Şimdi Ara

Haksız yere uğradığım bu duruma karşı ne yapabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
2.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi günler bu sabah saat 5 sularında evime döndüm. Aracımı park edicektim ama park yeri kalmamıştı sebebi ise apartmanımıza misafir gelen bir aracın apartman sakinlerinin yerine park etmesiydi. Bu sebeble sabah saat 6da o aracın önüne arabamı park ettim. Nasıl olsa saat 8.30 da çıkcaktım tekrar ve o araçda birazcık madur olsun da istedim çünkü apartmanın park yeri. Ve cadde üstüne park ettim. Apartmanımız cadde üstü ve yol boyu arabalar var zaten sürekli benim giriş çıkışım problem. Neyse sabah saat 8.30 da aşağı indim ki arabam çekilmiş. Bizim apartmanımızda olmayan araç, onun yüzünden caddeye park etmeme rağmen sorgusuz sualsiz (kapıcımız her aracın kime ait olduğunu bilir ve ona sorsa çekiciyi bekliyceği süreden çok daha kısa bir sürede biz çekerdik) aracımı çektirtmiş. Şimdi ben bu durumda bu çektiren adama ne yapabilirim? Ayrıca benim 1 saat araba beklediğim oldu arkama park edeni ve çekici değil ekip aracı dahi gelmedi defalarca 155i aramama ramen. Şimdi hatalı parktan ceza yedim. aracım da çekildi tamamen karşı tarafın düşüncesizce 2 hareketi yüzünden. Her türlü yola başvurmayı düşünüyorum

• Gecmis olsun.. Ben olsam sanirim olayi cok buyuturdum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MacTavish®

Gecmis olsun.. Ben olsam sanirim olayi cok buyuturdum.

misafir olarak geldikleri daireyi öğrenip ceza ücretini talep edicem. vermezlerse dava açıcam
  • Apartman sakinlerinin yeri dediğin yer yolun kenarı mı yoksa apartmana ait bir bölüm mü? Eğer yol kenarıysa herkes aracını oraya çekebilir. Kapının önünde yer bulamamak sinir bozucu oluyor eyvallah ama durum buysa yapacak bir şey yok. Eğer park yeri apartmana özelse de daire başı kaç araç koyma hakkı var ona göre değerlendirme yapılır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: s0ft

Apartman sakinlerinin yeri dediğin yer yolun kenarı mı yoksa apartmana ait bir bölüm mü? Eğer yol kenarıysa herkes aracını oraya çekebilir. Kapının önünde yer bulamamak sinir bozucu oluyor eyvallah ama durum buysa yapacak bir şey yok. Eğer park yeri apartmana özelse de daire başı kaç araç koyma hakkı var ona göre değerlendirme yapılır.

Apartmanın önünde apartman sakinleri için ayrılmış 10 tane park yeri var cadde üstünde değil park yeri kaldırımın iç kısmında ve daire başı araç koyma hakkı yasal olarak yok ama toplamda 10 araç var zaten apartmanda 10 tane de yer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi obivanhelsing -- 20 Eylül 2011; 10:56:22 >
  • Genelde misafir olarak gittiğim yerde ön cama telefon numaramı bırakıyorum. İnsanlık hali. Başka binanın garajına da girdiğim oldu ama numaram yine camdaydı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: obivanhelsing

quote:

Apartman sakinlerinin yeri dediğin yer yolun kenarı mı yoksa apartmana ait bir bölüm mü? Eğer yol kenarıysa herkes aracını oraya çekebilir. Kapının önünde yer bulamamak sinir bozucu oluyor eyvallah ama durum buysa yapacak bir şey yok. Eğer park yeri apartmana özelse de daire başı kaç araç koyma hakkı var ona göre değerlendirme yapılır.

Apartmanın önünde apartman sakinleri için ayrılmış 10 tane park yeri var cadde üstünde değil park yeri kaldırımın iç kısmında ve daire başı araç koyma hakkı yasal olarak yok ama toplamda 10 araç var zaten apartmanda 10 tane de yer.

ee o zaman birşey diyemezsiniz ben istersem 10 yeride kapatırım. ayrıca misafir gelmiş adam sizin misafiriniz olsa örneğin anneniz babanız gidip başka yeremi parkedicektiniz?? suç sizde kimseye suçunuzu atıp bahane aratmayın. biraz ağır oldu söylediklerim ama durum bu arkadaşım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kornburak

quote:

quote:

ee o zaman birşey diyemezsiniz ben istersem 10 yeride kapatırım. ayrıca misafir gelmiş adam sizin misafiriniz olsa örneğin anneniz babanız gidip başka yeremi parkedicektiniz?? suç sizde kimseye suçunuzu atıp bahane aratmayın. biraz ağır oldu söylediklerim ama durum bu arkadaşım.

