Şimdi Ara

Hakaret Davası Açmak istiyorum Konu Hakkinda Yardiminiza İhtiyacım Var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba şahsima Facebook üzerinden hakaret ve tehdit edildi.Dava açmak istiyorum forumda bu konu hakkinda bilgili tecrübeli arkadaşlar olduğunu düşünüyorum bana yol gösterirseniz sevinirim.
    -Bimer den şikayette bulunabilirmiyim ?
    -Tazminat davasi açabilirmiyim
    -Avukat tutmadan basit yoldan hangi adımları uygulamaliyim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ekran görüntüsünü al, CDYe kaydet, profil linkini vs koy savcılığa dilekçe ile müracaat et. Şahsi başvurman ve takip etmen gerekli. Avukata ihtiyaç yok delil ortada suç ortada fake profil bile olsa bulurlar adamı sonra şikayetinden vazgeç diye yalvarır durur
  • Keşke her hakaret için 100 lira ceza kesilseydi. Bi tane dinsiz herif var burada ismini bilen bilir. Asosyal herif sürekli küfür ediyor milletin dini değerlerine vs.
  • Hiç bir şey çıkmaz boşuna uğraşma. Çünkü Facebook bu gibi durumlarda kişinin IP’sini vermiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Vega

Hiç bir şey çıkmaz boşuna uğraşma. Çünkü Facebook bu gibi durumlarda kişinin IP’sini vermiyor.

Hayır veriyor örneklerini çok gördüm. Ama yurt dışında ise onu bilemiyorum ne çıkar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • facebook ip paylaşmıyor. fake hesaptan yazdıysa boşa uğraşma.
  • fake hesap değil arkadaşlar aynı semte yaşadığımız tanımadığım bir şahıs ekran görünütüsünü aldım.

İnternette bu konuyla alakalı dilekçe örneği varmı acaba ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bas engeli geç kardeşim ya bunlami uğraşmayı düşünüyorsun ciddi ciddi. Neden dedim bunu çünkü kesinlikle hicbirsey çıkmaz bu işten. Bir sonuç alamazsin. Şikayette bulunsan geri dönüşü olmaz bunun , mucize eseri olursa 2 sene sonraya belki.

• istediğin kadar dilekçe yazsan da savcı ifadeni alır, onun için

.... başsavcılığına

ekte çıktısını (veya CD) sunduğum .... isimli şahıs facebook internet sitesi üzerinden hakaret ediyor. şahıstan şikayetçiyim cezalandırılması için gereğini arz ederim. tarih.

isim soyisim
    adres
    tc
    telefon
  • bimere sikayet edemezsin tazminat davasi açabilirsin avukata gerek yok

Yeni yasa gereği internet ortamında işlenen suçlar artık TCK’da basın ve İnternet suçları kapsamına giriyor

İftira: Bir kimseyi işlemediği bir suçtan dolayı, delil de uydurarak suçlamak 1-4 yıl arası hapis cezasını gerektirmektedir.

Hakaret: Bir kimseye onurunu ve şerefini rencide edecek şekilde hakaret edenlere üç aydan 2 yıla kadar hapis cezası veriliyorken, suçun İnternet ortamında işlenmesi halinde ceza 1/3 oranında artırılmaktadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mogolo -- 22 Ocak 2018; 16:43:35 >
  • İşin ustasına sormak gerekli bence
  • Yapıcı yorumlar için teşekkürler arkadaşlar...

• forumdan değerli bir arkadaş hakkımda hakaret içerikli kelimeleri yazmıştı foruma ama ben 2 sene sonra farkettim
    çıktısını alıp savcıya şikayet ettim
    saolsun savcı bey dh yönetimine polis memurunu göndermiş
    dh admin arayıp özür diledi şikayetimi geri almamı rica etti
    ben de şikayetimden vazgeçtim
  • quote:

Orijinalden alıntı: CeyKalDa

forumdan değerli bir arkadaş hakkımda hakaret içerikli kelimeleri yazmıştı foruma ama ben 2 sene sonra farkettim

Ciddi mi, troll mü?

Mesela ABD'de olsa kimse takmaz böyle şeyleri (sallıyorum tamamen mantıken düşünüyorum), ama bu ülkede hakarete önem veriyorlar hatta hakaret olmayan şeyleri bile hakaret olarak görebilmek için ellerinden geleni yapıyorlar bazı durumlarda. Neyse demem o ki yukarıda da bahsetmiştim uğraşmak istiyorsan mutlaka sonuç alırsın eğer özellikle ailen ve dini değerlerine sövdüyse uğraş ama sadece senin şahsiyetine sövdüyse -bana göre- uğraşmana değmez.

Bir de şu var bir arkadaş anlatmıştı onun da bir tanıdığının başına gelmiş, birisi bu tanıdığına hakaret etmiş sonra dava açılmış falan, mahkemede hakaret eden taraf tanıdığı için "ilk o bana hakaret etti" deyip photoshop ile mahkemeye yalan belge sunup davayı düşüttürmüş. Ne kadar gerçek bilmiyorum ama neden olmasın diye düşünüyorum bir yandan. İnşallah böyle bir şey de gelmez başına.

• bugün yeni açılan bir dava gördüm
    apartmanın kadınları ağız dalaşı sırasında sadece görürsün gününü demişler ve birden fazla kişiyle tehdit davası açılmış
  • quote:

forumdan değerli bir arkadaş hakkımda hakaret içerikli kelimeleri yazmıştı foruma ama ben 2 sene sonra farkettim

hakaret davasi zaman asimi 6aydir, hakaret davasi, savcı polis göndermez tebligat yapar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mogolo -- 22 Ocak 2018; 22:35:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adolf Mogolo

quote:

hakaret davasi zaman asimi 6aydir, hakaret davasi, savcı polis göndermez tebligat yapar

2 sene değil miydi hocam değişti mi? Siz dava sürecini diyorsunuz, dava süreci değil de dava açmak için işlenen suçun üzerinden geçmesi gereken maksimum süre 2 seneydi diye hatırlıyorum zamanında araştırırken denk gelmiştim.

Yani biri bana bugün hakaret etse ben 1 sene sonra fark edip dava açabilirim ama 3 sene sonra fark edersem dava açamam. Olayın işlenişi üzerinden geçen süre yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: Spycho_

quote:

Orijinalden alıntı: Adolf Mogolo

quote:

2 sene değil miydi hocam değişti mi? Siz dava sürecini diyorsunuz, dava süreci değil de dava açmak için işlenen suçun üzerinden geçmesi gereken maksimum süre 2 seneydi diye hatırlıyorum zamanında araştırırken denk gelmiştim.

Yani biri bana bugün hakaret etse ben 1 sene sonra fark edip dava açabilirim ama 3 sene sonra fark edersem dava açamam. Olayın işlenişi üzerinden geçen süre yani.

5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 73/1 maddesine göre bu süre fiilin işlenmesinden itibaren 6 ay olarak belirlenmiştir:

“Soruşturulması ve kovuşturulması şikayete bağlı olan suç hakkında yetkili kimse altı ay içinde şikayette bulunmadığı takdirde soruşturma ve kovuşturma yapılamaz.”

ancak son 6 ay içinde olan olayları şikayet edebilirsiniz. Cumhuriyet savcısı konuyu inceler, hakaret suçunun işlendiğine kanaat getirirse davayı açar.

• Anladım hocam teşekkür ederim.
  • benim olayda savcı benim hakaret eylemini farketmemi referans kabul etti
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.