Şimdi Ara

Hala planche yapamiyorum :/ yardim edermisinjz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yaklaşik 1 senedir vg fitness karisik yapiyorum. 15 yasindayim , 50 mekik , 35 sinav , 15 barfix ve 3 muscle up yapabiyorum fakat hala planche yapamiyorum. Bir yerde 20 sinav ve 12 barfix yapabiliyorsan planche'de yapabilirsin yaziyordu. Ben daha cok yapabiliyorum fakat planche yapamiyorum dengeyi tutamiyorum. Max. 5sn yere paralel duruyorum sonra ayaklarim yere dusuyor.
    Fazla uzattim pardon. sizce nasil planche yapabilirim ?
    tesekkurler...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Planche ney?
  • Planche bir şinav hareketidir. Yere paralel olarak şinav cekilir. Ayaklar yere degmez.

http://www.youtube.com/watch?v=xpA_d2WEDF4&ctp=CAsQpDAYAyITCJy8orqkpL8CFVOffgodgbEAfFIHcGxhbmNoZQ%3D%3D&client=mv-google&hl=tr&gl=TR&guid=

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dragneel.99 -- 1 Temmuz 2014; 17:12:40 >
  • Core'unu güçlendirmen lazım olabilir. Squat-Deadlift gibi birleşik hareketlerle çalışmanı öneririm.
  • Tesekkur ederim dead lift hareketini sir

• bak abicim o iş öyle 1 sene vg yapmayla olmmuyor.planche dediğin hareket için mükemmel bir üst ekstremite statik kuvvet gerekiyor.bende 1 sene vg yaptım toplamdada 3-4 aydır street workout yapıyorum.senin hesabına göre benim şu an arkadan alkış planche push up yapabilmem lazımdı.20 şınavla olmuyor maalesef.planche tek başına üzerinde aylarda özel antremanlarla çıkarabileceğin bir hareket.bu arada acemi insanlardan tavsiye alma hayal kırıklığı yaşarsın.özel planche egzersizleri var youtubede onlara bakarak bişeyler yapabilirsin,bol sabırlı antremanlar
  • Çok saol abi cevabın için :) internetten araştıracağım...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    kitap ariyorum ama bulamadim
    19 sa. önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kardesim sana 3 sirri solicem ama bunlar muz gibi plance icin degil aynen atigin videodaki eleman gibi temiz yapabilmen icin 1. si ileri dogru giderek plance pozisyonudna sinav cekmen bu omuzlarini ve trapezlerini gelistiricek 2. si abs rolerda ayak bas parmagindan yapana kadar ilerlemen gerek ki buda core dedigimiz ic karnini kuvvetlendiricek 3. olarakda hand stand pike hareketini yapabiliyo olman lazim. Dersenki abi sen bukadar konustun ypabiliyomusun bare buyur sana videohttps://www.youtube.com/watch?v=Q_gP7ZjYJ8g . Eger istanbulda isen turkiyeye gleicem geldigimde cadde bostana gelebilirsen sana bikac tips verebilirim.
  • senin hesabına göre ben tek kol ile yapmam lazım yani kardeşim sen sporuna bak boşver sonra yaparsın
  • kinglordis K kullanıcısına yanıt
    Abi videdaki sensen eğer helal olsun valla frank medrano gibisin çok saol abi tavsiyelerin için dediklerini dahil ediyorum heemn programıma
  • Sen konuyu anlamadiysan B4CKSP1N ve bu spor ile alakali bi bilgin yok ise tabiyki bole yazarsin bu soyledikleriminde seviyesi var abs rolerda ayak ucundan yapamiyorsan dizlerinden yaparsin yada hand stan pike hareketinin seviyeleri.

Evet kardesim videodaki benim ama frank hakini yemek gibi olmasin ama o 60-65 kiloluk adam 170 boyunda ben 92 kiloyum 17.6 boyundayim yani kilo olarak cok ucuk bi fark var kiyaslamak yanlis olur. Bide keske onu okadar beyenebilsem benden uzun suredir yaptigi halde planche leritemiz degil ve kirik kol cok az hareketi temiz ama hareketlerini denemeye calis cogunlugu gorselige uzaniyo kuvveten cok. Is sunumda ne yaparsan yap onemli degil. Bu ayin 10 da cadde bostanda olucam gelebilirsen sana yardimci olabilirim ;)
  • :) bn 75 sinav 27 genis barfika rekorum ancak ne muscle up ne plance yapabiliyorum bi ara denedim baktim yapamiyorum yapmadim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • devamlı yapmak çalışmak lazım gördüğüm kadarıyla aylar hatta 1 yıl sürüyor o hareketi yapmak

• Şınav ve barfix'i 6 farklı kas ile yapıyorsan planche yapman için 36 farklı kas hareketine ihtiyacın var gibi görünüyor. Sürekli dene 2-3 ayda yıkıla devrile başarırsın.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.