kabiliyeti zayıf adamı koyacaksınız mantıklı diil.... uzun boyunun avantajını her maçta kullanamayacağını
düşünüorum..
quote:
Orijinalden alıntı: G-UNITSOLDIER
bırakında milli takımda oynamasın artık.... nihat,semih gibi hızlı adamlar varken forvete hareket ve çalım kabiliyeti zayıf adamı koyacaksınız mantıklı diil.... uzun boyunun avantajını her maçta kullanamayacağını
düşünüorum..
Alıntıları Göster
bencede bu yaştan sonra oynaması doğru değil. aynı şeyleri rüştü ve tümer içinde düşünüyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: emreee85
bencede bu yaştan sonra oynaması doğru değil. aynı şeyleri rüştü ve tümer içinde düşünüyorum.
Alıntıları Göster
Son yaptığı açıklama yüzünden alınmadıysa yazıklar olsun. Devşirme orello takımda ama kendi çocuğumuz inancından ötürü yok gibi.
quote:
Orjinalden alıntı: saberiks .. İnşallah İsviçre'de oyunun bizim için sıkıştığı ve gol lazım olduğu dönemlerde doldur-boşalta döndüğümüzde Hakan Şükür gibi bir santrfora ihtiyaç olmaz..
Çünkü başka bir Hakan Şükür henüz imal edilmedi.
Yukarıdaki ilk kısma ben de "inşallah" diyorum. 2. kısma gelince : Bu kısmın altına imzamı atarım. Yan topların , "yarım gol" sayıldığı günümüz futbolunda ,biz, dünyanın en uzun boylu cücelerinden müteşekkil bir forvet hattıyla Euro 2008 e gidiyoruz. 2 yıl önceki Yunanistan maçında da Nihat ve Gökdenize 36 orta yapmıştık. Allah sonumuzu hayır etsin. Saygılarımla.
quote:
Orijinalden alıntı: muRTah
quote:
Orjinalden alıntı: saberiks .. İnşallah İsviçre'de oyunun bizim için sıkıştığı ve gol lazım olduğu dönemlerde doldur-boşalta döndüğümüzde Hakan Şükür gibi bir santrfora ihtiyaç olmaz..
Çünkü başka bir Hakan Şükür henüz imal edilmedi.
Yukarıdaki ilk kısma ben de "inşallah" diyorum. 2. kısma gelince : Bu kısmın altına imzamı atarım. Yan topların , "yarım gol" sayıldığı günümüz futbolunda ,biz, dünyanın en uzun boylu cücelerinden müteşekkil bir forvet hattıyla Euro 2008 e gidiyoruz. 2 yıl önceki Yunanistan maçında da Nihat ve Gökdenize 36 orta yapmıştık. Allah sonumuzu hayır etsin. Saygılarımla.
tek alınma sebebi "abilik yapar kenardan" olurdu TERİM olmasaydı. terim varken abiliğe de gerek yok. alınmaması kadar doğal bir şey yok. inşallah şimdi bırakır futbolu da güzel anılır. şimdi tam vakti KRAL!