Ne yapmalıyım peki? O araç yüzünden kendi park yerime park edemiyorum, mecburen yol üstüne park ediyorum. Ve onun yanındaki diğer araçta bizim 2. arabamız. Telefon bırakmadım çünkü apartman görevlisine sorup öğrenebilir. Nereye park etseydim aracımı?

• Ayrıca bize gelen misafir araçlar asla ve asla park yerine girmiyor. Apartmanda araç sayısı ve park yeri sayısı belli. 2000den beri bu apartmandayım asla ve asla araç yeri sıkıntısı olmadı. taa ki bu güne kadar
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kornburak

quote:

quote:

Ne yapmalıyım peki? O araç yüzünden kendi park yerime park edemiyorum, mecburen yol üstüne park ediyorum. Ve onun yanındaki diğer araçta bizim 2. arabamız. Telefon bırakmadım çünkü apartman görevlisine sorup öğrenebilir. Nereye park etseydim aracımı?

hocam yani park yerinizi bilmiyorum ama 2. arabanızın arkasına hatta misafir gelenlerinde arkasına hatta apartmanda sizi tanıyan birinin arkasına arabayı sokabilirdiniz. üzüntünüzü anlıyorum ama canınız sağolsun herşeyde hayır vardır. hayatınıza bi tecrübe daha eklenmiş oldu

• ben misafirliğe gittiğimde apartmanın önüne araç koymayacakmıyım çok saçma bir düşünce hocam. benzer durumlar bizim evin önündede oluyor tamam sinir bozucu bir durum ama gidip başka yere koyun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SchwarzMoto

ben misafirliğe gittiğimde apartmanın önüne araç koymayacakmıyım çok saçma bir düşünce hocam. benzer durumlar bizim evin önündede oluyor tamam sinir bozucu bir durum ama gidip başka yere koyun.

hocam uzun bir cadde. Ev cadde üstünde. Aracına telefon numarası bırakıp yol üstüne koysun. Kimse çektirmez durup dururken. Kendi evimde çekiliyoken nasıl başka yere koyabilirim. Sen misafirliğe gittiğinde başkasının park yerine arabanı koyup sonra sabah arkanda araç varken sorgusuz sualsiz çektirir misin?
  • o insanın davranışını tasvip ediyorum demedim ama arkasına koyarak zaten gıcık olduğunuzu belirtmişsiniz. her insanda aynı düşünce olmasını bekleyemezsiniz ben olsam araç sahibini bulurdum o kişi de çektirme yolunu seçmiş sorgulayamazsınız ki.
  • misafir araç otoparka parketmemeli. ama keşke böyle bir hesaplaşmaya girmeseydiniz. bazen hoşgörülü olmak gerekiyor. sileceklerini kaldırsaydınız o mesajı alırdı.

geçmiş olsun.
  • hocam mümkünse olay mahalinin fotoğrafını alabilir miyiz???
  • bence hakkınızı arayın araç kıme geldiyse bulun cezayı en azından yarı yarıya ödetin.
  • Terbiyesizlik baska birsey degil. Sayet misafirin geldigi daire bu ise cozum bulmazsa her turlu cirkefligi yapardim.

Gecmis olsun.
  • Haklısınız valla 100 liralık ceza için kavga edilmez. Ama eşim memur. Araç çekildiği için iş yerine 1 saat geç kaldı. (onun arabasıyla gitmiştim) kendi aracımla onun arabasını almaya gittik ve memur olunca geç kalmak hele 1 saatse gerçekten sıkıntılı bir durum
  • kardeş o adam bir hata yapmış oraya koymuş aracını. Sen de ikinci bir hata yaparak gidip onun arkasına park etmişsin. Şimdi esasta sen haklısın ama dışarıdan olayı bilmeyen birine göre de haksızsın. Adam acil hastam var çıkmam gerekti çıkamadım aracı o yüzden çektirdim dese ki sorsan buna yakın bir şeyler söyleyecektir. Siz haklılığınızı ispat edemezsiniz. Çok rahatsız edici bir durum doğrudur ancak çözümü de gidip arkasına park etmek değil kibarca aracını bulunduğu yerden kaldırmasını istemektir.
  • Aracın camına irtibat no bıraksaydınız keşke. benzerı durum benimde başıma ( devletin yolunu kendi yolu sananlar) geliyor ama ne yapacaksın karaktersiz insanlar ile kaç kere kavga ettim inan olan sizin sinirinize moralinize oluyor....
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.