Şimdi Ara

Halk kütüphanesinden kitap okumak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Artik para yetiştiremiyorum kitaba bizim burdaki halk kütühanesine gittim bugün,
    Suruyle kitap var ama tabi eskimiş kitaplar,
    Ölü canlar, savas ve bariş, canlar kimin icin caliyor vb. Guzel kitaplar vardi Almak istedim ama cevirileri nasildir bilemedim ben okumuşken guzel bir yerden okumak istiyordum ama onlarada param yetmiyor.
    3 kitap aldim üçüde YKYden cevirilerine guvendiğim icin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aslında çeviri olan kitapları seçmek daha doğru oluyor bence. Bunu da kitabın üstünde belirtiyorlar.
  • Sagolun hocam aslinda dogru soyluyorsunuz oyle yapacağim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Genelde Türk Edebiyatı klasikleri ve modern klasikleri için yaptığım olay. Dünya klasikleri ve modern klasiklerini vs. hep satın alırım çünkü kendi kütüphanemi kurma yolunda olduğum için önceliğim onlar. Kütüphane belediyenin halk kütüphanesi, en az haftada 2 kez giderim, binlerce cilt kitabın dışında bugünkü genel kültür seviyemin en az yüzde ellisini borçlu olduğum ansiklopedileri okurum.

Yani hocam, dünya klasikleri vs. okuyacaksan mümkün olduğunca çeviri kalitesine dikkat etmekte yarar var. Ama Türk edebiyatını da öneririm; mesela Orhan Kemal'kitaplarından oluşan bir raf vardı üst üste 25 kitabı 3 farklı yayın evinden geçenlerde bitirdim
  • Çeviri için Oda Yayınları'ndan kesinlikle uzak durun derim.
  • yky türk klasikleri serileri iyidir. Bir de ben kütüphaneleri cilti kitapları ansiklopedileri okumak için de kullanıyorum. Alsam aşırı pahalı olacak çünkü.
  • Halk kütüphanesindeki kitaplar halka yönelik değil ortaokul-lise öğrencilerine yönelik oluyor genellikle.
    Genelde ansiklopedi veya eski roman dolu olur. Üniversite kütüphanelerini tavsiye ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Felsefe ve Din notları
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.